באחד מאינספור הראיונות שחילקה נטלי פורטמן בחודשים האחרונים, היא הזכירה את חברת ההפקה שהקימה יחד עם שותפתה אנט סאביץ'. "אנחנו מעוניינות לעשות סרטים שהיינו רוצות לראות בקולנוע אבל לא עושים אותם", הסבירה פורטמן את המהלך העיסקי והיצירתי שלה. "למשל יצירות שבהן מופיעות נשים מצחיקות בדרך שלא ראינו לפני כן על המסך". באופן אירוני, פורטמן עצמה זכתה באוסקר על תפקיד באחד מהסרטים השוביניסטיים ביותר של השנה. בברבור שחור (למקרה שפספסתם), היא מגלמת בלרינה שברירית, שכורעת תחת כל שיגעון וקלישאה נשית אפשרית. האם נוכל לומר שפורטמן פמיניסטית? האם היא מקדמת אג'נדה פמיניסטית ביד אחת, אבל שוברת ומרסקת אותה בשנייה? והאם יש עוד כוכבות שמצהירות על עצמן קבל עם והוליווד, שהן אכן פמיניסטיות?

סוג של פמיניסטית התשובה לשאלות האלה, היא כמובן מורכבת בהרבה ממה שמאפשרת היריעה. היא גם דורשת דיון מקדים וסמי-אקדמי, בשאלה - למי בכלל נוכל לקרוא פמיניסטית? קחו למשל את ביונסה נולס, שלפני חצי שנה צוטטה כמי שאומרת "אני פמיניסטית באופן מסוים. זה לא משהו שהחלטתי להיות באופן מודע, אבל אני חושבת שהעובדה שגדלתי בתוך להקה של בנות, עזרה לי להעריך את חשיבות החברות הנשית". נולס היא אכן דילמה בהקשר זה. מצד אחד היא אחראית על להיט הגירל-פאוור המצליח"Independent Women", ומצד שני גם על שיר החתונות המהולל -"Singel Ladies". מצד אחד היא מספרת בראיונות שיחכתה עם הנישואים לג'יי זי כדי לטפח קריירה עצמאית, ומצד שני חלק גדול בהצלחתה קשור למיתוגה כאישה יפה ונחשקת.

להמשך הכתבה לחצו כאן...