אני אישית מאמין שיש כח עליון כלשהו ולא דווקא כמו שמתואר בתנ''ך או בברית החדשה אני בסך הכול מאמין שיש כח גדול כלשהו מעלינו שהוא זה שברא הכול מה דעתכם?
אני אישית מאמין שיש כח עליון כלשהו ולא דווקא כמו שמתואר בתנ''ך או בברית החדשה אני בסך הכול מאמין שיש כח גדול כלשהו מעלינו שהוא זה שברא הכול מה דעתכם?
|
|
עצם זה שאנחנו קיימים כמו שאנחנו חכמים יפים ויש רגשות כמו אהבה תחושה כאב פחד ועוד הרבה תכונות שאני לא מאמין שהאבולוציה יכולה לעשות ותראה את הטבע היפה הנופים העננים הים ועוד הרבה דברים וברור שכוח עליון כלשהו גרם לזה להיות ככה כי אני לא מאמין שהאבולוציה מסוגלת לעשות משהו מדהים כזה לבדה
נערך לאחרונה על ידי Reggae-Man; 07-01-2011 בשעה 21:34.
לכל דבר שאמרת ישנה משוואה שמקיימת אותה
אני חתיך מגנים של הורים מהשפעת הסביבה מהתזונה הנכונה והכושר הגופני
העולם נראה ככה (והוא לא מי יודע מה) ממשוואות מסוימות שמקיימות אותו
כל דבר מניע דבר אחר שגורם לדבר אחר להתקיים
שרשרת המזון לדוגמה ..
וכו ' וג'
לא חייב שיהיה כח עליון שמניע את הדברים האלה
ודרך אגב ישנה התחממות כדור הארץ אינפלציה באוכלוסין ואי שוויון בתזונה בקור בחום וכו' אז גם אם יש כח עליון שמניע את הדברים האלה - הוא לא מי יודע מה עושה את זה טוב ..
ישנם 2 דברים אינסופיים היקום והטמטום האנושי
ואני עוד לא בטוח לגבי היקום
אלוהים נתן לנו מקום לחיות ואת כל התנאים הטובים וזה שאנחנו הורסים את מה שהוא נתן לנו הוא לא צריך לעזור לנו לשקם הוא נתן מתנה וצריך ללמוד לחיות איתה ובקשר לנדב שוב אנשים בוחרים מה שהם רוצים להיות ולא כולם חרא בעולם הזה כל אחד בוחר תדרך שלו והמדע לא כזה מעניין אותי כי לא משנה מה יכתבו אני תמיד יאמין שיש אלוהים
או - אז הגעת לאלוהים ..
אוקיי .. איך אתה מסביר שאתה מאמין בישות מסוימת שלא ניתן להוכיח אותה ?
זה בערך כמו להאמין (בלי לזלזל) בהארי פוטר וקוסמיו
אתה יכול להאמין עד אין סוף, זה לא אומר שאתה צודק.
"אך אל תקבע דעה אחת ותתעקש שרק אתה צודק ואין אמת אחרת. הרי מי שחושב שהוא בלבד נבון,
שאין שני לו במילים ובבינה, כשפותחים אותו נחשפת ריקנות. לכל אדם, גם לחכם, אין זו בושה תמיד ללמוד וגם לדעת לוותר.
האם ראית איך על שפת נהר בחורף אילן שמתכופף מציל את ענפיו, שעה שעץ נקשה נשבר ונעקר?
וכך גם בספינה - זה שתמיד מותח את המפרש ולא מרפה, מוצא עצמו מפליג במהופך מתחת לסיפון."
[סופוקלס]
נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 07-01-2011 בשעה 23:24.
שניה תן לי להבין משהו ככה בשביל לדעת מול מה אני עומד..
אתה מאמין שאלוהים יצר אותך ואת העולם הזה (שזה לעצמו ראוי לגינוי בגין נאיביות) אבל מה השאיר אותך פה כדי שתהרוס את היצירה הנפלאה שלו?
וואלה אחלה אלוהים יש לך!
עכשיו בוא נחזור להיות קונקרטים אוקי?
דבר ראשון המחשבה שיש איזה משהו שיושב לו ברקיע שונה משלך (ראה ערך הרקיע השביעי) ומתבונן במעשיך ומידי פעם לוקח לעצמו את הלגיטימיות להעלם מדברים נוראים כמו השואה לדוגמא כדי ללמד אותנו לקח על מעשינו הרעים, הוא לעצמו צריך לגרום לגלגלי השיניים בראש שלך לנוע טיפונת ולחקור מעבר למראית העין..
אבל לא בלבד זאת, יש עוד אלפי אם לא מיליוני סיבות נוספות שדורשות ממך בתור בן אדם חושב להטיל ספק במה שאתה מאמין ולבחון את עצמך ואת האמונה הזאת שלך.
אני מאוד מקווה שתיקח לתשומת ליבך את המילים הללו שלי ורק תבדוק אני לא מבקש יותר מזה
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
איזו תפיסה מוזרה זו..
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 01:18.
1. אם דבר כ"כ מושלם כמו הטבע חייב להיווצר ע"י מישהו, אז מי יצר את הדבר המושלם ביותר הנקרא אלוהים?
2. ישנם המון אנשים הגיוניים בעולמנו שאינם מאמינים באלוהים, הטיעון הזה הוא יותר ממגוחך, הוא בדיחה.
אתה משתמש במילה "חייב" יותר מדי פעמים, כאילו היא תעזור לך להוכיח משהו.
אם חייבת להיות אינטיליגנציה, תוכיח אותה. אם אדם הגיוני חייב להאמין באלוהים, למה יש הגיוניים שלא מאמינים בו?
ועוד 2 הבהרות קטנות:
אנרגיה היא גודל פיזיקלי המציין את כמות העבודה שיכולה להיעשות על ידי כוח, המסייע בפתרון בעיות בכל תחומי הפיזיקה.
אלוהים מייצג ישות עליונה מופשטת, אשר המאמינים בקיומה מייחסים לה אחריות לבריאת העולם ואף להנהגתו.
כנראה רק אתה ואנשים כמוך, מגדירים את המונחים 'אנרגיה' ו 'אלוהים' כבעלי אותה משמעות.
נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 08-01-2011 בשעה 17:41.
אני מאמין בכוח עליון שברא את העולם, כי לדעתי זה לא הגיוני שמשהו לא יצר את היקום, עזבו יקום, את הגלקסיה, עזבו גלקסיה, את העולם המורכב הזה, אם כל החוקים הללו, כל הדברים החד משמעיים, שזה פשוט לא הגיוני שאין משהו שיצר את כל זה, זה לא הגיוני שזה נוצר מכלום.