באשכול הזה אביא לכם שאלות נפוצות על בעלי חיים
וככלל אביא גם תשובות
כל זה עם קרדיט עצום לאתר עם מומחים העוסקים בבעלי חיים .
בינהם ווטרינרים ודוקטורים המתמצאים בנושא ..
בעיה:
החתולה מתנגדת לטיפול נגד פרעושים
בכל פעם שאני מנסה לשים אמפולת הדברה נגד פרעושים על החתולה שלי, היא מתנגדת ולעיתים מתחילה להעלות קצף מהפה. מה היסבה לכך והאם יש תחליף לתכשיר?
פתרון:
ההקצפה מהפה יכולה לנבוע מההתרגשות הרבה שבמלחמה איתך אבל יתכן והיא נובעת מתגובה לחומר. לכן, הייתי ממליצה לנסות להשתמש באמפולות מסוג אחר שיתכן ופחות יפריעו לה.
בכל מקרה נסי לשים את האמפולה בהיחבא, בזמן שהיא מתלטפת או אוכלת ואינה מבחינה בך. אולי אם היא לא תשתולל כל כך, גם מימדי ההקצפה מהפה יהיו נמוכים או ייעלמו.
ישנה אפשרות אחרת לטיפול נגד פרעושים באמצעות תרסיס, אך יעילותה נמוכה יותר ולכן יש לחזור על הפעולה לעיתים קרובות. לדעתי ריסוס של חתולהוא הרבה יותר קשה מאשר להניח אמפולה על הצוואר. בעבר היו כדורים נגד פרעושים אך כיום לא משתמשים בהם כמעט (במיוחד נוכח העובדה שהכנת כדור לגרונו של החתול, זו לא חוויה מלבבת).
כמו כן, ישנם סוגי שמפו נגד פרעושים שאכן קוטלים את הפרעושים אך כמעט לא מספקים הגנה נגד הדבקות חדשה ובנוסף לרוב מייבשים את העור (וגם רחיצת חתול הוא עוד חוויה מרנינה בפני עצמה...). אני ממליצה לך להבריש את החתולה במסרק צפוף ולבצע חיפושים מקיפים מדי יום, לדאוג שהבית יהיה סטרילי (נעליים מחוץ לדלת). בהצלחה
בעיה:
התוכי עצמאי בבית ושונא מגע
אני מגדל תוכי מסוג קוקטיל בן חמש שנים, שגדל בהאכלת יד. לא קיצצתי לו את כנפיו והוא רגיל לעוף ברחבי הבית בחופשיות. הוא עצמאי מאוד ולא רוצה שיתקרבו אליו יותר מדי, כך שקשה להחזירו לכלוב. האם לקצוץ לו את כנפיו כדי לבלות איתו יותר זמן ביחד או להשאיר את המצב כמות שהוא?
פתרון:
מדובר במצב בעייתי ואין תשובה אחת נכונה לפיתרון הבעיה. אם התוכי חופשי ומתעופף ברחבי הבית, חובה עליכם להקפיד שהסביבה הביתית היא בטוחה
עבורו - שלא יעוף החוצה וייעלם, שלא ינסה לעוף דרך הזכוכית השקופה, שיימנע ממפגשים קטלניים עם מאווררי תיקרה או אפילו מגע עם סיר עם מים רותחים ושאר מצבים מסוכנים.
המלצתי היא לנסות להתקרב אליו בהדרגה ולאורך תקופה ארוכה, להציע לו חטיפים שלא מציעים לו בדרך כלל בכלוב - למשל גרעיני חמניה (לא מומלץ להאכיל על בסיס קבוע!) מכף היד. אם אין ברירה וניסיתם תקופה ארוכה ובכל זאת אתם חוששים שהתוכי יסתבך - אפשר להגביל את מידת התעופה שלו על ידי גזירה נכונה של נוצות התעופה - לא כל אחד מבצע זאת כראוי - גזירה מוגזמת מובילה ל"נפילה חופשית" ופציעות של התוכי וכדאי להתייעץ עם הווטרינר המטפל בתוכי. בהצלחה
בעיה:
הכלבה מסרבת לטייל עם רתמה
אני יוצאת לטיול היומי עם הכלבה שלי, גורה בת שבעה חודשים עם רתמה. אך כל פעם חוזר על עצמו הטקס בו היא מסרבת להירתם ובורחת ממני בבית. מדוע זה קורה?
פתרון:
יכול להיות שהרתמה לא נוחה לכלבתך. יתכן גם שכלבתך התרגלה שתהליך לבישת הרתמה אינו נעים וכרוך במאבקים (הדדיים). בכל מקרה, אני ממליצה לך ליצור התניה חדשה בה תחילה את מראה לכלבה את הרתמה ומיד נותנת לה חטיפים.
הכלב מושך בטיול? מה היתרון של רתמה על קולר? לחצו כאן
בשלבים הראשונים אין צורך להלביש את הרתמה וגם לא להוציאה החוצה. סביר להניח שיהיה לך קל יותר עם רתמה אחרת, אך אם אינך רוצה לרכוש רתמה חדשה, נסי עם הנוכחית. כשכלבתך מתחילה לכשכש בזנב בכל פעם שאת מציגה בפניה את הרתמה, את יכולה להעלות את רמת הקושי ולקרב את הרתמה לגופה.
המנעי מכפייה או מניסיון להחזיק את הכלבה בכוח. אם תתני לכלבה לבחור להתקרב ולא "תילחמי" עימה על הרתימה, סביר שבתוך ימים ספורים היא תשנה את הרגלה
בעיה:
הכלבה עושה את צרכיה בבית - יש פתרון?
הכלבה המעורבת שלנו בת שמונה שנים, מטילה שתן בבית במקומות קבועים, גם אם לקחנו אותה לטיול לעשיית צרכים מאוחר בלילה. ניסינו לנקות את המקום עם אקונומיקה ומים, אך נדמה שהיא עושה זאת דווקא אחרי שטיפת הרצפה. מה עושים?
פתרון:
אני מבינה משאלתך שכלבתך עושה את צרכיה בבית רק בלילה. לא ציינת מתי החלה התופעה. בכל מקרה של בעיית צרכים כדאי לוודא קודם כל שהכלבה בריאה
מבחינה פיזיולוגית. בהנחה שבריאותה אכן תקינה לחלוטין, ובהנחה שאין שום גורם רגשי מעורב אלא "סתם" חוסר איפוק, הרי שהדרך הפשוטה ביותר היא להגביל את יכולתה להסתובב ברחבי הבית.
כלב מעדיף לשמור את מקום המרבץ שלו נקי באופן טבעי ועל כן המוטיבציה להתאפק עולה. בנוגע לניקוי המקום: קיים היום תכשיר מאוד אפקטיבי להעלמת ריח השתן. החומר מפרק את האמוניה ולכן הוא יעיל ביותר, ממליצה לך לברר זאת בחנות לממכר ציוד לבעלי חיים. בהצלחה
בעיה:
צמד החתולות לא חברות; רק מתקוטטות.
אני מגדלת בביתי שתי חתולות. האחת בת 13 והשניה בת 3. הן אינן מתקרבות אחת לשניה אלא במצבים של ריב. איך אפשר לגרום לחתולות לחיות בשלום?
פתרון:
כדי לגרום לחתולות לחיות בשלום צריך לתת לכל אחת מהן הרגשה טובה כשהשנייה בסביבה. לשם כך עושים ביניהן תהליך היכרות מחודשת.
כדאי להפריד ביניהן באופן מוחלט לזמן מה על ידי סגירת אחת מהן בחדר, ולהתחיל להרגיל אותן תחילה זו לריחה של זו. מרגילים אותן לריח על ידי כך שמלטפים את העורף והראש של חתולה אחת בבד נקי, ומניחים את הבד במקום בו החתולה השניה תמצא אותו - למשל, ליד צלחת האוכל שלה.
כשהן מתרגלות לריח ולא מראות סימני עוינות כשהן נתקלות בו, מתחילים להרגיל כל אחת מהן לראות את השנייה מרחוק (למשל, דרך פתח צר בדלת החדר) כאשר באותו זמן קורה לה משהו טוב, למשל משחק חכה מעניין, או קבלת חטיף טעים.
בהדרגה, מגדילים את משך החשיפה של כל אחת למראה השנייה ומקטינים את המרחק ביניהן, עד שמגיעים למצב בו הן נמצאות יחד מבלי לתקוף זו את זו.
זה תהליך ממושך, וקצב ההתקדמות בו נקבע על ידי תגובות החתולות בכל שלב ושלב. חשוב מאד לא להגיע למצבי תוקפנות בין השתיים במשך התהליך.
אפשר להגביר את קצב ההתקדמות בתהליך ההיכרות בין החתולות אם משתמשים גם בשיטה הנקראת אימוני קליקר. בשיטה זאת מלמדים את החתולה להבין ולבצע הוראות על ידי כך שמסמנים לה בעזרת צליל קצר (קליק) שהפעולה שביצעה היא הפעולה הרצויה ועבור ביצועה היא תקבל פרס. כשהחתולה למדה ומכירה את השיטה, אפשר לתת לה עידודים כאלה כל פעם שהיא נמצאת בקרבת החתולה השנייה ונשארת רגועה, בלי לתקוף אותה

ציטוט ההודעה