כשהזמנתי את ה iphone היו לי כמה שאלות לגבי המכס שלא מצאתי להם תשובה בשום מקום. אז החלטתי לשתף אחרים אחרי התנסות...
אני אכתוב את כול הדברים שעברתי בדרך עם כול הפרטים, כי זה מה שהיה חסר לי...
במקרה שלי אני ביקשתי מדודי שגר בארה"ב לקנות עבורי את הטלפון ולשלוח לי בדואר רגיל. אחרי כשבוע אני קיבלתי קריאה לשחרור דבר דואר מהמכס.
אז ככה...
בקשר לסבירות שחבילה תעצר במכס: אני לא יודע לפי מה בדיוק המכס מחליטים לפתוח חבילות ונראה לי גם שאף אחד לא יודע, כי לא מצאתי מידע על זה...
בעקרון, הפרטים שברשותם והם: משקל החבילה, גודל, צורה, הצהרת הטובין חייבים להיות מתואמים - ככה שלא יעלה בהם החשד.
אם החלטת לשקר בהצהרת הטובין עדיף למצוא תחליף מספיק טוב מבחינת הגודל והמשקל לתכולה האמיתית (וגם שיעלה פחות).
לא מומלץ להצהיר על משהו כללי מדי כמו: "צעצוע" או "נגן", אלא רצוי להצהיר על מוצר אמיתי כמו: נגן MP4 של חברת ... .
חבילות שערכן כולל מחיר ההובלה (המחיר ששולם לשליחת החבילה) שקטן מ 50$ לא חייב בתשלום מכס. מעל 50$ יש מכס הנע בין 16% - 32% (כולל מע"מ) -> טלפונים סלולריים זה 32%.
אם החלטת לחמוק מהמכס, רצוי להצהיר על ערך שקטן מ 50$ (בהתחשב במה שנאמר קודם) כי אם החבילה מגיעה למכס, יחריכו אותך לפתוח את החבילה ולהראות מה יש בפנים -
אין דרך לשחרר חבילה מהמכס מבלי לפתוח אותה, אפילו שהצהרת על הכול והבאת חשבונית - תמיד פותחים.
נראה כי לחבילות שנשלחות בדואר אקספרס יש פחות סבירות להתפס במכס - אלא אם כן הצהרת על מכשיר שיש עליו מכס, במקרה זה הם שולחים לך ישר חשבון לבית של סכום המכס ורק אחרי התשלום תוכל לקבל את החבילה.
אישור ממשרד התקשורת:
rinati כתבה שאין צורך יותר באישור משרד התקשורת אם מדובר ביבוא אישי של iPhone אחד: לגבי אישור משרד התקשורת
על מנת לשחרר טלפון סלולארי מהמכס (או כול מוצר שעובד על תדרים אלחוטיים, לרבות BlueTooth) צריך להביא אישור ממשרד התקשורת - פקידת המכס פשוט לא יכולה לשחרר בלי זה. יש מכשירים שמופיעים בקטלוג של משרד התקשורת ואתם אין בעיה. אז הפקידה בודקת אם המכשיר בקטלוג, אם לא היא מביאה טופס ואומרת לשלוח אותו למשרד התקשורת כדי לקבל אישור יבוא "מיוחד" - הטופס ניתן להורדה באתר המשרד גם.
iphone דורש אישור "מיוחד".
בטופס ממלאים פרטים אישיים ופרטי דגם המכשיר ושולחים בצירף ההודעה לשחרור דבר דואר (שקיבלת מהמכס) או חשבונית בפקס למספר שכתוב על הטופס.
לבירור אם הפקס הגיע אפשר להתקשר לטלפון: 03-5198281. עדיף לחכות כמה ימים לפני שמתקשרים כי יכול להיות שהם עוד לא עיבדו אותו (הם מקבלים משהו בסדר גודל של 50 פקסים בדקה- מפי הפקידה שדיברתי איתה).
את התשובה (האישור) הם שולחים בפקס ואולי גם בדואר - כשהאישור מוכן הם מתקשרים להודיע על כך שהם מוכנים לשלוח ושואלים אותך לאן לשלוח ומיד שולחים.
משרג התקשורת מבטיח להחזיר תשובה תוך לא יותר מ 10 ימי עבודה.
על הסכומים: מחיר iphone בטבלה של המכס נע בין 400$ ל 600$. לפי תווך זה הם לוקחים את ה 32%.
אפילו בהצגת חשבונית אמיתית של פחות מ 400$ הפקידה תגיד: "לא, סליחה, אצלנו המחיר נע בין 400$ ל600$" והיא תחשב לפי מחיר המינימום - 400$.
אם אין לך חשבונית הערך יחושב לפי המינימום גם כן, אבל זה יכול להיות תלוי במצב הרוח של הפקיד/ה אני חושב.
הדרך הקלה ביותר והזולה ביותר היא להפתר מהקופסא ולהכניס את המכשיר דרך שדה התעופה בכיס. למרות שהסבירות להתפס היא זעירה, אם מסיבה כלשהי נתפסתם - תשלמו את אחוזי המכס + מע"מ + קנס.

- מפי הפקידה שדיברתי איתה).
.
ציטוט ההודעה