רציתי לדעת אם כאשר ידברו איתנו על איפה אנחנו רוצים להיות בצבא ייתנו לי למשל לבחור ב:
מודיעין, ריגול, 669 או משהו כזה?
ומה זה בדיוק פרופיל?
ומה ההבדל בין הצווים?
ומה עוד כדי לדעת?
רציתי לדעת אם כאשר ידברו איתנו על איפה אנחנו רוצים להיות בצבא ייתנו לי למשל לבחור ב:
מודיעין, ריגול, 669 או משהו כזה?
ומה זה בדיוק פרופיל?
ומה ההבדל בין הצווים?
ומה עוד כדי לדעת?
מי שרוצה ליצור קשר מוזמן לשלוח ה"פ/מייל
|
|
אני לא חושב שאתה צריך להתעסק עם זה כרגע ..
אבל בכל זאת, שתתרצה..
"יישאלו אותנו לאן אנחנו רוצים"
הפעם הראשונה שהצבא ואתה תבואו במגע יהיה הצו הראשון
שם יבדקו לך את הנתונים, את הרצונות שלך, את היכולת השכלית שלך, את המצב הרפואי שלך,
את המצב שלך בבית, יעשו לך ראיון אישי כללי וכו' - הכל תוכל למצוא בקישור שהבאתי לך
"הבדל בין צווים" ..
יש צו ראשון, ואז לאחריו הצבא מחליט לאן לשבץ אותך - שולח לך הודעה שבוע וחצי שבועיים לפני לאן שובצת
ואומר לך מתי להתייצב ואיפה...
"מה עוד כדי לדעת" ..
פשוט תעבור קצת על הנעוצים, תקבל את כל המידע שאתה רוצה על כל יחידה
על ההליך הצבאי שלך, על הטירונות וכו' ..
אבל כמו שאמרתי מקודם, שזה לא ידאיג אותך כרגע ..
A Fistful Of Dollars
"רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."
כמו שאמרו למעלה, אתה תגיע לצו הראשון כשתהיה בן 17, יקבעו לך את רמת הכשירות הרפואית שלך לשרת בתפקידים מסויימים, ואת רמת הכשירות השכלית והמנטלית שלך.
בהתאם לזה, הצבא יתחיל לאתר אותך ליחידות שונות וישלח לך זימונים להתמיין אליהן.
זה לא כאילו אומרים לך "טוב, אתה מתאים ל- 669, שייטת 13 ומטכ"ל, מה אתה בוחר?", אלא שולחים לך ימי מיונים ואתה פשוט הולך ועושה אותם.
בהתאם לתוצאות שלך, הצבא בוחר כבר מה מתאים לך ומה לא.
וכמו שדרור אמר, יש לך עוד הרבה זמן, אז אל תטריד את עצמך. (אם אתה מכוון לסיירות ויחידות מובחרות, אולי כדאי לך להתחיל להתאמן עוד שנה פחות או יותר)
תכירו את שמוליק, אבא קנה לי
הוא אוהב במבה, ביסלי ואת עודד מנשה
נכתב במקור על ידי אושרי
חשוב מאוד לציין ששני הדברים הכי חשובים לנתונים האישים שלך מעבר לפרופיל הם
דפ"ר וקב"א ששנים נקבעים בצו ראשון אז חשוב מאוד לא לזלז
בהתאם לשני המדדים האלו תקבל מיונים
ועד משהו קטן כדי להתקבל לסיירות מובחרות חשוב דפ"ר וקב"א גבוהים ( ניראה לי שברור אבל גם פרופיל 97)
אם יש יחידה מסוימת שאתה רוצה אתה יכול לבקש לקבל זימון למבחנים ואם הנתונים של הקב"א דפ"ר ופרופיל שלך מתאימים אז תוכל להתמיין