אני יודע שיש המון שמתלבטים, האם שווה לי לייצר ציף ולכבוש, או שמא עליי לייסד כפר?
לאחר חישוב ארוך, והרבה כוח שהושקע, אני גאה להציג את המדריך המתמטי+מעשי אולי היחיד בפורום שמתייחס לבניות מבחינה מעשית ותיאורטית כאחד.
בואו נתחיל, אני לוקח בחשבון שחקנים שבונים 2 ציפים בכפר מארמון 15(פשוט התאים לי אחרת אני צריך לחשב מחדש) וכובשים שחקן שקטן מהם, והתקופה היא תקופה לפני האוצרות, שהזמן בה לא כ"כ קריטי.
מיוחס לכפרי 6-4-4-4 ללא לקיחה של נוות מדבר, שיש לו בונוסים של זהב(במשאבים).
*מתייחס לשבט הטאוטוני*
בינתיים לא מיוחס זמן הבנייה, אם יהיה ביקוש אוסיף.
חקירה של הציפ- 68630
סך הכל כל הסיפור יעלה - 849950 משאבים
תקבל כפר עם ייצור של 9 בהכל(כל דבר ירד שלב) וייצא לו- 905 מכל משאב, ו-1635 יבול
סה"כ, ייצא לך 4350 בשעה
מה שאומר שההחזר ייקח לו 195 שעות.
זה לא נגמר פה, אתה צריך להשקיע גם בלהעלות את כל שדות השמאב לשלב 10, אבל את זה אני לא אחשב בגלל שגם בכפר מיוסד היית עושה את זה.
בואו נחשב מצד שני את ייצור המשאבים של הכפר שיכול היית לייסד, לא נתייחס למבנים בכפר מסיבה פשוטה, אנחנו לא יודעים מה הם. אנחנו יודעים רק את המבני בונוס וייצור, שזה באמת מה שחשוב בכפר, כל השאר זה אקסטרה, הוא לא באמת חייב לחגוג או באמת חייב להיות עם 8 מחסנים שלב 20, הכל עניין של נוחות.
3 מתיישבים- 75k משאבים.
מגורים לשלב 10- 60600 משאבים.
ולכן שוב, רק מבחינת ייצור לשעה ומשאבים:
37330 פר שדה לעץ, סה"כ של 149320
37340 פר שדה לטיט, סה"כ של 149360
40320 פר שה לברזל, סה"כ של 161280
37325 פר שדה ליבול, סה"כ של 223950
מבני בונוס לשלב 4:
15305 למבנה בונוס של טיט
15190 למבנה בונוס של עץ
15200 למבנה בונוס של ברזל
מאפיה: 61145
תחנת דגן: 30385
סך הכל מבני בונוס ומשאבים לשלב 9: נקבל 956735
ייקח לזה 219 שעות להחזיר את עצמו
[*]המרחק-ברוב הזמן, הכבישות לא יבואו אליך, אלא תצטרך להגיע אליהם.
עם 2 ציפים, ו-5 שעות לכל כיוון, הכבישה תהיה מייגעת, ויכול להיות שתעדיף לבנות כפר וזהו, עד שגיע לכמות מספקת של 6 ציפים(שתוכל לכבוש בגל אחד)
[*]במידה והכפר ב-7*7 שלך, עשית מעשה גאוני בזה שנתת לו להתפתח, חובה לכבוש כזה דבר באיזשהו שלב של השרת, לעמים אפילו מומלץ מייסוד
[*]שימוש בזהב- אם יש לך זהב בלתי מוגבל, אין סיבה שלא תייסד. אתה מוציא 300 זהב, והכפר שלך מסוים(במידה ויש לך משאבים כמובן), לפי איך שאתה אוהב, ויכול להפיק מקסימום נקודות תרבות במינימום זמן
[*]כוח ההגנה של השחקן הנכבש- צריך להתייחס לגורם חשוב, לצבא שיאבד בניסיון התגוננות מהכבישה, אם תשים לב הגבול בין שניהם דק מאוד, 100 אלף משאבים זה הסכום הכולל שמבדיל בין הכבישה לייסוד, כלומר סביבות 500 אלות, ו"דפקת" את עצמך מבחינת משאבים(ייצור לשעה), אך לפעמים, שאתה יודע שההגנה תהיה גבוהה, ובכל זאת-הכפר שווה את זה, תכבוש, גם אם זה יעלה לך בחלק מההאמר, יש כפרים ששווים את זה.(לרוב כפרי האמר וכפרים מפותחים מאוד מבחינת אוכלוסיה).
[*]בזיזות/ייצור גבוה לשעה- אם אתה בוזז/מייצר הרבה(יחסית לשרת הכללי) לשעה, לא תהיה חייב לשתק את החשבון שלך לגמרי, עדין תוכל להמשיך בייצור ההאמר במקביל לבניית הציפים, דבר מאוד יקר ומייגע שיכול לחנוק לך את החשבון.
[*]לא שווה לחנוק את החשבון בשביל לייצר 2 ציפים, ההאמר יותר חשוב מהכל!!!!!!!
[*]האם השחקן מהווה עליך איום? לפעמים טוב להרחיק שחקן מהסביבה הקרובה שלך והדרך הטובה והמהנה ביותר, היא לכבוש לו את הכפר
[*]במידה ואין לך זמן, תמיד תכבוש. אם אתה יודע שייקח לך חודש לפתח כפר מ-0 עד הסוף, ורק שבוע להגיע למבני הכבישה, לך על כבישה, אם אתה נמצא 24/7 על המחשב תמיד טוב לייסד!
קרדיט לפורום אחר!

ציטוט ההודעה