"פסטיבל הפורנו הוא מאוד אינטלקטואלי ומנסה לבדוק מה הגבול בין אמנות לפורנוגרפיה", מספר הבמאי יאיר הוכנר, שנחת בארץ לפני יומיים לאחר שבילה את סוף השבוע האחרון כשופט בפסטיבל הפורנו השנתי של ברלין, שם גם הציג סרט קצר בשם "המאונן". "הפסטיבל עוסק בנושאים כמו תעשיית המין וסוגים שונים של מיניות", הוא ממשיך, "מוצגים בו סרטים רבים שאין בהם בכלל סקס מפורש. לעומת זאת, כאשר שפטתי בתחרות הפיצ'רים, הסרטים היו הארדקור, כלומר ממש סרטי פורנו. נאלצתי להתמודד גם עם הסרטים היותר בוטים".
הוכנר, שחתום על הפיצ'רים "ילדים טובים" ו"אנטרקטיקה" (בכיכובם של גיא זוארץ ולוסי דובינצ'יק), הוא גם מייסדו של פסטיבל הקולנוע הלהט"בי של תל אביב - TLV Fest, שמתקיים מדי שנה בסינמטק.
על "המאונן", מספר הוכנר, "מדובר בסרט מאוד אקספרימנטלי שצולם במיוחד עבור הפסטיבל. הרעיון שלו הגיע לאחר שצפיתי בסרט תיעודי שעסק במאחורי הקלעים של חברת סרטי פורנו גדולה בסן פרנסיסקו שמתמחה בסרטי bareback, כלומר קיום יחסי מין לא מוגנים. המנהל של החברה מצוטט בסרט ואומר שעבורו החיים הם אורגזמה, וכל השאר זה סתם מילוי. המשפט הזה מאוד העציב אותי, היה לי קשה לראות שכל מה שעיניין את האנשים האלו זה סקס ואורגזמות. אז בסרט שלי בחרתי להראות אדם שכל מה שמעסיק אותו זה אוננות, והוא נמצא במרדף תמידי אחר האורגזמה הבאה. בסך הכל היו תגובות מאוד טובות. הקהל אהב את הסרט ושיבח אותו".
ומה הלאה?
"כבר התחלתי לתכנן את הסרט הבא שלי. נפגשתי בברלין עם כוכבת מאוד מפורסמת של סצנת סרטי האנדרגראונד, שאף הגיעה לצפות בסרט שלי בפסטיבל. לשמחתי הרבה היא הסכימה להשתתף בפרויקט. הכוונה היא להתחיל לצלם אותו בברלין כבר ביולי הקרוב. הליהוק כמעט הסתיים ואני מתרגש מאוד כיוון שהרבה אנשים מוכרים וחשובים לוקחים בו חלק".
אז בסך הכל היתה לך חוויה חיובית.
"הפסטיבל היה מאוד מוצלח, והיה מרגש להקרין שם את הסרט שלי. שמחתי גם לראות שסרטים ישראליים רבים הוצגו בו וקצרו שבחים, דוגמת 'זה גילה זה אני' של אלון ויינשטוק על חייה של גילה גולדשטיין, 'זיוני שכל' של ערן קובליק קידר וריקרדו רויסטשר, 'The Lady is Dead' של רועי רז, וכן הסרטים הקצרים 'שמור עלי' של מיש ו'גן העצמאות' של רפאל רפאלי. אלו סרטים שמציגים צד אחר של ישראל ומעוררים בקהל מחשבות קצת שונות עלינו. הם מציגים תמונה שונה לגמרי מזו שמוצגת במהדורות החדשות".
'עכבר העיר'

ציטוט ההודעה