האם יש הבדל ביניהם בכל מה שקשור לשריפת קלוריות?
(חוץ מסיבולת לב ריאה )
או שאפשר לשאול ככה:
האם עדיף לרוץ או לרוץ על הליכון?
(אני מבקש לא להזכיר את הסיבולת כי אני מודע לכך,אני פשוט רוצה לדעת מה היתרונות ומה החסרונות של כל אמצעי )
האם יש הבדל ביניהם בכל מה שקשור לשריפת קלוריות?
(חוץ מסיבולת לב ריאה )
או שאפשר לשאול ככה:
האם עדיף לרוץ או לרוץ על הליכון?
(אני מבקש לא להזכיר את הסיבולת כי אני מודע לכך,אני פשוט רוצה לדעת מה היתרונות ומה החסרונות של כל אמצעי )
|
|
עדיף ריצה בהרבה, הן מבחינת שריפת הקלוריות והם מבחינת התפתחות השרירים ברגל.
הליכון מיועד לחימום לפניי אימון במכון, לא ל'אצנים' בוא נגיד ככה.
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 03-02-2011 בשעה 15:42.
One Shot - One Kill
שמע, אני אישית שונא הליכון כי זה משעמם אותי רצח.
אבל הוא כלי טוב מאוד לאימונים. אתה יודע בדיוק על איזה קצב אתה רץ, ולאיזה מרחק.
הוא במיוחד טוב שכבחוץ יש תנאים שאי אפשר לרוץ (לא קורה הרבה בישראל, אבל זה כן קורה בחול)
מבחינת קלוריות אני לא יודע מה עדיף, אבל אני אישית דוגל במחשבה שאם אפשר לרוץ בחוץ, אז תרוץ בחוץ.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
מה גם הליכון עושה כאב ראש ברגע שיורדים ממנו ואתה עדיין מרגיש שאתה נע עליו,למרות שאתה לא..
או שזה רק אצלי?![]()
אצל כולם.
ריצה על משטח שלא נע.. וזה לא חיב להיות בחוץ, תיכול לרוץ בתוך הבית מצד לצד.. קשה יותר, לכן שורפת יותר קלוריות ומחזקת את שרירי הרגליים יותר, מאשר ריצה על משטח שנע לכיוון הנגדי של הריצה.. מהסיבה הפשוטה שבהליכון אתה לא צריך לדחוף את עצמך קדימה ולמעלה אלא רק למעלה.. בעוד בריצה אתה צריך לדחוף עצמך גם קדימה.
המסילה של ההליכון עוזרת לך, היא "מושכת" את הרגליים שלך אחורנית ומפחיתה מהמאמץ. אתה סה"כ מרים ומוריד ת'רגליים.
בריצה בחוץ אתה דוחף את עצמך קדימה, תנאי מזג האוויר משפיעים על הקושי וכתוצאה מכל אלו - נוצרת שריפת קלוריות מוגברת.
יש מחקרים שונים הטוענים ל 2 הצדדים, האחד אומר שבריצה בין 2.5 ל 4 קמ"ש אין הבדל, ומעל 4 קמ"ש ישנה עדיפות לריצה בחוץ,
מחקרים אחרים טוענים שאין כל הבדל בין השניים בכל הנוגע לשריפת קלוריות - אבל עובדתית: ריצה בחוץ קשה יותר.
עצה שלי, אם אתה סובל מבעיות אורטופדיות - רוץ על הליכון. אם לא - צא החוצה.
בחוץ אתה נהנה יותר, ודעתך מוסחת ע"י מראות שונים בחוץ. בניגוד להליכון המשעמם.
נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 04-02-2011 בשעה 11:34.
תודה רבה לכולם,נדב אני לא סובל מכלום ברוך השם: )