קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. צריכה עזרה..
    על ידי shiran בפורום דיבורים
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 08-04-2011, 15:14
  2. [עזרה] בקשר לנבא !!! יא אלוהים כמה ניסתי
    על ידי pigi בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 05-10-2005, 15:41
  3. [עזרה] בקשר לנבא !!! יא אלוהים כמה ניסתי
    על ידי pigi בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 03-10-2005, 10:14
  4. חייב עזרה מחירים לכרטיס מסך
    על ידי Orhan בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 03-09-2005, 21:02
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

עזרה בדיון על קיום אלוהים

משתמש ותיק האוואטר של Mslipknot
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    67
    נקודות
    1
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Atheist Peace

ברירת מחדל עזרה בדיון על קיום אלוהים

תשמעו,
    אני לא סוג של ביולוג,פיזיקאי,וכדומה.
    אני מבין במקצת את תאורית המפץ הגדול,תורת האבולוציה,ותהליך האביוגנזה.
    אני דנתי על קיום אלוהים עם בחור אחד.
    הוא טוען שהוא מאמין באלוהים.
    מכיוון שרשום בתורה שאסור לאכול כל דג שאין לו קשקשים וסנפירים.
    הוא טוען שאלוהים יצר את כל הדגים כדי שלא יהיה דג שיש לו קשקשים ואין לו סנפירים.
    אני לא ידעתי איך להסביר לו את זה(כי אני לא מכיר דג שיש לו קשקשים אבל אין לו סנפירים)
    אמרתי לו שיכול להיות שמי שכתב את התורה היה בן אדם משכיל לתקופתו והיה לו הרבה ניסיון בחיים.
    והוא המציא את היהדות,וביחד עם זה הוא דג דגים.
    והוא לא ראה דג שיש לו קשקשים אבל אין לו סנפירים.
    מה דעתכם בנושא?
    )לא משחק אבל מבין Minecraft|Combat Arms|Maplestory
    LEAGUE OF LEGENDS EU NORDIC
    LokomotivKid
    http://9gag.com/icecreamman?success=1
    קישוריית המדריכים של Mslipknot

2. קישורים ממומנים

שהוא פשוט לא חיפש.

אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

אני לא יכנס כרגע לדיון פילוסופי ומעמיק (אני מאמין שהפילוסוף לא רחוק מכאן... ), אבל התורה כתובה בצורה כ"כ מדוייקת, כשמאות אלפי ספרים דנים בה ומפיקים ממנה עוד ועוד, כך שקצת קשה להאמין שכתב את הכל אדם אחד מהרהורי ליבו...

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

הנושא הזה שאתה מעלה, הוא נושא ידוע,
    הכלל שנתנו חכמי התלמוד לפיו: "כל שיש לו קשקשת יש לו סנפיר".
    אינני מעוניין להיכנס כאן לשאלה ההלכתית האם כלל זה שכללו חכמי התלמוד הוא כולל את כל מיני הדגים בעולם ללא יוצא מן הכלל, כדעת ה'פרי חדש', או שלא נאמר אלא על דרך הרוב כדעת ה'כרתי ופלתי' היעב"ץ והישועות יעקב [בשולחן ערוך טור יורה דעה סימן פג'] והוא כפי דין התורה ש'הולכין אחר הרוב'.
    כמו כן לא אכנס לדיון האם כלל זה הנו הלכה למשה מסיני, או שהוא הוכחה לתורה מן השמים, לפי שדבר זה מסור לאמונתו של כל אחד ואחד. יכריע כל אחד כדעתו.
    מה שכן אפשר להביא, שאתה כנראה לא הראשון שמפקפק בכלל זה,
    באתר דעת אמת הובא דיון בעניין זה, אני מעתיק את פתיחת המאמר:

בכלל, בשנים אחרונות הפך עניין זה של "כל שיש לו קשקשת, יש לו סנפיר" לטענה קדושה בפיהם של המתקראים "מחזירים בתשובה". אלה, ששום שקר אינו מאוס בעיניהם למלאכתם, הביאו מאמר זה לא רק כהלכה למשה מסיני אלא כהוכחה ניצחת לקיומו של אלוהים (בבחינת "הנה אין אפילו דג אחד בכל הימים, האגמים, הנהרות והנחלים שיש לו קשקשים ואין לו סנפירים. רק אלוהים יכול לדעת עובדה כזו ורק הוא יכול לתת הצהרה סוחפת שכזו על כל דגי העולם").

לכן, בראשית העבודה על מאמר זה פנינו למוזיאון ה Smithsonian אשר בבירת ארה"ב ושאלנו את המומחים שם כהאי לישנא: "האם יש דג אשר יש לו קשקשים ואין לו סנפירים?" ותשובתם היתה מהירה "ודאי. יש דגים אשר יש להם קשקשת ואין להם סנפירים כלל". וגם שלחו באדיבותם חומר וצילומים על דג שיש לו קשקשת ואין לו סנפיר. שם הדג מונופטרוס קוצ'יה (Monopterus cuchia), ויש הקוראים לו אמפיפנואוס קוצ'יה (Amphipnous cuchia), והוא חי במימי הודו. ונביא כאן תמונתו המופיעה בספר: The Fishes of India שנכתב בידי דר' פרנסיס דיי ופורסם בשנת 1878. חוקרים חביבים אלה אף צרפו תצלומי רנטגן של הדג כדי להראות שאין הוא ממשפחת הצלופחים אלא דג רגיל לכל דבר (ואין בכך נפקא מינא לענייננו).
    מעניין לראות את בורותו ו/או סילופו של מר ידען,
    מענין מאוד שתשובתם של המומחים היתה "ודאי, יש דגים אשר יש להם קשקשת ואין להם סנפירים כלל", כשמלשון זה נראה לכאורה שיש באמתחתם מלאי של דגים כאלו, לעומת זאת מה צירפו באדיבותם? דג שתמונתו מופיעה בספר שהתפרסם בשנת 1878.. דג זה נראה יותר כמו נחש מים. ומלבד זאת הלא שמו "מונופטרוס" הוא בלטינית "סנפיר יחיד" (או כנף יחיד), ואכן בירור קצר באתר הרשמי: .fishbase.org/search.cfm מלמד כי לדג זה ישנו סנפיר גבי, ולא עוד אלא שבקטנותו ישנם גם סנפירי חזה אשר נושרים במשך הזמן. וכן פורסם הדבר בסיינס: (Science 1981 Mar 13;211(4487): p1177-9).
    סביר להניח גם כי קשקשיו אינם עומדים במבחן ההלכה, ודומים יותר לשאר הקשקשים של נחשי המים שהם עור מחוספס, ולא קשקשים נקלפים כדרישת ההלכה.
    יתירה מכך, הקוצ'יה איננו דג אלא חית מים: (מתוך האנציקלופדיה "חיי החיות" פרופ' T. S. Ras מוסקוה 1983 כרך 4 עמ' 361): "יוצא דופן במיוחד הוא אופן הנשימה של הקוצ'יה (Monopterus cuchia) מחלקו העליון של משטח הזימים יוצאים שני שקי אויר הדומים לריאות, והזימים עצמם מצומצמים וקטנים באופן משמעותי, הקוצ'יה יוצאת מן המים לעתים קרובות וכנחש נמצאת בעשבים שעל החוף. דפנות שקי האויר של הקוצ'יה מלאים בכלי דם, וכך הם ממלאים תפקיד של ריאות לכל דבר. בשקים אלו ממלאת הקוצ'יה אויר אטמוספרי. הנשימה בעזרתם הינה אופן הנשימה העיקרי שלה. היא אבדה לחלוטין את האפשרות לנשום במים כדגים רגילים. בהיותה במים הקוצ'יה עולה תדיר על פניהם ו"בולעת" אויר. אם תימנע ממנה האפשרות הזאת, היא תמות".
    תראה בעצמך כמה טרח מר ידען עד שמצא ספר משנת 1878 ועדיין לא מצא טענה ראויה לשמה שתהיה תקפה בלי זיוף וסילוף, עלובה עיסה שנחתומה מעיד עליה כי אינו מבין בין ימינו לשמאלו.

כמובן שההפרכה של דברי ידען אינה מוכיחה מאומה לצד זה או אחר,
    בכל מקרה דומני שנאמן הוא ידען כי אם היה באמתחתו טיעון נוסף לא היה מתעצל להביאו לאלתר...

משתמש ותיק האוואטר של Mslipknot
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    67
    נקודות
    1
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Atheist Peace

ציטוט נכתב במקור על ידי הפילוסוף צפיה בהודעה
    הנושא הזה שאתה מעלה, הוא נושא ידוע,
    הכלל שנתנו חכמי התלמוד לפיו: "כל שיש לו קשקשת יש לו סנפיר".
    אינני מעוניין להיכנס כאן לשאלה ההלכתית האם כלל זה שכללו חכמי התלמוד הוא כולל את כל מיני הדגים בעולם ללא יוצא מן הכלל, כדעת ה'פרי חדש', או שלא נאמר אלא על דרך הרוב כדעת ה'כרתי ופלתי' היעב"ץ והישועות יעקב [בשולחן ערוך טור יורה דעה סימן פג'] והוא כפי דין התורה ש'הולכין אחר הרוב'.
    כמו כן לא אכנס לדיון האם כלל זה הנו הלכה למשה מסיני, או שהוא הוכחה לתורה מן השמים, לפי שדבר זה מסור לאמונתו של כל אחד ואחד. יכריע כל אחד כדעתו.
    מה שכן אפשר להביא, שאתה כנראה לא הראשון שמפקפק בכלל זה,
    באתר דעת אמת הובא דיון בעניין זה, אני מעתיק את פתיחת המאמר:

מעניין לראות את בורותו ו/או סילופו של מר ידען,
    מענין מאוד שתשובתם של המומחים היתה "ודאי, יש דגים אשר יש להם קשקשת ואין להם סנפירים כלל", כשמלשון זה נראה לכאורה שיש באמתחתם מלאי של דגים כאלו, לעומת זאת מה צירפו באדיבותם? דג שתמונתו מופיעה בספר שהתפרסם בשנת 1878.. דג זה נראה יותר כמו נחש מים. ומלבד זאת הלא שמו "מונופטרוס" הוא בלטינית "סנפיר יחיד" (או כנף יחיד), ואכן בירור קצר באתר הרשמי: .fishbase.org/search.cfm מלמד כי לדג זה ישנו סנפיר גבי, ולא עוד אלא שבקטנותו ישנם גם סנפירי חזה אשר נושרים במשך הזמן. וכן פורסם הדבר בסיינס: (Science 1981 Mar 13;211(4487): p1177-9).
    סביר להניח גם כי קשקשיו אינם עומדים במבחן ההלכה, ודומים יותר לשאר הקשקשים של נחשי המים שהם עור מחוספס, ולא קשקשים נקלפים כדרישת ההלכה.
    יתירה מכך, הקוצ'יה איננו דג אלא חית מים: (מתוך האנציקלופדיה "חיי החיות" פרופ' T. S. Ras מוסקוה 1983 כרך 4 עמ' 361): "יוצא דופן במיוחד הוא אופן הנשימה של הקוצ'יה (Monopterus cuchia) מחלקו העליון של משטח הזימים יוצאים שני שקי אויר הדומים לריאות, והזימים עצמם מצומצמים וקטנים באופן משמעותי, הקוצ'יה יוצאת מן המים לעתים קרובות וכנחש נמצאת בעשבים שעל החוף. דפנות שקי האויר של הקוצ'יה מלאים בכלי דם, וכך הם ממלאים תפקיד של ריאות לכל דבר. בשקים אלו ממלאת הקוצ'יה אויר אטמוספרי. הנשימה בעזרתם הינה אופן הנשימה העיקרי שלה. היא אבדה לחלוטין את האפשרות לנשום במים כדגים רגילים. בהיותה במים הקוצ'יה עולה תדיר על פניהם ו"בולעת" אויר. אם תימנע ממנה האפשרות הזאת, היא תמות".
    תראה בעצמך כמה טרח מר ידען עד שמצא ספר משנת 1878 ועדיין לא מצא טענה ראויה לשמה שתהיה תקפה בלי זיוף וסילוף, עלובה עיסה שנחתומה מעיד עליה כי אינו מבין בין ימינו לשמאלו.

כמובן שההפרכה של דברי ידען אינה מוכיחה מאומה לצד זה או אחר,
    בכל מקרה דומני שנאמן הוא ידען כי אם היה באמתחתו טיעון נוסף לא היה מתעצל להביאו לאלתר...
    תגיד,אתה יכול לפעמים לכתובה לי הודעה קצת יותר קצרה.
    אני סך הכל ילד בן 15...
    O-ם
    )לא משחק אבל מבין Minecraft|Combat Arms|Maplestory
    LEAGUE OF LEGENDS EU NORDIC
    LokomotivKid
    http://9gag.com/icecreamman?success=1
    קישוריית המדריכים של Mslipknot

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי Mslipknot צפיה בהודעה
    תגיד,אתה יכול לפעמים לכתובה לי הודעה קצת יותר קצרה.
    אני סך הכל ילד בן 15...
    O-ם
    חחח מה אני אגיד לך, מיכאלוש...
    אני לא אוהב להפריח סתם משפטים באוויר, אני אוהב לכתוב תשובה מפורטת ומעמיקה, אפילו שבד"כ היא אכן ארוכה...
    אבל מה, אני בהחלט מבין אותך.

אז בקצרה:
    אני חושב שלא מומלץ לבסס את האמונה או את אי האמונה על פרט מסוים ושולי יחסית לכללותה של היהדות,
    בין אם הכלל שנתנו חכמים הוא נכון ובין אם לא, אני לא חושב שזה הגיוני לבסס אמונה והשקפת עולם על פי זה בלבד.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:57.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect