קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [בעיה] בפאן הדתי אצל חברה: מיהדות לנצרות.
    על ידי Enigma בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 20-01-2011, 10:52
  2. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 29-10-2008, 15:32
  3. [הצעה]ישן אצל חברה שלי
    על ידי babypower בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 36
    הודעה אחרונה: 18-07-2008, 12:55
  4. מחרבנים אצל חברה שלך?
    על ידי KoKo_LoCo בפורום סקרים
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 06-04-2007, 05:33
  5. חברה יש לכם פה בעיות וואי וואי
    על ידי לא רשום בפורום בעיות בהרשמה/התחברות
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 05-12-2006, 17:23
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 12 מתוך 12

דילמה אצל חברה + בעיות משפחתיות|18

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל דילמה אצל חברה + בעיות משפחתיות|18

שלום,
    אני לא יודעת בדיוק אם זה קשור לפה או לא, אבל רציתי לספר לכם משהו שקשור לחברה הכי טובה שלי ולמה שהיא עוברת בזמן האחרון.
    אם זה לא קשור לפה אני מבקשת להעביר לפורום המתאים.
    אני מכירה את החברה הכי טובה שלי מאז כיתה ט' ועד היום. מאז ומתמיד היא אף פעם לא הייתה הדוקה לדת היהודית למרות שהייתה יהודיה ב- 100 אחוז. היא אף פעם לא התלהבה מהחגים היהודיים, לא ענדה שרשרת של מגן דוד ואפילו פעמים רבות יצאה כנגד עקרונות הדת היהודית. שלא תבינו אותי לא נכון, היא אדם נורא נחמד פשוט עובר עליה משהו... אני ניסיתי לברר והיו לנו לילות שלמים של שיחות נפש מה שנקרא. פעם שאלתי אותה למה היא מתכחשת ליהדות כשהיא בעצמה בת לאום. היא ענתה לי בבירור רב שהיא שונאת את היהדות כדת, וככול שהזמן חולף כך התחושות שלה כנגד היהדות מתגברות. בהתחלה חשבתי שהיא אתאיסטית, אבל כשהזמן עבר לו הבנתי שהיא לא ממש אתאיסטית. לא קיבלתי את התשובה המלאה שרציתי לקבל, לכן המשכתי לחקור את הסיבות שמביאות אותה למחשבה כזאת. התברר לי משיחות שלנו איתה, שהיא מוצאת את היהדות כדת לא נוחה. הכוונה שהעקרונות של היהדות לא מתאימים לה: כול הקטע של שמירת הכשרות, של אכילת המצות, של המקווה והחתונה שחייבת להיות דרך הרבנות ושמירת השישי. אמרתי לה שהיא לא חייבת לשמור הכול... היא אמרה לי: "כן... גם לפני זה לא שמרתי, אבל אם מדברים על חתונה וכול התהליכים ועוד הרבה דברים אחרים אני חייבת להיות הדוקה לעקרונות היהדות שאני לא מתחברת עליהם בכלל". לא היה לי מה עוד להוסיף ואז היא סיפרה לי שיש עוד חלק קטן שהשפיעה עליה בהרבה. היא סיפרה לי ששבגלל כול קשיי העליה לארץ וכול ההשפלות וכו' שהיא ומשפחתה עברו פה הביאו לכך שהיא התרחקה עוד יותר מהדת, מ- "הארץ הקדושה" (כמו שהיא אוהבת לכנות את ישראל) ובכלל כול זה הביא אותה להרגשה שהיא מרגישה לא שייכת. לכן היא אמרה לי שהיא לא רוצה להיות שייכת ללאום היהודי בכלל בגלל כול הדברים שהיא עברה פה ולא לדת היהדות. זה נשמע געזני, למרות שיהא לא גזענית בכלל אני מנחשת שזה פשוט התוצאות של הסבל שלה שני מאוד מזדהה איתו... כבר מכיתה י' היא ממש התחילה להתקרב לנצרות, היה לה צלב ידי קטן כזה ובכלל היא אמרה לי שהיא מרגישה שייכת לשם, היא מזדהה עם הנצרות והדת לא כול כך כבדה כמו יהדות כי אין הרבה איסורים שם. יש לה חברים גם יהודים וגם נוצרים וזה לא נראה כמו לחץ חברתי או משהו... זה נראה יותר כבחירה אישית. עכשיו היא בצבא והיא רוצה להתנצר אחרי השירות שלה.

אין לי בעיה עם זה כול אחד רשאי להאמין במה שהוא רוצה, הבעיה העיקרית שהיא עוברת עכשיו זה התגובה של המשפחה שלה. למרות שהמשפחה שלה חילונית לגמרי הם מסרבים להבין אותה ויש להם הרבה ויכוחים על הנושא הזה. היא אמרה להם שהיא לא תשאר ביהדות והתגובה היתה קשה... היא גם לא רוצה לאבד את הקשר הנפלא שהיה לה עם משפחתה וגם לא רוצה להישאר ביהדות... היא רוצה לחיות את החיים שלה בסה"כ שמצד משפחתה מבוקרים בהרבה מקרים. אני מאוד מודאגת לגבי זה כי אני תומכת בה למעשה, כי זה החיים שלה... למרות ש... אני לא יודעת בכללי מה להציע לה.

אני אפילו חסרת עצות לגבי זה, מה אתם יכולים להגיד על הנושא? מה תמליצו?
    קרה לכם פעם שהתרחקתם מיהדות או הרגשת התחברות לדת אחרת?
    תודה לכולם.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

ציטוט נכתב במקור על ידי Enigma צפיה בהודעה
    שלום,
    אני לא יודעת בדיוק אם זה קשור לפה או לא, אבל רציתי לספר לכם משהו שקשור לחברה הכי טובה שלי ולמה שהיא עוברת בזמן האחרון.
    אם זה לא קשור לפה אני מבקשת להעביר לפורום המתאים.
    אני מכירה את החברה הכי טובה שלי מאז כיתה ט' ועד היום. מאז ומתמיד היא אף פעם לא הייתה הדוקה לדת היהודית למרות שהייתה יהודיה ב- 100 אחוז. היא אף פעם לא התלהבה מהחגים היהודיים, לא ענדה שרשרת של מגן דוד ואפילו פעמים רבות יצאה כנגד עקרונות הדת היהודית. שלא תבינו אותי לא נכון, היא אדם נורא נחמד פשוט עובר עליה משהו... אני ניסיתי לברר והיו לנו לילות שלמים של שיחות נפש מה שנקרא. פעם שאלתי אותה למה היא מתכחשת ליהדות כשהיא בעצמה בת לאום. היא ענתה לי בבירור רב שהיא שונאת את היהדות כדת, וככול שהזמן חולף כך התחושות שלה כנגד היהדות מתגברות. בהתחלה חשבתי שהיא אתאיסטית, אבל כשהזמן עבר לו הבנתי שהיא לא ממש אתאיסטית. לא קיבלתי את התשובה המלאה שרציתי לקבל, לכן המשכתי לחקור את הסיבות שמביאות אותה למחשבה כזאת. התברר לי משיחות שלנו איתה, שהיא מוצאת את היהדות כדת לא נוחה. הכוונה שהעקרונות של היהדות לא מתאימים לה: כול הקטע של שמירת הכשרות, של אכילת המצות, של המקווה והחתונה שחייבת להיות דרך הרבנות ושמירת השישי. אמרתי לה שהיא לא חייבת לשמור הכול... היא אמרה לי: "כן... גם לפני זה לא שמרתי, אבל אם מדברים על חתונה וכול התהליכים ועוד הרבה דברים אחרים אני חייבת להיות הדוקה לעקרונות היהדות שאני לא מתחברת עליהם בכלל". לא היה לי מה עוד להוסיף ואז היא סיפרה לי שיש עוד חלק קטן שהשפיעה עליה בהרבה. היא סיפרה לי ששבגלל כול קשיי העליה לארץ וכול ההשפלות וכו' שהיא ומשפחתה עברו פה הביאו לכך שהיא התרחקה עוד יותר מהדת, מ- "הארץ הקדושה" (כמו שהיא אוהבת לכנות את ישראל) ובכלל כול זה הביא אותה להרגשה שהיא מרגישה לא שייכת. לכן היא אמרה לי שהיא לא רוצה להיות שייכת ללאום היהודי בכלל בגלל כול הדברים שהיא עברה פה ולא לדת היהדות. זה נשמע געזני, למרות שיהא לא גזענית בכלל אני מנחשת שזה פשוט התוצאות של הסבל שלה שני מאוד מזדהה איתו... כבר מכיתה י' היא ממש התחילה להתקרב לנצרות, היה לה צלב ידי קטן כזה ובכלל היא אמרה לי שהיא מרגישה שייכת לשם, היא מזדהה עם הנצרות והדת לא כול כך כבדה כמו יהדות כי אין הרבה איסורים שם. יש לה חברים גם יהודים וגם נוצרים וזה לא נראה כמו לחץ חברתי או משהו... זה נראה יותר כבחירה אישית. עכשיו היא בצבא והיא רוצה להתנצר אחרי השירות שלה.

אין לי בעיה עם זה כול אחד רשאי להאמין במה שהוא רוצה, הבעיה העיקרית שהיא עוברת עכשיו זה התגובה של המשפחה שלה. למרות שהמשפחה שלה חילונית לגמרי הם מסרבים להבין אותה ויש להם הרבה ויכוחים על הנושא הזה. היא אמרה להם שהיא לא תשאר ביהדות והתגובה היתה קשה... היא גם לא רוצה לאבד את הקשר הנפלא שהיה לה עם משפחתה וגם לא רוצה להישאר ביהדות... היא רוצה לחיות את החיים שלה בסה"כ שמצד משפחתה מבוקרים בהרבה מקרים. אני מאוד מודאגת לגבי זה כי אני תומכת בה למעשה, כי זה החיים שלה... למרות ש... אני לא יודעת בכללי מה להציע לה.

אני אפילו חסרת עצות לגבי זה, מה אתם יכולים להגיד על הנושא? מה תמליצו?
    קרה לכם פעם שהתרחקתם מיהדות או הרגשת התחברות לדת אחרת?
    תודה לכולם.
    את חייבת חייבת להבהיר לה דבר אחד
    יש הבדל עצום בגודלו
    בין יהודי מאמין
    לבין יהודי נקודה
    השתייכות לעם היהודי לא מהווה מוקד חובה לשמירת הדת
    אני מפציר בך
    להיכנס לפורום תאולוגיה ודתות
    ולפרסם את אותו האשכול בדיוק
    ואת תקבלי תשובה מאתאיסטים רבים
    שמחשיבים עצמם משויכים לעם היהודי ובכל זאת - אתאיסטים .
    אנחנו חיים בעידן מודרני
    בו לא כל מי שמשתייך ללאום מסוים - חייב לשמור על הדת שלו ואפילו לא על המסורת
    לשמר את המסורת היהדותית מבחינתי זה חובה בדיוק כמו לשרת בצבא
    אבל לשמור על מצוותיה של הדת - זה משהו אחר
    הלוואי שאני לא יכול לשבת עם שתיכן ולהסביר לכם באופן פרטני ומדויק את ההשקפות שלי
    בנוגע לאורח חיים בכלל ולאורח חיים דתי בפרט

לגבי הנצרות - הייתי מעוניין שתגיבי לי כאן קודם.

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

אף אחד לא הכריח אותה לשמור ולעשות את כל המצוות.וואלה יופי היא רוצה להתחתן שתעשה איזה ויתור קטן ותתחתן בחתונה יהודית כשרה.אפשר לחשוב שטבילה במקווה זה משהו שיהרוג אותה או יגרום לה לזעזוע נפשי כה גדול שהיא לא תצא ממנו.
    חלאס עם השטויות,רק בגלל שהיא לא נקלטה פה טוב עם המשפחה שלה[אגב,איזה עולים כן נקלטו פה טוב?] לעבור לדת אחרת.מצטער היא נשמעת לי..אין לי אפילו מילה לתאר את מה שאני חושב.
    ואם היא לא רוצה לאבד קשר עם המשפחה שלה,שהם יהודים,אז כדאי שתקריב מעצמה.

ציטוט נכתב במקור על ידי Mr. Ingidao צפיה בהודעה
    יש הבדל עצום בגודלו
    בין יהודי מאמין
    לבין יהודי נקודה
    אני מפציר בך
    אנחנו חיים בעידן מודרני

הוא צודק ב100% לפי דעתי. היא יהודייה, נו אז ? זה לא מפציר בה לשמור את כל המצוות ואת כל הדתות. היא יכולה לאכול לא כשר, להאמין בישו ובכל מה שהיא רוצה ולהישאר יהודייה. מה זה מפריע לה?
    ואם היא לא רוצה חתונה יהודית היא יכולה לטוס לחו''ל ולהתחתן שם, איך שבא לה.
    לפי דעתי היא לא צריכה לוותר על קשר משפחתה רק בגלל זה. אז בסדר אז היא תישאר יהודייה, נו ו? היא יכולה להאמין במה שבא לה בלי להתנצר.
    ואם היא עדיין רוצה, אז זו החלטה שלה בלבד.. כי היא זו שתבחר להתנתק ממשפחתה. אלא אם כן הם יסכימו בכל זאת להקשיב לדעה שלה. ולכבד אותה.

AS Roma io non vivo senza te האוואטר של Erik Lamela
    שם פרטי
    יוני
    לייקים
    909
    נקודות
    58
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ
    AS Roma io non vivo senza te.

כולם פה אומרים לך בדיוק מה שהשאר יגידו לך
    אני בעצמי אתאיסט וגם שם *** על המצוות שיש פה ביהדות ולא שומר את המצוות (חוץ מלאכול "לא כשר") ולא שומר את המנהגים של החג (כיפור אני צם בשביל עצמי ובשביל המשפחה שלי לכבד אותם כי הם כן מאמינם לא בשביל לבקש סליחה או משהו לא ממש אכפת לי מהסליחות)
    היא יכולה להאמין במה שבא לה ובכל זאת להישאר יהודיה. בערך כמוני.... אני לא מאמין ב"אלוהים" אבל בכל זאת אני יהודי אין מה לעשות.
    Erik Lamela 8

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

יש הבדל עצום בגודלו
    בין יהודי מאמין
    לבין יהודי נקודה
    אני מפציר בך
    שמחשיבים עצמם משויכים לעם היהודי ובכל זאת - אתאיסטים.
    אנחנו חיים בעידן מודרני

קודם כול תודה לכולכם, תכף אפרסם גם שם.
    זה בדיוק מה שניסיתי להסביר לה. אמרתי שהיא לא חייבת לשמור על מצוות הדת ובכלל... הבעיה היא שהיא מרגישה לא משוייכת לדת היהודית ובכלל לא רוצה להיות חלק מהלאום היהודי, היא פשוט לא מתחברת אל הדת כמו שאמרתי לפני. אני מניחה שזה משהו עקרוני אצלה כמו אצל רוב האנשים שבאמצע החיים עוברים דת. זה בדיוק כמו שאדם מתחבר לז'אנר מוזיקה מסוים ככה גם היא מתחברת לנצרות כדת, כהשקפה וכו'.

ציטוט נכתב במקור על ידי משתמש אנונימי צפיה בהודעה
    הוא צודק ב100% לפי דעתי. היא יהודייה, נו אז ? זה לא מפציר בה לשמור את כל המצוות ואת כל הדתות. היא יכולה לאכול לא כשר, להאמין בישו ובכל מה שהיא רוצה ולהישאר יהודייה. מה זה מפריע לה?
    ואם היא לא רוצה חתונה יהודית היא יכולה לטוס לחו''ל ולהתחתן שם, איך שבא לה.
    לפי דעתי היא לא צריכה לוותר על קשר משפחתה רק בגלל זה. אז בסדר אז היא תישאר יהודייה, נו ו? היא יכולה להאמין במה שבא לה בלי להתנצר.
    ואם היא עדיין רוצה, אז זו החלטה שלה בלבד.. כי היא זו שתבחר להתנתק ממשפחתה. אלא אם כן הם יסכימו בכל זאת להקשיב לדעה שלה. ולכבד אותה.
    כן... אבל אתה יודע זה לא עושה הבדל גדול בהקשר המשפחתי. עכשיו היא עדיין יהודיה והיא עדיין מתכחשת וזה עדיין גורם לביקורת חריפה מבני משפחתה.

שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ

אוהוו
    את כבר מדברת על עניין של משפחה.
    אם היא רוצה להיקשר אל המשפחה ללכת בעקבותיה ולנטוע את השורשים שלה במסורת (שלדעתי מיושנת ולא צודקת) - לו יהי

אם היא לא רוצה להיות חלק מהלאום היהודי
    קשה להגיד את זה בשפה יותר מכובדת אבל ...
    לא צריך .
    וזה לא אמור לעניין אותך ו/או להפריע לך .

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    אלון י.
    לייקים
    0
    נקודות
    5
    משפט מחץ
    אל תהיה צודק,תהיה חכם

שלא תתנצר תעודדי אותה אנו העם הנבחר תגידי לה שתודה לאלוהים על שהיא יהודייה בכלל למה המשפחה שלה הגיעה לארץ בשביל שתתנצר? לא. בשביל להקים דור של יהודים תגידי לה את מה שאני כותב
    נערך לאחרונה על ידי vdsr; 20-01-2011 בשעה 01:13.

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

ציטוט נכתב במקור על ידי vdsr צפיה בהודעה
    שלא תתנצר תעודדי אותה אנו העם הנבחר תגידי לה שתודה לאלוהים על שהיא יהודייה בכלל למה המשפחה שלה הגיעה לארץ בשביל שתתנצר? לא. בשביל להקים דור של יהודים תגידי לה את מה שאני כותב
    עדיף שתשמור את התגובות האלה לעצמך.למה אני מרגיש שייך לדת היהודית?לא,אני הכי לא קשור אליה ואני בכל זאת יהודי.
    תגידי לה שלא משנה מה היא תעשה היא תמיד תשאר יהודיה ואנשים יסתכלו עליה כיהודיה ואפילו תתני את דוגמאת השואה.שגם יהודים שהתנצרו לא ניצלו ממנה

משתמש מתקדם
    לייקים
    5
    נקודות
    1

יש הבדל עצום בגודלו
    בין יהודי מאמין
    לבין יהודי נקודה
    אני מפציר בך
    אנחנו חיים בעידן מודרני

אתאיסט לא יכול להיות יהודי, כי בימינו לאום הוא ישראלי וכל זה.
    יהדות זאת דת.
    למה אין אתאיסט-נוצרי או אתאיסט-מוסלמי?

שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי ice wof צפיה בהודעה
    אתאיסט לא יכול להיות יהודי, כי בימינו לאום הוא ישראלי וכל זה.
    יהדות זאת דת.
    למה אין אתאיסט-נוצרי או אתאיסט-מוסלמי?
    יהודי נקרא אדם שאמו או אם - אמו יהודיה .
    ברגע שאותו אדם לא מאמין בקיום אלוה כלשהו
    לא אומר שהוא כבר לא יהודי
    להבדיל מהמוסלמים והנוצרים שברגע שהוא לא מאמין
    הוא כבר לא נוצרי ו/או מוסלמי

תלמד קצת על דתות זה מעניין

ציטוט נכתב במקור על ידי Enigma צפיה בהודעה

כן... אבל אתה יודע זה לא עושה הבדל גדול בהקשר המשפחתי. עכשיו היא עדיין יהודיה והיא עדיין מתכחשת וזה עדיין גורם לביקורת חריפה מבני משפחתה.
    אז תגידי לה שתדבר עם המשפחה שלה, שלא תוותר. ואם הם מותרים עליה אז אין מה לעשות. כי היא לא מרגישה שייכת כמו שאמרת, היא רוצה להתנצר ולהאמין משהו אחר. אז זו דעה והחלטה שלה. אם משפחתה לא מקבלת את זה היא תצטרך לחכות קצת. עם הזמן הם יבינו שהם עשו טעות בכך שוויתרו על הבת שלהם. (ככה אני חושבת.) ואם לא אז אין לי עוד מה להוסיף. פשוט לא עולה לי בראש פיתרון אחר.
    (ונמ אני בתXD)
    מקווה שעזרתי.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 16:17.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,462 | הודעות: 8,174,049 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect