שם הסרט:מירוץ המוות/Deat Race.
זאנר:הרפתקאות/פעולה.
אורך הסרט:כ-89 דקות.
שפת הסרט:אנגלית.
שנת יציאה:2008.
שחקנים:ג'ייסון סטטאת'ם,איאן מקשיין.
במאי:פול ו.ס אנדרסון.
מקום צילום:ארצות הברית.
עלילת הסרט:
בשנת 2012, הכלכלה של ארה"ב מתמוטטת והחיים בשביל כולם כבר לא אותו דבר. ג'נסן איימס (ג'ייסון סטאת'ם) , אלוף נאסקר לשעבר הגיע לנקודת שפל בחייו ובילה מספר שנים בכלא. חייו השתפרו והשתנו לטובה אחרי שפגש והתחתן עם סוזי (ג'נייה סטיבנס) ואחרי הולדת ביתו. אבל אז, הוא מאבד את עבודתו, זה לא היה הדבר הכי גרוע שקרה לג'נסון באותו יום. סוזי, אשתו, נרצחת באכזריות, והוא מופלל בתור הרוצח. ג'נסן נשלח לכלא השמור ביותר במדינה שמנוהל ע"י ווארדן הנסי (ג'ואן אלן). היא יצרה את הספורט הכי נצפה במדינה, מירוץ מכוניות שמטרתו היא "תהרוג או תהרג". האסירים מתחרים במירוץ הזה בשביל לזכות בחנינה ולצאת מהכלא לאחר 5 נצחונות. לכל אסיר יש מכונית מפלצתית שהם בונים שבה יש רובים, טילים, רימונים וכל הבא ליד. הנסי משכנעת את ג'נסן לקחת בסודיות את המקום של הסופרסטר שניצח 4 פעמים, פרנקנשטיין, וללבוש את המסיכה שלו במירוץ. אם ג'נסן מנצח רק מירוץ אחד, הוא יוכל להשתחרר מהכלא ולהתאחד עם ביתו.
דמויות:
גייסון סטאת'אם:
איאן מקשיין:

טירייס גיבסון:
הסבר על הסרט:
הסרט "מירוץ המוות",סרט מעולה,מותחן פעולה אני מאוד ממליץ על הסרט,הוא מסביר על חיי האסירים בכלא,סרט ממש מעולה,כדאי לכם לצפות בו הוא סרט שמדבר על האסירים איך הם מתמודדים אם חיי הלילה,ומי יהיה זה שישוחרר.
חוות דעת אישית:
לדעתי הסרט מאוד יפה יש שמה אפקטים מעולים,הפקה ברמה גבוה שחקנים מעולים פשוט הכל אמיתי המכוניות התסריט ממש משכנע צפיתי בסרט כמה וכמה פעמים ופשוט הייתי במתח מה יקרה,אני ממליץ לכם ללכת ולצפות בסרט.
לסיכום:
סרט ממש מעולה,מותחן משולב בו הרבה פעולה,כמו שאמרתי כבר האפקטים התפאורה והתסריט ממש טוב,אין מה להגיד זה סרט על רמה גבוה.
תמונות מהסרט: