קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [עזרה] דימום מהאף באופן בלתי פוסק
    על ידי S.P.Q.R בפורום רפואה ובריאות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 04-12-2010, 10:20
  2. טיפול|מה עושים כאשר יורד דם מהאף?
    על ידי grass בפורום רפואה ובריאות
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 02-12-2008, 21:50
  3. למה למייקל יורד דם מהאף?
    על ידי AnthRax בפורום נמלטים (Prison Break)
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 16-09-2008, 14:46
  4. יורד לי דם מהאף בע
    על ידי TheCollector בפורום דיבורים
    תגובות: 23
    הודעה אחרונה: 12-05-2006, 23:22
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

דימום מהאף

  1. #1
    משתמש משקיע האוואטר של -Ben-
    שם פרטי
    אליהו ענבים
    תאריך הצטרפות
    12/2009
    הודעות
    4,713
    לייקים
    563
    נקודות
    1
    מין: זכר

    ברירת מחדל דימום מהאף

    S.P.Q.R זה בשבילך .

    החמסין הגיע והדימום מהאף הופיע - דרכי טיפול

    מאת: ד"ר דניאל שינהר M.D, מומחה להומיאופתיה מודרנית מרפאת מדיטף, רמת אביב ג`

    תופעת הדמם מהאף הינה נפוצה מאד ורבים סובלים ממנה מבלי לדעת למה ולרוב גם מבלי למצוא פתרון לבעיה. לרוב הדמה מופיע באופן פתאומי וללא הודעה מוקדמת, אינו מלווה בכאב, ורק התחושה של נוזל דמוי נזלת חמה מביאה לגילוי המפתיע של דימום מהאף.

    במרבית המקרים, הדימום מהאף נובע מיובש של רירית האף (כמו בימי שרב) ואז יש נטייה מוגברת לנימים שברירית האף להיסדק ולפיכך לדמם. אנשים הסובלים מתופעה זו, לרוב מודעים לקיומה ויודעים שאם בוא החמסין עליהם להצטייד במלאי גדול של טישו במידת הצורך.

    מסתבר שדמה מהאף, הינו משני למגוון עצום של מחלות, חלקן מקומיות וקשורות לרירית האף וחלקן מחלות כלל גופניות (סיסטמיות). הדימום מהאף יכול להיות משני לזיהום מקומי, כמו נזלת כרונית או נזלת אלרגית (כחלק מקדחת השחת), סינוסיטיס וזיהומים כלל מערכתיים כמו מלריה ומחלות חיידקיות וויראליות אחרות.

    סיבה נוספת ושכיחה לדימום מהאף היא חבלה או על ידי החדרת גוף זר כגון אצבע או כל מכשיר אחר לתוך האף וכן חבלה קהה כתוצאה מנפילה או מכה באף. קיימות מספר מחלות כלל גופניות המעלות את השכיחות לדימום מהאף, כמו הסתיידות עורקים, יתר לחץ דם ומחלות שבהן יש נטייה מוגברת לדימום כמו אמופיליה, אנמיה אפלסטית, לוקמיה, רמות נמוכות של טסיות (המרכיב בדם האחראי לקרישה), מחלות כבד ועוד.

    אבחנה

    כל אדם הסובל מאירועים חוזרים של דימום מהאף, חייב לעבור אבחון על מנת לנסות ולמצוא את הסיבה לתופעה. כחלק מהבירור יש לקחת בדיקות דם מקיפות, ולעבור בדיקה יסודית אצל רופא אף אוזן וגרון.

    כמובן שיש לשלול מחלות רב מערכתיות אחרות, כפי שמנינו לעיל. רופא האף אוזן וגרון יתבונן בעזרת מכשיר מיוחד לתוך הנחיריים וינסו להתחקות אחר מקור הדימום. לרוב מקור הדימום, הוא בחלק הקדמי תחתון של מחיצת האף, שבו יש עושר רב של נימים וכלי דם קטנים. במידה ונמצא סיבה ברורה לדימום, יש לטפל באותו גורם כדי להימנע מהישנות.

    טיפול

    • הטיפול הראשוני בדמה מחריף, הוא עצירת הדימום. עצירת הדימום מתבצעת על ידי לחיצה בשתי אצבעות על הנחיריים, תוך החזקת הראש במנח הטבעי (לא להרים את הראש כלפי מעלה).

    • את הלחץ יש להפעיל למשך כחמש דקות ואז ניתן לשחרר את הנחיריים.

    • ברוב המקרים, שבהם מקור הדימום הוא מיובש בריריות או הפרעה מקומית ברירית, הדימום יפסק.
    • בסמוך לדימום רצוי להימנע מקינוח של האף, כדי להימנע מפתיחה מחודשת של הדימום.

    • המקרים שאינם מגיבים לטיפול זה, יזדקקו לטיפול יסודי יותר על ידי רופא אף אוזן וגרון. לראשות הרופא עומדים אמצעים שונים על מנת לעצור את הדימום, החל ממחט חשמלית הצורבת את כלי הדם המדממים, שימוש בספוגית הטבולה בחומר המעודד קרישה או חומר הגורם לצריבה וסתימה של כלי הדם הקטנים ועד למצבים קשים שבהם הרופא משאיר טמפון באף לצורך עצירת הדימום ויצירת לחץ מקומי.

    • במקרים קיצוניים ניתן להגיע עד לחדר ניתוח ותפירה של כלי דם מדממים.

    • טיפול נכון במחלות סיסטמיות הגורמות לדימום (שליטה טובה על יתר לחץ דם) יביאו להפסקת הדימומים מהאף וכנ"ל טיפול ושליטה בשאר הבעיות הכלל גופניות שגורמות לדמה מסוג זה.

    • לסובלים מיובש ברירית האף, קיימים מספר תכשירים המיועדים לשימון וריכוך האף כדוגמא: טיפות אף של "רינודורון" מתוצרת חברת ולדה. טיפות אלה מכילות חומרי שימון ואלואה-וורה המאפשרים הגנה על רירית האף ועוזרים לשמור את דרכי האוויר פתוחות.

    • לסובלים מנזלת כרונית או נזלת אלרגית, קיימים טיפולים רבים בהומיאופתיה המודרנית שמביאים להקלה ולירידה בגודש ברירית האף בשילוב עם תפקוד נכון וטוב יותר של הרירית ובכך מפחיתים את הסיכוי לדימום חוזר.

    • ההומיאופתיה המודרנית מציעה טיפול גם לסובלים מדימום חוזר ללא סיבה ידועה. הטיפול מורכב ממספר תרופות הומיאופתיות המונעות את שבירות הנימים, משפרות את ההגנה על הרירית ומפחיתות בצורה משמעותית את הישנות המקרים. יש לקחת את הטיפול ההומיאופתי בתקופות המועדות לפורענות (תקופות יובש, בעונות מעבר ובתקופות רגישות של כל אחד). במקרים רבים ניתן להגיע עד להעלמות מוחלטת של התופעה ללא הישנות דהיינו להחלמה מלאה.


  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    תאריך הצטרפות
    08/2010
    גיל
    32
    הודעות
    5,816
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    חחח אתה מסטלבת עליי? מזה בשבילי?

    מה אתה רומז? שיש סיכוי שיש לי אחד מה-50 מחלות שציינת פה? חחח מה אתה מפחיד אותי סתם.
    נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 04-12-2010 בשעה 10:40.


    One Shot - One Kill


  4. #3
    משתמש משקיע האוואטר של -Ben-
    שם פרטי
    אליהו ענבים
    תאריך הצטרפות
    12/2009
    הודעות
    4,713
    לייקים
    563
    נקודות
    1
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    חחח אתה מסטלבת עליי? מזה בשבילי?

    מה אתה רומז? שיש סיכוי שיש לי אחד מה-50 מחלות שציינת פה? חחח מה אתה מפחיד אותי סתם.
    חחח ממש לא, זה רק כדיי שתבין פחות או יותר מה זה.
    הסיכוי שיש לך איזה משהו רציני הוא אחד למליון.

    "במרבית המקרים, הדימום מהאף נובע מיובש של רירית האף (כמו בימי שרב) ואז יש נטייה מוגברת לנימים שברירית האף להיסדק ולפיכך לדמם. אנשים הסובלים מתופעה זו, לרוב מודעים לקיומה ויודעים שאם בוא החמסין עליהם להצטייד במלאי גדול של טישו במידת הצורך."

    אין לך כל כך מה לדאוג. אבל עדיין אם אחרי איזה שבוע זה לא עובר, לך לרופא לבדיקה.


  5. #4
    מנהל ראשי האוואטר של Old Lady
    שם פרטי
    Oshri
    תאריך הצטרפות
    12/2009
    גיל
    34
    הודעות
    13,851
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ
    Sometimes you have to serve to lead
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    כל הכבוד על ההשקעה בן.!

  6. #5
    משתמש כבוד האוואטר של VOCA
    שם פרטי
    שון ツ
    תאריך הצטרפות
    06/2010
    גיל
    30
    הודעות
    4,613
    לייקים
    214
    נקודות
    1,086
    משפט מחץ
    If you wanna be somebody else, just change your minde.
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    שבוע שעבר ירד לי דם מהאף פעם ביום במשך מספר ימים ומוזר שבערך באותה השעה [4 וחצי בצהריים].
    התופעה אצלי לא חוזרת ירד לי דם מהאף בפעמים נדירות מאוד של פעם פעמיים בשנה.
    תודה על המידע

    לשעבר 'Like

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 05:43.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,499,307 | הודעות: 8,199,900 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect