נורטון שלנו נחשב לאנטי וירוס מצטיין במיוחד, אני חייתי אם גרסא 2010, החלטתי לבדוק את גרסא 2011, כמו שנה שעברה
כך השנה, נורטון וקספרסקי מובילים, אני ערכתי בדיקות על וירוסים עוצמתיים במיוחד, פירטתי מעט על זה למעלה כך שאין
טעם לפרט גם כאן, נורטון 2011 המתהדר במאפיינים המעניקים לו יתרונות משמעותיים אל מול המתחרים שלו:
מהירות סריקה משמעותית במיוחד, סריקה מהירה לוכחת בערל כדקה בכמעת כל מחשב סטנדרתי, זה תלוי עד כמה המחשב עמוס,
בכל מקרה הסריקה של נורטון מהירה במיוחד, הכ מהירה לפי מה שראיתי, מה שמדהים שכישורי מחיקת הוירוסים בסריקה שלה הם
מדהימים, נורטון סורק מהר פי בערך 6 מין המוצרים המתחרים לו, זה מדהים, אין מה לומר.
אחד הדברים הכי נסתרים והכי חשובים שהופכו (בעבר) את נורטוןם לכל כך כבד ולכל כך ללא תחרות היה המערכת הפעלה
הוירטואלית, אני אסביר, נומר והיה ונכנס וירוס למחשב שיש בוא נוד, נוד יזהה את החתימה שלו וככה ימחק אותו, רגע, בוירוסים
שנוד לא הספיק לכחת את החתימה שלהם? מה קורה? לומר לכם מה קורה? הוירוסים עוברים, מה שעוד יפה בנוד זה שהוא
גוזל זמן יקר מאוד, בעוד שנורטון מיד לאחר הפעלת וירוס מתריע, בכל מקרה, וריוס כזה היה עובר, אז נומר והגיע וירוס למערכת
הפעלה שיש בא נורטון, מה יקר? הוירוס יעבור? אני אענה לכם, לא ! מלבד זה שיש לנורטון עוד המון מערכות שונות שיחסמו
ויבדקו את הוירוס לנורטון יש מערכת הפעלה וירטואלית, זאת אומרת, נומר ונכנס וירוס שעבר את המאגר חתימות של נורטון
אז המערכת הפעלה הוירטואלית שקיימת בתוך נורטון תבדוק את אותו קובץ עד היסוד, היא תפעיל אותו על המערכת
הפעלה הוירטואלית ותראה אם יש שינוי, אם יש שינוי קטן היא תתריע על הוירוס אבל כחלש, זו לא התרעה רגילה, בכל מקרה,
בזמן שהיא מפעילה אותו היא רואה את הקוד מקור שלו וסורקת אותו, לא לשכוח שיש לנורטון עוד 188 מערכות מסוג זה, זאת אומרת
מערכות לחסימת וירוסים, יש לו עוד בערך 110 מערכות שונות למחיקת וירוסים,
חח אני לא אמשיך לפרט על זה, כבר אמרתי אני אל כל כך טוב עם סיקורים..
התמיכה של סימנטק הינה התמיכה ברמה הגבוהה ביותר שיש, לפי כמות הנציגים שמחכים לכם אני משער שגם המהירה ביותר,
זה מדהים איך חברה כל כך גדולה וכל כך טובה יכולה להיות טובה גם בתמיכה שלה, זכרו, סימנטק תמיד יידעו לתמוך בכם,
אם יש לכם בעיה מסוימת פנו אליהם, אם יש לכם בעיה מסוימת ואין לכם כוח לפנות אליהם, פנו אולי, אני תמיד יכול לעזור לכם,
סימנטק גם נותנים מתן פטרונות טכניים לכל בעיה אפשרית, כבר אמרתי שזה מדהים?
הגנה הקפית וּמלאה:
נורטון הוא מוצר רב מנגנוני, כמו שאתם בטח יודעים לנורטון יש המון מנגנוני הגנה, אבל זו רק שכבה אחת, הוא פועל על 188
מנגונני הגנה מופלאים ושונים זה מזה 188 מנגנונים אלו פועלים תחת עוד 94 מנגנוני הגנה שונים, שגם הם פועלים תחת עוד 47
מנועי הגנה מדהימים, כל אלו פועלים תחת מנוע אחד מרכזי, ולמה כל זה? אני אענה לכם למה, תחשבו על המחשב שלכם כמו אל
מבצר, יש כניסה, אם אותם אלו שמנסים להיכנס למבצר יפרצו את הכניסה אז הם יכנסו, נורטון גורם לאותו מבצר להיות בעל כמה
כניסות, אם אותם אלו פורצים כניסה אחת, יש עוד אחת, ככה שלוש פעמים, ככל שיש פחות מנועי הגנה ההגנה יותר מבטיחה, זה
מושלם, כמובן שההגנה לא מתרכזת רק בזה, זה אומנם עיכר ההגנה אבל לא, זה לא הכל, יש עוד בערך 320 יכולות שונות שנורטון
יכול לבצע נגד וירוסים, מנועי האבטחה יודעים לעשות פעולות רק שכבתיות, כמות כזו של מנועי הגנה עוזרים לא רק בהגנה, הם
עוזרים גם בהפחתת לכיחת המשאבים, זאת אומרת, הפעולה בכל כך הרבה מנועים מתקבצת לכלי אחד, בניגוד לאנטי וירוסים אחרים
שנומר והיה שהם העתיקו את המערכת הייחודית הזו של הנורטון ונומר יש להם כמות של 8 מנועים מפוזרים זה יפתח עוד 8 תהליכים,
בגלל שכל המנועים הללו מתקבצים לכלי אחד זה הופך את נורטון לבעל תהליך אחד, מה שמקל מאוד מאוד על הפעולה של
המחשב בלכיחת נורטון (אגב, אין סיכוי שיצליחו להעתיק מנורטון את הקוד הזה, הוא פועל ישירות מסימנטק ואי אפשר כל כך לשנות
את זה, במחשב שאין בוא רשת הוא יודע לסדר את עצמו, אם יעתיקו את המערכת הזו לסימנטק יש זכות לתבוע אותם..)
כלי זה של מנועי ההגנה עוזר בעוד דבר, שליטה רחבה בפעולת האנטי וירוס, זאת אומרת כאשר כמה וכמה מנגנונים מפוזרים
אין בקרה על כל אחד מהמרקיבים של התוכנה, בעוד שכשנורטון מקבץ את כל המנגנונים שלו לכלי אחד זה הופך אותך לשולט
המלא בנורטון, יש בקרה על כל אחד מהרכיבים של התוכנה מה שיוצר את זה שלא תהיה התנגשות, זה מדהים, זה נותן עוד יכולת,
הסיכויים שיגיעו התרעות שווה הן אפסיות, בגרסה 2010 היו מעט התרעות שווה אבל עכישו, כמעת ואין, יש מידי פעם אבל בדרך
כלל אין, עוד שיפור שעשת סימנטק לנורטון, לכן נחשב נורטון לבעל כמעת הכי פחות התרעות שווה.
הגנה אפקטיבית
עד לא מזמן כמעת כל אנטי וירוס היה פועל על מאגר חתימות, זה היה הדבר באותו זמן, באותם זמנים נוד היה המוביל בגלל
שעד היום הוא הכי טוב עם חתימות, כל קובץ שהיה בעל חתימה של מזיק, נוטרל, החברה היית יושבת כל הזמן בשביל לעקוב
אחר הוירוסים החדשים שיוצאים לאור, כל קובץ שהחרה רצתה שלא יפעל במחשבכם לא יפעל, מצד אחד זה היה מעולה אבל
זה בתנאי שהחברה אמינה, היא יכולה פתאום לחסום את אחד הקבצים החשובים של הווינדוס, אפילו לא בכוונה, ראיתם מה
קרה עם העדכון השגוי של מאקפי, זה היה אבון לבעלי מערכות XP. בכל מקרה, העיקרון הוא שאם חברה אמינה מאוד והיא
חוסמת רק וירוסים פעם זה היה מעולה, זה היה ה-דבר, אבל זה השתנה, היום קצב הגדילה של וירוסים עלה בהמון,
כל יום ויום יושב איזה מישהו עם מוח ורצון של רק להזיק, כל יום הוא חושב על עוד ועוד וירויסם, וזה לא מישהו אחד,
יש המון כאלו, גם בארץ, יש כאלו שלא, יוצרים וירוסים שפשוט פורצים לכל אתר ולכל מחשב ולכל מקום שהם רואים
סתם בשביל הסיפוק העצמי, להם קוראים כובע שחור, הזמן הקריטי ביותר מבחינת אבטחת המידע במחשבים וברשתות הוא זמן ההתפרצות - הזמן שעובר בין הרגע שמשתחרר וירוס חדש ועד לזמן שחותמים אותו, פעם זו היית סכנה גדול הרגע הזה, היום
כל רגע יכול להיות הרגע הזה, לכו תדעו כבר עכשיו מישהו מוציא תוכנה זדונית, הרשת היום מפוצצת וירוסים מפוצצת, לכן,
נורטון יצרו מערכת (וזו בעצם היית המערכת הראשונה שלהם, היא יצאה ב-2009) הם יצרו מערכת שגורמת למאגר חתימות
לדעת להתעדכן לבד ולמערכת ללמוד להסתדר בעצמה, היום זה כבר לא רלוונטי כי יש לנורטון עוד כמה מאות מערכות שונות
שיכולות להגן על מחשב, אבל המערכת הזו עדיין נשארה, ברוב המקרים שהמערכת לא מזהה את החתימה היא עושה את פעולת
המחיקה, כמה שהיא ישנה היא עברה שדרוגים, בכל מקרה, מה שהמערכת הזו בעצם עושה הוא לוכחת את אותו וירוס (בגלל
שבאותו זמן לא ידוע אם אותו קובץ וירוס או לא אז היא לוכחת כל קובץ) ובודקת אותו על המערכת הפעלה הוירטואלית וסטרילית מאוד
אם קורה משהו היא תגיד ותעביר אותו למאגר חתימות שלה, זו עוד אחת מהמעלות הכל כך טובות שיש לנורטון.
מעבדת מחקר עצמאית, Passmark Software, התבקשה על-ידי סימנטק לבחון השוואתית את השפעת הביצועים של סימנטק ותוכנות אבטחה אחרות במדדים עיקריים. תוצאות הדוח מעלות את הנתונים הבאים:
- התקנה מהירה – נורטון אינטרנט סקיוריטי 2011 מותקנת בתוך כדקה.
- השימוש הנמוך ביותר בזיכרון – נורטון אינטרנט סקיוריטי 2011 משתמשת רק במעט יותר מ-6 מגה-בייט.
- הסריקה המהירה ביותר – נורטון אינטרנט סקיוריטי 2011 סורקת דיסק קשיח תוך 61 שניות
בלבד, ודיסק Solid State תוך 31 שניות בלבד.
אלו השפעות הביצועים של הנורטון על מחשב סטנדרתי, זה עילאי.
אני לא ארחיב עוד, אני רק אומר שלכך לי בערך שעתיים לעבוד על הסיקור הזה, לכל המעתיקים, יש להכניס קרדיט (;