קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. פרסום | למה אין נביאים בישראל ?
    על ידי reuvend בפורום דיבורים
    תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 20-11-2011, 23:58
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נביאים

משתמש ותיק האוואטר של Mslipknot
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    67
    נקודות
    1
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Atheist Peace

ברירת מחדל נביאים

תגובה לנושא,ודיון ל:
    http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=717502
    אני מדבר על נביא,שמדבר עם אלוהים.
    יש לי הרבה שאלות לגבי הנושא הזה:
    א.למה במיוחד בימים האלה,שאלוהים רואה שהעולם נהפך לפחות דתי מיום ליום.אין נביאים?
    ב.לרוב,נביאים רואים את ה' בחלום.אתם יודעים כשהייתי קטן ראיתי את עצמי מדבר עם אלוהים בחלום,זה אומר שאני נביא?
    ג.אוקי,יש לי פה שאלה מעניינת,אם התנך הוא מקור אמין,איך אפשר להאמין למה שכתוב על הנביאים(כמו שYellowGirl או ניצן כתבה שהתנ"ך נכתב על ידי האדם),ורציני מי שמאמין בנבואה.אשכרה אתם מאמינים שאם אומרים לכם משהו בחלום,זה יקרה?
    ד.הוכחה אחת,שקרה משהו שנביא ניבא.
    נערך לאחרונה על ידי Mslipknot; 07-03-2011 בשעה 20:24.
    )לא משחק אבל מבין Minecraft|Combat Arms|Maplestory
    LEAGUE OF LEGENDS EU NORDIC
    LokomotivKid
    http://9gag.com/icecreamman?success=1
    קישוריית המדריכים של Mslipknot

2. קישורים ממומנים

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי Mslipknot צפיה בהודעה
    תגובה לנושא,ודיון ל:
    http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=717502
    אני מדבר על נביא,שמדבר עם אלוהים.
    יש לי הרבה שאלות לגבי הנושא הזה:
    א.למה במיוחד בימים האלה,שאלוהים רואה שהעולם נהפך לפחות דתי מיום ליום.אין נביאים?
    ב.לרוב,נביאים רואים את ה' בחלום.אתם יודעים כשהייתי קטן ראיתי את עצמי מדבר עם אלוהים בחלום,זה אומר שאני נביא?
    ג.אוקי,יש לי פה שאלה מעניינת,אם התנך הוא מקור אמין,איך אפשר להאמין למה שכתוב על הנביאים(כמו שYellowGirl או ניצן כתבה שהתנ"ך נכתב על ידי האדם),ורציני מי שמאמין בנבואה.אשכרה אתם מאמינים שאם אומרים לכם משהו בחלום,זה יקרה?
    ד.הוכחה אחת,שקרה משהו שנביא ניבא.
    א. לא ידוע לי שהעולם נהפך לפחות דתי, לפי ידיעתי, התופעה הקיימת היום שנקראת ה"חזרה בתשובה", לא הייתה קיימת מעולם, והיא בהחלט שינוי ומפנה רציני למצב ששרר בעם היהודי בתקופת ה"השכלה" שלפני השואה כידוע.
    מלבד זאת איני מבין למה זה היה אמור להיות סיבה לגילויים נבואיים, גם אם זה אכן נכון.

ב-ג. ההוכחה לאמיתת הנבואה היא התגשמותה ולא שום דבר אחר.

ד. הנה כמה דוגמאות מנבואותיו של יחזקאל:

אחרית צדקיה:
    "והנשיא אשר בתוכם אל כתף ישא בעלטה ויצא בקיר יחתרו להוציא בו פניו יכסה יען אשר לא יראה לעין הוא את הארץ ופרשתי את רשתי עליו ונתפש במצודתי והבאתי אתו בבלה ארץ כשדים ואותה לא יראה ושם ימות", (יחזקאל יב).

אחרית צדקיהו המלך, כאשר דימה לברוח במנהרה, וכאשר נתפס נוקרו עיניו ברבלה, לפיכך הובא בבל ואותה לא ראה. בפרק יז' כ' אומר יחזקאל: "והבאתיו בבלה ונשפטתי אתו שם", וקויפמן מעיר כי צדקיהו נשפט ברבלה ולא בבבל, אך כמובן אין הכוונה כאן למשפטו של נבוכדנצאר, אלא משפטו של האל.

נקמת אדום:
    "כה אמר אדני ה' יען עשות אדום בנקם נקם לבית יהודה ויאשמו אשום ונקמו בהם לכן כה אמר אדני ה' ונטתי ידי על אדום והכרתי ממנה אדם ובהמה ונתתיה חרבה מתימן ודדנה בחרב יפלו ונתתי את נקמתי באדום ביד עמי ישראל ועשו באדום כאפי וכחמתי וידעו את נקמתי נאם אדני ה'", (יחזקאל כה).

יחזקאל מתנבא לאדום, מלבד החרבן הגדול, גם כי תינתן נקמתה "ביד עמי ישראל". ומענין מאד שמכל העמים, דוקא עם אדום נלחמו החשמונאים והכניעום.

אחרית צור:
    "כי כה אמר אדני ה' הנני מביא אל צר נבוכדראצר מלך בבל מצפון מלך מלכים, בסוס וברכב ובפרשים וקהל ועם רב בנותיך בשדה בחרב יהרג ונתן עליך דיק ושפך עליך סללה והקים עליך צנה ומחי קבלו יתן בחמותיך ומגדלתיך יתץ בחרבותיו משפעת סוסיו יכסך אבקם מקול פרש וגלגל ורכב תרעשנה חומותיך בבאו בשעריך כמבואי עיר מבקעה בפרסות סוסיו ירמס את כל חוצותיך עמך בחרב יהרג ומצבות עזך לארץ תרד", (יחזקאל כח, ז-יא).

בנבואה זו מתואר נצחון ומכה לצור, ואכן כנראה שכך אירע:
    ü "מדברי יוסף בן מתתיהו וכן מיחזקאל כט' אין ללמוד שנבוכדנצאר לא לכד את צור, אלא שהשלל לא היה מרובה לפי רוב העבודה ורוב הטורח של המצור. ולא עוד אלא שמכמה תעודות בבליות מוכח בבירור שבשנת 570 כבר היתה צור תחת ממשלתו של נבוכדנצאר", (אנצ"מ ערך יחזקאל, עמ' 649).
    ü "נבוכדרצאר הטיל מצור על צור ולבסוף לכד אותה הגלה מתוכה תושבים והעמיד בה חיל מצב בבלי" (אנצ"מ ערך מסופוטומיה עמ' 105, ערך נבוכדנצאר עמ' 736).

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:35.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect