[קרדיט-] את המדריך אני משכתב (משדרג את השפה) מההוראות של הטרויאן עצמו (שכתוב בשפה נמוכה ולפעמים שגויה)
גיבור
דרישות מקדימות: אין
ברגע שהחשבון שלך נוצר, תקבל גיבור.
את הגיבור ניתן לשלוח לתגבור כפרים אחרים כמו כל יחידה אחרת. אבל אם הכפר שייך לך ובנית בו אחוזת גיבור, תוכל להשתמש בגיבור מכפר זה כיחידה השייכת לכפר.
לכל גיבור בשבט - יש תכונה מיוחדת אחרת, התכונות הללו לא ניתנות לשיפור על ידי השחקן:
רומאים: יכולת הגיבור "כוח לחימה" משודרגת ב-100 נקודות במקום ב-80 נקודות בעבור הוספת כל נקודה.
גאלים: +5 מהירות לגיבור על סוס רכיבה
טאוטונים: 20% “התעלמות מנקיק” (מוכר גם בתור "בונוס בזיזה") בעבור כל היחידות המתקיפות יחד עם הגיבור.
כשגיבור נוצר, יש לו 4 נקודות מיומנות שמוגדרות כולן לייצור המשאבים שלו. ניתן לשדרג את רמות היכולות עד שלב 100. בכל פעם שגיבור עולה שלב הוא מרוויח 4 נקודות מיומנות נוספות, אותן ניתן לחלק בין 4 היכולות שלו.
המאפיינים של הגיבור
כוח לחימה:
נקודות המושקעות ביכולת זו מגבירות את ערכי ההתקפה וההגנה של הגיבור שלך. שים לב שהגיבור שלך נחשב לחיל פרשים כשהוא רכוב על סוס ולחיל רגלים כשהוא לא רכוב על סוס.
בונוס התקפה:
נקודות המושקעות ביכולת זו מגבירות את ערך ההתקפה של הצבא כולו ב0.2% לכל נקודה (מקסימום של 20%). הבונוס הזה תקף רק אם הגיבור תוקף יחד עם הצבא.
בונוס הגנה:
נקודות המושקעות ביכולת זו מגבירות את ערך ההגנה של הצבא כולו ב0.2% לכל נקודה (מקסימום של 20%). גם הבונוס הזה תקף רק אם הגיבור מגן יחד עם הצבא. כוחות מגנים אחרים שלא בשליטתך לא יושפעו מבונוס זה (תגבורות).
משאבים:
נקודות המושקעות ביכולת זו יגדילו את ייצור המשאבים של הכפר בו הגיבור נמצא. ניתן לבחור להגביר ייצור של משאב אחד בלבד או לחלק את הבונוס שווה-בשווה בין כל המשאבים. תוכל לשנות את ההגדרה הזו באופן חופשי.
שאלות נפוצות ומידע נוסף על הגיבור
אז מה אחוזת הגיבור עושה?
לאחר שדרוג של אחוזת הגיבור לשלב 10, תוכל להשתמש בגיבור שלך על מנת לספח נאות מדבר בסביבתך. בשלב 10 של המבנה, נווה מדבר אחד ניתן לסיפוח, בשלב 15 שניים ובעזרת אחוזת גיבור בשלב 20 - שלושה. נאות המדבר שהינך מעוניין לספח חייבים להימצא סביב כפרך בטווח של 7x7 ריבועים.
איך כובשים נווה מדבר של משהו אחר?
ניתן לכבוש נווה מדבר השייך לשחקן אחר. לשם כך יש צורך במקום אחד פנוי לפחות באחוזת הגיבור. ניתן לכבוש את נווה המדבר מהבעלים שלו בתקיפה רגילה בלבד. שים לב ששלחת יחד עם חייליך את הגיבור, אחרת לא תוכל לכבוש את נווה המדבר. אם לכפר שנווה המדבר שברצונך לכבוש שייך לו, יש 3 נאות מדבר, התקיפה הראשונה המוצלחת תוריד את הנאמנות של נווה המדבר מ100% ל0% והוא יהפוך לשלך. אם לכפר שנווה המדבר שברצונך לכבוש שייך לו יש 2 נאות מדבר, ההתקפות יורידו את הנאמנות רק ב60% ואם יש לו נווה מדבר אחד בלבד, הנאמנות תרד רק ב 40% בהתקפה מוצלחת.
שחקנים יכולים להחזיק רק בגיבור אחד, ובכל פעם שהגיבור מת, השחקן יכול להחיות אותו.
איך הגיבור עולה רמות?
כל רמה של הגיבור דורשת כמות מסויימת של נסיון.
הגיבור צובר נסיון בהרפתקאות ובכל קרב בו הוא משתתף ושיש בו נפגעים ליריב.
כיצד הניסיון של הגיבור מחושב?
- כל חייל מת (ניסיון = צריכת החיטה לשעה של חייל מת) בקרב שהגיבור לקח בו חלק נוסף לניסיון.
ככל שתהרוג יותר חיילים בכפר תצבור יותר ניסיון
כמה משאבים הגיבור יכול לשאת בבזיזה/התקפה?
- הגיבור לא יכול לשאת משאבים כלל.
האם גיבורים מופיעים בדוח קרב?
- כן הם מופיעים שם.
האם ניתן לראות את היכולות של הגיבור בדוח קרב?
- לא, זה בלתי אפשרי.
מהו המקסימום אליו ניתן לשדרג את היכולת של הגיבור?
- השלב המקסימלי הוא 100 לכל אחת מהיכולות של הגיבור.
האם זה אפשרי להגן על כפר אחד עם כמה גיבורים?
- כן, אבל בונוס ההגנה ישפיע רק על קבוצות החיילים השייכות לשחקן ששלח את הגיבור שלו.
מתי גיבור מאבד מהבריאות שלו?
- כמעט בכל פעם שתבוצע תקיפה על כפר שההגנה הבסיסית שלו (ארמון+חומה) משפיעים מספיק כדי ליצור נזק כלשהו.
האם גיבור יכול לשמש לבדו כהגנה בקרב?
- כן, אבל זה ממש לא מומלץ, אם תהיה הגנה טובה הגיבור ימות, אפילו אם תהיה הגנה לא ממש טובה הוא יכול לאבד עד 90% מהחיים שלו
האם הגיבור צובר ניסיון כשהוא מת בקרב?
- כן, הוא מקבל ניסיון אם הוא הצליח לצבור
כיצד הניסיון מחולק כאשר יש מספר גיבורים מגינים?
- הניסיון מחולק שווה בשווה בין הגיבורים.
לדוגמא: אם יש 3 גיבורים, כל אחד מהם מקבל 1/3 מסך כל הניסיון של שלושתם יחד.
האם ניתן לשפר את הגיבור על ידי שדרוגים שנעשו בנפחייה?
- לא, השיפורים שנעשים שם לא משפיעים בכלל על הגיבור כלל.
מתי ניתן לכבוש נאות מדבר?
- יש צורך באחוזת גיבור בשלב 10, 15 ו-20 עבור כל נווה מדבר שברצונך לכבוש.
כמה גיבורים יכולים להיות לכל שחקן/ית באותו זמן?
- לכל שחקן יכול להיות גיבור אחד בלבד. אם הגיבור הזה מת, השחקן יכול להחיות אותו.
אתה יכול כמה גיבורים באותו כפר אם שחקנים שולחים תגבור של הגיבור שלהם.
האם ניתן להעביר את הגיבור לכפר אחר שלי ולהשתמש בו משם לתקיפות?
- כן, כל עוד לכפר שאליו העברת את הגיבור יש אחוזת גיבור.
מה קורה לשלבי המיומנות והניסיון כאשר אני מחייה את הגיבור?
- מלבד זה שהגיבור מקבל 100% בריאות בחזרה, הוא יהיה עם אותן יכולות כמו לפני שהוא מת, הוא לא יאבד מהניסיון שלו ולא מהיכולות שלו.
מה קצב ההתחדשות של הגיבור?
- 10 ליום כברירת מחדל. ניתן לשפר את הקצב הזה בעזרת חפצים.
אם הגיבור שלי מת בהרפתקאה, האם אני אקבל בכל זאת את החפצים?
- לא, לא תקבל אותם כי הגיבור לא יכול להחזיר אותם - הוא נהרג
איפה אני יכול לשנות את הגדרות הגיבור שלי?
- בפינה העליונה השמאלית תוכל לראות את תמונת הגיבור שלך. אם תקליק עליה, ייפתח דף עם תכונות הגיבור. שם תוכל לשנות את הגדרות הגיבור שלך, כמו למשל ייצור המשאבים.
לאיזה סוג יחידה נחשב הגיבור? חיל רגלים או חיל פרשים?
- אם הגיבור רכוב על סוס - הוא שייך לחיל הפרשים, אם הוא לא הוא נחשב כאחד מחיל הרגלים
האם אני מאבד את החפצים שלי כשהגיבור מת?
- כל עוד הם בכפר שלך והגיבור לא החזיק בהם בזמן שהוא נהרג החפצים נשארים אצלך
האם אני יכול לשנות את שם הגיבור שלי?
- לא. (לא בגרסה 4)
איך אני יכול להחיות את הגיבור שלי?
- אם הגיבור שלך מת, פשוט פתח את הגדרות הגיבור. שם תמצא את האפשרות להחיות אותו - כל שאתה צריך הוא מספיק משאבים בשביל לעשות זאת. כמו כן ישנם חפצים שמאפשרים החייאה של הגיבור.
האם כוח הלחימה של הגיבור נחשב גם להגנה וגם להתקפה?
- כן.
בהגדרות הגיבור, מה הכוונה ב"הגיבור שלך לא יגן על הכפר שהוא שייך לו כרגע"?
- הגדרה זו אומרת שהוא לא ישתתף בהגנה על הכפר שבו הוא נמצא כרגע. אבל אם שלחת את הגיבור שלך כתגבורת לכפר של שחקן אחר או לכפר שלך שבו אין אחוזת גיבור, הוא יגן על הכפר גם אם התכונה הזו מופעלת.
כמה זמן ייקח להחיות את הגיבור שלי?
- (שלב+1) שעות, מקסימום 24 שעות
הגיבור שלי מת כל הזמן. מה אני יכול לעשות?
- עליך לשדרג את כוח הלחימה שלו כדי למנוע את זה.
האם חפצים, כמו המשחות, יכולים להגנב מהגיבור שלי?
- לא, אין כאלה
האם ישנה איזושהי דרך לסחור או להעביר חפצים בין שחקנים או בתוך הברית?
- לא.
מה אני צריך בשביל לשלוט בגיבור שלי מכפר אחר?
- תוכל לשלוט בגיבור שלך מהכפר אם נבנתה בכפר אחוזת גיבור בשלב 1 לפחות.
בהצלחה!![]()

ציטוט ההודעה