למה התנ''ך כלכך חשוב ?
אני לא מזלזל אבל פשוט אני יגיד את זה ככה :
זה פשוט ''קורות חיים'' של עם ישראל ,
זה לא שאדוני כתב את זה .
פשוט אני רוצה לדעת למה דווקא התנ''ך/תורה כלכך חשובה לעם ישראל
למה התנ''ך כלכך חשוב ?
אני לא מזלזל אבל פשוט אני יגיד את זה ככה :
זה פשוט ''קורות חיים'' של עם ישראל ,
זה לא שאדוני כתב את זה .
פשוט אני רוצה לדעת למה דווקא התנ''ך/תורה כלכך חשובה לעם ישראל
|
|
שלום אילן,
למרות שהשאלה שלך קשורה לפורום יהדות (בינתיים אני לא אעביר- אם תרצה תגיד לי), אז ככה: אלוהים מסר את התורה למשה בהר סיני שמסר אותה ליהושוע, שמסר אותה לזקנים, שמסרו אותה לנביאים, שהעבירו אותה לכנסת הגדולה שמסרו אותה לגדולי הדור בכל דור ודור- זו היא התורה שבעל פה שלא הועלתה על כתב עד תקופתו של רבי יהודה הנשיא, אלוהים כן כתב אותה ונתן אותה למשה, שנאמר: אֵלֶּה הַחֻקִּים וְהַמִּשְׁפָּטִים וְהַתּוֹרֹת אֲשֶׁר נָתַן ה' בֵּינוֹ וּבֵין בְּנֵי יִשְׂרָאֵל בְּהַר סִינַי בְּיַד משֶׁה". (ויקרא פרק כו מו).
אומרים שהתורה היא זו ששמרה על אחדות עם ישראל גם בתקופות הכי קשות ושהיא לעולם לא נשכחה והיא בעצם מה שמחזיק את עם ישראל כל כך הרבה זמן.
*הערה- אם מישהו מצא דבר לא נכון במה שאמרתי- מוזמנים לתקן אותי- מה שכתבתי זה מה שאמרו לי והשתדלתי שזה יהיה נכון ככל האפשר.
נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 09-11-2010 בשעה 21:17.
אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
סטפן רוברטס
And Man Created God In His Own Image
Come Out
חחח מה למה? כל התרבות שלנו מבוססת על זה. יש שמה הרבה דברים שאתה צריך לקחת לחיים כן? הרבה עקרונות טובים.
חוץ מהקטעים שבהם שוחטים והורגים נשים הרות ומוציאים את התינוקות מהבטן שלהן...אבל בוא נתעלם שניה מהברבריות שנמצאת בתנך כי הריי בכל זאת הוא נכתב ע"י אנשים לא רציונלים לפניי אלפיי שנים.
אבל כן יש בו הרבה דברים שאתה יכול לקחת לחיים. כלומר אם אתה לא לוקח את הגזענות...רצח עם...רצח ילדים,נשים הרות....
One Shot - One Kill
אני יודע כבר כל מה שאמרתם ,
אבל פשוט נגיד זה כמו ספר רגיל
שקבעו שהוא דווקא המשיח הספרים
זה לא הגינוי כי עם זה אמיתי מאיפה יש להם מקורות מידע
על כל עם ישראל הוחכות על חציית מצרים\ים סוף אומרים שעכשיו לא יודעים איפה
לוחות הברית אבל מאיפה יש להם הוכחה שיש בכלל לוחות ברית .
אני יודע שזה עובר מדור לדור אבל עם דור שיקר ואמר שזה נעלם וזה בכלל נמצא מתחת לאף שלנו.
זה לא הגינוי בכלל כל הסיפור של התנך.
אני לא מזלזל בתנ''ך חלילה ,פשוט יש לי שאלות ואין לי תשובות .
אז זה משגע אותי תודה לעונים![]()
ת'מחפש תשובות למיסטוריות התנך? לך לרב.
ת'מחפש תשובות? לך למישהו שמבין במדע
One Shot - One Kill
נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 09-11-2010 בשעה 21:52.
סטפן רוברטס
Come Out
מה זאת אומרת?
החלק של התורה נכתב ע"י משה בהר סיני לפי מה שהכתיב לו ה'.
חחחחחחחחחחחחחחחח ORIAN 19 כן כן יש אל קסום בשמיים כן כמובן הוא ברא את כולם ולא בא לו להתגלות, אה ועוד משהו הוא רוצח עמים סתם כי בא לו, וכן הוא כל יכול אבל רק יש לו בעיה קטנה עם מזומנים, הוא תמיד צריך כסף האל הזה שלך! הוא הכי טוב הכי הכי אבל בכסף? הוא באמת צריך איזה יועץ, אה ויש יום דין שהוא ישפוט אותך עם גיהינום וייסורים אבל הוא עדיין אוהב אותך! ופשוט לא בא לו להפסיק לסתור את עצמו? כן זה מבחירה השטויות הגזעניות שהוא כתב בתורה ה"קדושה".
בקיצור האלוהים הזה הוא מעשייה, בדיה, סיפור ילדים לפני השינה, הוא לא יותר אמיתי מ: סינדרלה, פינוקיו, שלגייה ושבעת הגמדים, עלי באבא, הוא נכנס לאותה קטגוריה בדיוק.
סטפן רוברטס
Come Out
למה אין תכלית בן אדם? לך תדע אולי אני אפתח תרופה למחלה סופנית? או אתרום לצדקה ואעזור למי שצריך? בשבילי זה תכלית גדולה בחיים!, ולא לדעתי אין שום בורא או מתכנן תבוני כי אם היה באמת שהוא מתכנן "לא טוב" בלשון המעטה.
נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 10-11-2010 בשעה 19:52.
סטפן רוברטס
Come Out