מרקו רוסי, הילד מאיטליה שכבש את העולם בסיפורו המרגש כשיצא למסע חיפושים בעקבות אימו שנסעה לארגנטינה במטרה לסייע בפרנסת המשפחה, הילד המנומס, המחונך, הרגיש, הסבלני והחכם, לוהק לסדרת פרסומות של חברת הטלוויזיה בכבלים "הוט".
כבר מהפרסומת הראשונה יכלו האנשים שמכירים את הדמות להבחין ברצח האופי שנעשה לה. בפעולות ובטונים שלא אופייניים לו, מרקו התלונן באוזניי משפחת וסרמן על כך שהם לא צופים בו ומשאירים אותו ללא פרנסה. הוא עשה זאת תוך כדי שהוא פורץ למטבחם, פותח את המקרר ומחפש, בעוד צעד גדוש חוצפה, משהו לנשנש. לבסוף, כשתשובותיו של המבוגר האחראי לטענותיו לא השביעו את רצונו, הוא התנהג כמו עבריין קטן, משך בחולצתו של האבא, ודרש ממנו לשנות את המצב.
הפרסומות הנוספות שבאו לאחר מכן הוסיפו חטא על פשע. בשלל סרטונים הילד מרקו התחצף שוב ושוב, לא כיבד ולא התחשב באף אחד, ניצל ושיקר. וזאת עוד מבלי להזכיר את השפה הרדודה שבה השתמש לאורך כל התשדירים.
אני לא יודע מי אישר לעשות שימושים כאלה בדמות האגדית, אני רק בטוח שאדמונדו דה אמיצ'יס (הסופר שכתב את יצירת המופת "הלב") לא היה מרוצה מהתוצאה הסופית. אין בפרסומות הללו שום קשר בין הטקסטים לדמות, אין שום חן ב"שובבות" כביכול שניסו להציג ואין שום כבוד ליצירת המופת שעובדה לסדרה. מה שכן יש זה ניצול של קלאסיקה וזיכרון ילדות של רבים מהישראלים (ביניהם אני) לטובת פרסומות לא ראויות ולא מוצלחות בלשון המעטה.
כשחושבים על יוצרי הפרסומות נזכרים בהוא שימכור את אמא שלו בשביל בדיחה טובה. כפי שכבר הבנתם ושמתם לב, האמא נמכרה, אבל תמורת בדיחה ממש ממש גרועה. לבו של מרקו סוער בו, והפעם לא בגלל אמא אנה שנעלמו עקבותיה.

(מתוך הבלוג של yossid85 ""ועל כל ישראל")