שלום לכולם,
אני אסביר קודם את המוטיבציה ואח"כ אסביר מה עשיתי.
הרעיון: יצירת כונן usb שתהיה לי האפשרות להתקין ממנו את ווינדווס (גם xp וגם 7, לפי בחירתי) ובנוסף תהיה לי האפשרות להריץ ממנו גרסאת ווינדווס (xp או 7, לבחירה - שלא בגרסאת live, כלומר התקנה רגילה ומלאה של מערכת ההפעלה) שמותקנת על גביו.
למה אני צריך את זה? בעיקר (אבל לא רק) בשביל שתהיה לי אפשרות להריץ מחשב דרך כונן usb לצורכי גיבוי של המחשב ולדרכים נוספים, ובמקבלי שתהיה לי האפשרות להתקין ממנו את מערכת ההפעלה לאחר הגיבוי.
מה עשיתי?
לאחר נבירה וחיפוש ארוך באינרנט, החלטתי להשתמש בתוכנה הנקראת WinSetupFromUsb שיצרה את ההתקנות מתוך ה- usb. התוכנה עשתה את העבודה כמו שצריך, והצלחתי להתקין את מערכת ההפעלה מתוך ה- usb (הבדיקה נעשתה ע"י מחשב וירטואלי). התוכנה הזו עשתה שימוש ב- grub.
בנוסף, השתמשתי בעוד תוכנה בשם MultiBootISOs שיצרה לי כמה מערכות הפעלה מתוך הכונן (בעיקר מבוססות לינוקס) ועבדה עם grub ו- syslinux (אם אני לא טועה). את ההתקנה הזו יצרתי על מחיצה נפרדת באותו כונן usb וערכתי את הקובץ menu.lst כדי שהוא יכלול קישור לתפריט שהתוכנה הזו יצרה. גם תוכנה זו עשתה את העבודה כמו שצריך ואז כשהרצתי את המחשב דרך ה- usb קיבלתי תפריט עם 3 אופציות: 1. להתקין winxp.
2. להתקין win7
3. ללכת לתפריט של כל מערכות ההפעלה שהתקנתי על מחיצה אחרת באותו כונן usb.
אם הייתי בוחר באופציה השלישית, הייתי מגיע לתפריט חדש שבו היתה רשימת כל מערכות ההפעלה שהתקנתי שם בעזרת התוכנה ויכלתי להריץ כל אחת מהן בקלות (ואף ניסיתי והצלחתי).
אח"כ רציתי לעשות את הדבר שנוסף שתכננתי לעשות וניסיתי להתקין את winxp על מחיצה נוספת שהיתה לי בכונן ה- usb ואף הצלחתי לעשות זאת.
הבעיה שלי היתה שהמחשב יודע לאתחל את עצמו רק דרך המחיצה המקורית שהיתה (כלומר לתפריט ה- grub שממנו הייתי צריך לבחור את אחת מתוך שלושת האופציות).
אז מה שניסיתי לעשות זה לערוך שוב את menu.lst ויצרתי שורת תפריט שתעשה בוט דרך המחיצה החדשה. הפקודות שהיא כללה הן:
rootnoverify (hd0,2)
makeactive
chainloader +1
boot
הרצתי מחדש ואז קיבלתי הודעת שגיאה שחסר הקובץ ntldr.
חיפשתי קצת באינטרנט, וההמלצות היו להוסיף את הקבצים ntlldr, netdetect.com, boot.ini מתוך מערכת הפעלה שעובדת לתוך הכונן שממנו אני מנסה להריץ את מערכת ההפעלה.
עשיתי זאת והרצתי שוב.
הפעם, ווינדוס התחיל לעלות עד לשלב שבו הוא נתן לי הודעת שגיאה שחסר הקובץ:
Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
<Windows root>\system32\hal.dll.
Please re-install a copy of the above file.
לקחתי את אותה ההתקנה וניסיתי להתקין אותה על כונן רגיל (שוב, במחשב וירטואלי) וגיליתי שמערכת ההפעלה עובדת כמו שצריך ולא חסרים שום קבצים.
רק בשביל להיות סגור ובטוח על עצמי, ניסיתי לפרמט ולהתקין את מערכת ההפעלה על המחיצה בכונן ה- usb כמה וכמה פעמים מחדש וללא הצלחה.
אני משתמש בכונן wd 500 gb מסדרת wd elements se.
למישהו יש מושג מה אני עושה לא טוב או לחלופין, מה אני יכול לעשות בשביל שזה יסתדר?
תודה רבה מראש לעוזרים.