קודם כל אני אבהיר מראש שהמדריכון הזה מורכב מהניסיון האישי שלי ותו לא. להזכירכם הניסיון שלי הוא בשרתים מהירים בלבד ולכן המדריכון מתייחס לכמויות וזמנים של שרת מהיר.
המדריכון לא כולל התייחסות להיבט החברתי של השרת, ואינו מסביר כיצד להגיע לחשבון גדול, יש פה כבר מדריכים שמכסים את הנושא היטב לדעתי. (ועל כן הוא נקרא מדריכון ולא מדריך)
המדריכון יתייחס רק לאופן שבו אני ניהלתי חשבונות גדולים בעבר.
למרות שהמדריכון שלי מבוסס על חשבונות של 50-78 כפרים, אני חושבת שהוא יכול להיות בקלות מיישום גם לחשבונות עם 40, 20 ואפילו 10 כפרים.
שיטת "המטרות"
השיטה שלי עובדת ככה:
הבסיס
עליכם לקבוע מטרות. - זה הדבר הכי חשוב בכל שחקן והמטרות צריכות להיות ברורות לכולם בחשבון. אבא שלי היה אומר לי: "אם לא תשאפי לירח איך תגיעי לכוכבים?"
המטרות נקבעות קודם כל לפני פתיחת השרת. יש להסכים על מטרות כלליות לשרת.
אם החשבון הגנתי, אם הוא התקפי שנועד לשריפה בתחילת השרת, חשבון התפרעות שנועד להחזיק לאורך כל השרת או חשבון שמחזיק האמר קטלני לסוף השרת.
אין צורך לנקוב במספרים או סדר גודל כלשהו בשלב זה ויש לאמץ חשיבה ריאלסטית.
לצורך העיניין נניח שהמטרה שלכם בשרת היא להרים שדות 17 בבירה והאמר עצום בכפר אחר. אתם גם רוצים לסיים עם כמות נכבדת של כפרים.
לאחר שהסכמתם על המטרות בחשבון, ייסדתם את הכפרים כראוי, יש לכם בירה עם שדות 13 נניח, ובכפר האמר כבר התחלתם את הבניה של הכוחות במגורים באורווה ובבית מלאכה (כולם על שלב 20 כבר) ויש לכם כמות סבירה של פידרים, לצורך הדוגמא שלנו, 25.
עכשיו מתחיל הבלאגן האמיתי... יש לכם המון לפתח, יש לכם הרבה מטרות ואתם מתחילים כבר לאבד את היידים והרגליים בחשבון הענקי שלכם.
אבל רגע! תזכרו את המטרות!
שחקן עם חשבון גדול מתחיל את הסיבוב שלו בחשבון בפונקציות הפלוס. אני כמובן בעד חיסכון בזהב, אבל אי אפשר לדעתי לנהל חשבון של יותר מ 20 כפרים, בצורה יעילה באמת, בלי פלוס.
בכל מקרה אחרי שעשיתם סיבוב קצר בפלוס שלכם, ראיתם שלא מתים לכם חיילים ממינוס בשום מקום אתם ניגשים לנ.ת. (כלומר לחגיגות).
חגיגות בלתי פעילות - מתחילים בלהפעיל כל חגיגה שמושבתת, רצוי גדולות כמובן. במידה וחסרים משאבים יש להשלים. במידה ונשארים משאבים לאחר חגיגה, אתם מזרימים אותם למטרות שלכם.
טווח זמן - לאחר שכל החגיגות הופעלו אתם צריכים לקבוע טווח זמן. אני לדוגמא, לא שולחת משאבים מכפרים שבהם מסתיימת חגיגה בטווח של 7 שעות. קפדנים פחות מגדירים טווח זמן של עד 4 שעות. זה כמובן נועד ליצור מצב בו אתם אף פעם לא צריכים לשלוח משאבים לחגיגה וניתן, באופן עקרוני, להריץ חגיגות בצורה רציפה.
בשלב הזה כבר הגדרתם לעצמכם את המטרות ואת סדר העדיפויות שלכם. דאגתם לחגיגות, מה שאמר שאתם מתפתחים היטב. המטרה הבאה היא כמובן ההאמר העצום שלכם והבירה המתפתחת.
שליחת משאבים למטרות - בשלב הזה אתם יושבים מול המסך של החגיגות בפלוס בלשונית אחת ובלשונית נפרדת, או אפילו טוב יותר, חלון או דפדפן אחר, בו פתוח אחד הפידרים על השוק.
אתם מתחילים מלמעלה. שולחים מכל הכפרים שבהם לא מסתיימת חגיגה ב 7 השעות הקרובות משאבים למטרות שלכם. אתם לא שולחים מהכפרים החדשים שלכם כדי לאפשר פיתוח שלהם.
אם יש לכם מטרה בודדת, נניח ההאמר, זה מקל על העיניין. אתם פשוט עוברים על כל הפידרים ושולחים מה שיש אל כפר ההאמר שלכם, תוך הקפדה על הצלבת המידע עם זמני החגיגות.
במידה ויש לכם יותר ממטרה אחת, כמו בדוגמא שלנו, אתם מפצלים את המשאבים. בשלב הראשון שולחים את המשאבים להאמר ודואגים שם לבנית כוחות 7 שעות קדימה לכל הפחות (בכל הקטגוריות). שההאמר מטופל, אתם פשוט עוברים לשלוח לבירה.
בשלב האחרון, אתם עוברים להסתכל על הכפרים שבהם כן מסתיימת חגיגה בטווח של 7 שעות. אתם מחפשים כפרים בהם מחסנים גולשים או מלאים הרבה מעבר למה שצריך לחגיגה ומעבירים למטרה.
אני מזכירה לכם את החשיבות של כל הזמן לבדוק מול השוק והמחסנים בכפרי המטרה כדי למנוע גלישה (כן, גם בכפרים עם מחסנים ממש ממש גדולים LOL.)
כיצד לקצר את זמני השליחה - יש שתי דרכים להקל על המשלוח, שהוא ברוב המקרים עבודה מפרכת מאוד;
בשלב הזה אני אמליץ לכם לשנות את השמות של כל הכפרים שלכם לפי היגיון כלשהו ובצורה שיהיה קל להתמצא בהם, אני אישית מסדרת אותם לפי סדר הייסוד/כיבוש, אך חלוקה לפי אזור במפה או כל לוגיקה אחרת יתאימו באותה המידה.
א) הטיפ הזה הוא נוח במיוחד למי שרשימת הכפרים שלו אינה היסטרית, ושדפדוף לסופה לא דורש זמן רב מדי.
ניתן להכניס לרשימת ההעדפות שלכם לינקים וקיצורים, ביניהם קיצור למשלוח מהיר בשוק.
כדי לעשות זאת, עליכם קודם כל להשיג את הלינק למשלוח למטרה. את הלינק משיגים כאשר שולחים לכפר המטרה משאבים "בדרך הארוכה", כלומר, לוחצים על הכפר במפה המרכזית, עוברים לכפר שאיננו כפר המטרה ולחוצים על "שלח משאבים".
עכשיו אחרי שהעתקתם לכם את הלינק הזה אתם נכנסים לפרופיל - ערוך פרופיל - העדפות - ומדביקים שם את הלינק בצד שמאל של הטבלה העליונה. אתם מוסיפים מצד ימין את שם הקישור, לצורך העניין נקרא לו "משלוח להאמר" ונוסיף כמובן קישור כזה לכל אחת מהמטרות שלנו.
רשימת הקישורים תהיה זמינה מתחת לרשימת הכפרים שלכם, מעכשיו בלחיצת עכבר על הקישור תגיעו לשוק, כאשר המידע על כפר המטרה כבר מוזן בו.
ב) הטיפ הזה מתאים יותר לחשבונות גדולים בהם לא ניתן להשתמש בטיפ הקודם מטעמי אורך רשימת הכפרים.
יש להיכנס לפרופיל -ערוך פרופיל - העדפות - ולהוסיף V ברובריקה של השלם שמות כפרים שלי. (זה ייקצר את זמן ההקלדה של שם הכפר במשלוח).
לאחר מכן שנו את שמות המטרות שלכם לשמות ייחודיים כך שבהקשת מקש בודד בדף השוק יעלה מיד שם המטרה. עברו על כל הכפרים שלכם מבלי לצאת מהשוק בכלל ובלי צורך להקיש שמות ארוכים או לחפש את כפר המטרה במפה.
אני חושבת שקל לסכם את החלק הזה במדריכון בהצהרה קטנה, שעולה כבר מהאמור לעיל: זה דורש המון זמן ותיכנון. את הפעולות שציינתי יש לעשות לכל הפחות פעם בשש שעות, לתפקוד אידאלי של החשבון. אם יש לכם חשבון של מעל 50 כפרים זה בהחלט יכול לקחת קרוב לשעתיים בכל פעם. כאשר מדובר בחשבונות בסדר גדול שכזה מן הסתם מדובר בעבודה משותפת של צוות שעובד במשמרות ומתאם את המהלכים שלו בינו לבין עצמו.
*כל העצות שנתתי בחלק האחרון מתייחסות לחיסכון בזמן ויכולות להיות גם בשימוש אצל שחקנים עם חשבונות קטנים יותר, אך דורשות חשבון פלוס.
מידע למתקדמים
החלק הזה אינו הכרחי באמת, אבל נותן למתעניינים מידע על כיצד להמשיך וליישם את הדברים שנאמרו בחלק הקודם של המדריכון.
אוקיי, החשבון שלכם כבר באמת גדול, יש לכם איזה 33 כפרים ככה, בניתם יופי של צבא יחסית לשרת וגם מצבה של הבירה לא רע בכלל. איכשהו יש לכם משאבים לבניה של יממה קדימה בהאמר כל הזמן ואתם משפרים בקצב את הכפרים החדשים שדורשים שיפוץ.
לא, זה לא נדמה לכם, יש לכם בהחלט עודפי משאבים. החשבון מתקתק ככה שיש עודפים, בשלב הזה כבר צריכים להיות לכם עודפים נכבדים.
אם הבנתם את רעיון ה"מטרה" עד שלב זה, בטח לא תתקשו לנחש מה הוא השלב הבא.
קביעת מיקרו מטרות בחשבון או במילים אחרות, מבצעים שהם למעשה מטרות קטנות.
תמיד יש לאן לשאוף ולכן תמיד יש דברים שדורשים עוד עבודה. לדוגמא: אם אתם רואים שיש לכם בניה לכל כך הרבה שעות קדימה בהאמר ואתם חולמים על האמר מפלצתי, זה הזמן לבנות גם במגורים הגדולים ובאורווה הגדולה. התאימו את כמויות המשאבים שנשלחים למטרה הזו.
אם אתם חולמים על 101 כפרים אתם יכולים לעשות מבצעים של הרמת בתי העירייה בכל הכפרים. אבל זיכרו, אל תשדרגו בכל הכפרים ביחד אלא ביחרו בכל פעם מספר מטרות שאליהן יופנו המשאבים העודפים. גם פה מטרות מסדורות ועבודה חרוצה של שליחה יכולים לזרז את הנושא מאוד.
מיקרו מטרה יכול להיות גם שידרוג כל אחוזות הגיבור ל 15 להגדלת הייצור או כל דבר אחר בעצם. העיקר הוא להקפיד על בחירת מטרות ריאלסטיות, מטרות שיהיו ברורות לכל הנפשות הפעולות בחשבון ולא לגלות עצלנות בכל הנוגע לתחזוקה השוטפת.
אדפטיביות של מטרה - הנהר של טרויאן סוער גם לפעמים. לא תמיד ניתנת לכם האפשרות לבחור מה יהיו המטרות שלכם. לפעמים אתם נאלצים לשקם כפרים או צבא שאבד או לבנות קופה 20 ב 15 שעות... בכל מקרה אפילו בזמנים בהם המטרות שלכם השתנו עקב תנאים מסוימים בשרת ובחשבון תזכרו תמיד את סדר העדיפויות. תתחילו תמיד בלהוריד פינוקים מיותרים מהחשבון, כדוגמת המיקרו מטרות ותשדלו לשמור על עמודי התווך, כלומר המטרות הראשוניות שלכם.
תהיו מוכנים להתאים את המטרות למצבכם במשחק ותשדלו לצפות מראש איזה מין מטרות צריכות לתפוס את ראש סדר העדיפויות ומתי.
כאן מגיע לסיומו המדריכון שלי, אני יכולה רק לקוות שיש מישהו שזה עוזר לו.
אני מקווה שהדברים ברורים מספיק ואשמח כמובן לשמוע מכם הארות הערות וכו'
קרדיט למעיין מהשחקן דרמלס שרת בפייד

ציטוט ההודעה