לא כולם אוהבים הומור בועט: אחרי שספג ביקורות רבות על הופעתו בטקס גלובוס הזהב, הודיע הלילה (רביעי) הקומיקאי ריקי ג'רבייז כי לא יחזור להנחות את האירוע בעתיד.
ג'רבייז, שהנחה את גלובוס הזהב שנה השנייה ברציפות, הצליח לעורר את זעמם של לא מעט מחברי הברנז'ה ההוליוודית. גם ארגונים שמרניים בארצות הברית, הביעו את מורת רוחם, בעקבות בדיחות והתבטאויות פרובוקטיביות שפיזר במהלך מונולוג הפתיחה שלו. הקומיקאי הבריטי עלה על הבמה והנחה את האירוע כשכוס בירה מלאה לצדו. הוא לא חושש לרמוז על דעותיו באשר לאיכות הסרט "התייר", הרגלי השתייה של צ'ארלי שין וגילן המתקדם של כוכבות הסרט "סקס והעיר הגדולה 2". ג'רבייז המשיך והקניט את טום קרוז על מיניותו ואמונתו בסיינטולוגיה, ואת שר, אליה התייחס ככוכבת לא רלוונטית.
הקהל באולם, שלמראית עין נראה מבודח מהדברים של ג'רבייז, לא ממש לקח את ההומור של הקומיקאי בקלילות. תא העיתונאים הזרים, שמחלק את גלובוס הזהב, כמו גם ארגונים שמרניים שונים במדינה, מיהרו לשחרר הצהרות שמגנות את התבטאויותיו. בעיקר, התרעמו על המשפט עמו חתם את הערב ואמר: "לילה טוב לכולם, ותודה לאל שעשה אותי אתאיסט".
כאמור, התגובות השונות לא אחרו לבוא ומאז הטקס, שהתקיים ביום ראשון האחרון. בעקבות הביקורות שספג, החליט ג'רבייז שלא להנחות את הטקס גם בשנה הבאה: "לא אעשה זאת שוב", הוא מצהיר, "אני חושב שפעמיים זה מספיק". על הפעם האחרונה, בכל מקרה, הוא אינו מתחרט ומסכם: "אהבתי את הטקס השנה הרבה יותר מאשר זה של שנה שעברה".





ציטוט ההודעה


