נכתב במקור על ידי
Daniel
חחחח משעשע לראות איך פיתחתם רגשי נחיתות והתחלתם לפרש את דברי ולהגיד במקומי משפטים שלמים שלא רק שלא אמרתי,אני מתנגד אליהם בתוקף.
לא גירשתי פה אף אחד, אני אוהב את כולכם ואין לי בעיה לגור גם עם שכנים ערבים, אני ממש לא אחד שחושב שהמדינה צריכה להיות מדינה דתית או שמורכבת רק מאוכלסים דתית, בטח ובטח שאני לא מעלה על דעתי אפשרות של טרנספר לחלקים בעם, זה הכל אתם המצאתם.
אני אמרתי דבר אחד, אני בתור אדם מאמין יש לי מוטיבציה לגור בארץ, יש לי פה על מה להילחם, יש לי סיבה למרות כלהחסרונות שציינתי בהודעה שבה פתחתי את האשכול הזה, להמשיך ולחיות פה בארץ.
השאלה שלי היא פשוטה, והיום היא אפילו ברורה יותר מהשעה שבה פתחתי את האשכול.
עם ישראל נתון במצב כה חמור עד כדי כך שאנשים, ואפילו משפחות שלמות נרצחים רק על עצם היותם יהודים, ציונים.
אני לא אמרתי בשום אופן אף אחד מהדברים שאתם אמרתם, אני שאלתי שאלה פשוטה, מה המוטיבציה של אדם אתאיסט להמשיך ולהכריז על עצמו כיהודי ציוני או כיהודי בכלל? מה נותן לכם את הכוחות בשביל לסבול אנטישמיות מכל העולם רק על היותכם שייכים לעם שאתם בכלל לא מזדהים עם חלקו הגדול? מה נותן לכם את המוטיבציה לא לסוע לחול, להתבולל, להתחתן עם אישה גוייה ולשכוח מכל הסיפור הזה בכלל של יהדות ועם ישראל? מבטיח לכם שהחיים בקנדה רגועים הרבה יותר.
שוב, אני בשום אופן לא אומר שצריך להעביר אתאיסטים לקנדה, לא רק שאני לא אומר, אני חושב שזו טעות ושאסור לעשות דבר שכזה, אני רק שואל מה גורם לכם להימנע מזה, כי איך שאני רואה את זה, אם אני הייתי אתאיסט, הייתי שוקל את זה בתור אופציה לא רעה בכלל.