הכרתי מישהי אנמית...
סתם מסקרן אותי לשאול כמה שאלות תודה לעוזרים
1:זאת מחלה כרונית?
2: למה זה מפריע ביום יום?
3: זה סוג של סרטן?
4: כמה זה מסוכן?
הכרתי מישהי אנמית...
סתם מסקרן אותי לשאול כמה שאלות תודה לעוזרים
1:זאת מחלה כרונית?
2: למה זה מפריע ביום יום?
3: זה סוג של סרטן?
4: כמה זה מסוכן?
|
|
אנמיה זה שם כולל לכמה מחלות. מה שקורה בכללי זה חוסר בתאי דם אדומים הנושאים את החמצן וכו'.
זה יכול להיות כתוצאה מסרטן.
זה כרוני בעל טיפול.
וזה מאוד מסוכן , תלוי בסוג האנמיה.
One Shot - One Kill
אנמיה יכולה להיות קשה ויכולה להיות קלה.
אצל הרבה מתבגרים יש אנמיה, אצל צמחוניים, טבעוניים, חולים במחלות שאחת מתופעות הלוואי שלהן היא אנמיה וכו'.
אצלי לדוגמא, הייתה מחלה במעיים(שהיא גם מחלה אוטואמונית), דלקת בדיוק במקום שבו נספג הברזל, אז הייתה לי סוג של אנמיה קלה.
אחרי שעשיתי עירויים של ברזל(כל עירוי במשך שעתיים בערך 4 פעמים בסה"כ), הברזל, ההמוגלובין, מחסני הברזל וכו' פשוט קפצו למעלה והיו בגבול העליון של הנורמה! למה עירויים תשאל? כי גם כדורים לא היו נספגים, גם הם עוברים דרך המעיים.
עכשיו, זאת לא חייבת להיות מחלה כרונית, איך יודעים? מחפשים את הסיבה לאנמיה, ואם יש טיפול לסיבה, האנמיה אמורה לעבור וזאת לא תהיה מחלה כרונית. לדוגמא, אצלי הסיבה לאנמיה הייתה דלקת במעיים באיזור שבו הברזל נספג, המחלה במעיים הייתה כרונית, אבל אחרי ניתוח המחלה בערך עברה זמנית(או לתמיד, לא ידוע) והברזל נספג טוב.
למה צמחוניים וטבעוניים בדרך כלל סובלים מאנמיה? כי יש הרבה צמחוניים וטבעוניים שלא יודעים במה להחליף את המוצרים שמכילים ברזל וB12 שהם החרימו כדי שיקבלו כמות נורמלית של ברזל ו-B12 מהתזונה שלהם.
למה זה מפריע ביום יום? חולשה... ממש ממש לא נעים. להיות חלש כל הזמן זה לא נעים, אין לך כוח לכלום. סחרחורות, חוסר תיאבון, כאבי ראש, קושי בריכוז וכו'.
זה לא סוג של סרטן, אבל זה יכול להיות כתוצאה מסרטן כמו שאמרו מעלי.
אם זה מסוכן? קשור, אם זה ברמה קשה, אז ברור שזה מסוכן, אם זה לא משהו קשה, זה לא כזה מסוכן(תלוי בסיבה).
חוץ מזה, הסובלים מאנמיה לא יכולים לתרום דם.
תודה רבה עזרתם לי![]()