יום טוב![]()
יום טוב![]()
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 15-05-2013 בשעה 18:48.
|
|
יש לי שאלה:
המילה "אבל" היא מילת ניגוד.. יש עוד מילות ניגוד חוץ מ"אב"ל אז האם לא להשתמש במילה "אבל" ספציפית? או לא להשתמש בכל מילות הניגוד?
יום טוב![]()
ואוו ממש אהבתי נגעת בנקודה מאוד חשובה שנמצאת לרוב בתת מודע ולא שמים לב למשמעות של ה"אבל" הזה.
הגבת בפורום פיקאפ (כאן) ?
או בפורום אחר? (כי אם כן אשמח ללמוד שם עוד דברים בסגנון )
ובאמת תודה , לא חשבתי שמילה אחת עושה הבדל כזה ומסתבר שכן![]()
נערך לאחרונה על ידי minimax; 12-03-2011 בשעה 13:42.
יום טוב![]()
ומה בנוגע לשאלה שלי?
פה או לא?
יום טוב![]()
'אבל' היא רק פתח לביטול בבאות
היא בעצם מילת ניגוד , ולא מילת שלילה.
-"אני לא מאמין באלוהים"
-"אתה לא מאמין באלוהים אבל אני כן"
אין פה ביטול דעתו
זה יותר השוואה מאשר ניגוד במקרה הזה
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח
יום טוב![]()
תאכלס.
כשאני כותב את זה זה נשמע לי צודק
אבל מילולית זה בעל משקל שלילי..
איזה יופי =]
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח
שוב אמרת "אבל" ובזה שללת את עצמך?!
וואוו זה עמוק XD
בכל אופן , יהיה קשה ליישם את זה ובכל זאת כנראה שזה ישתלם בדיונים וויכוחים
אהבתי תודה רבה צריך להתחיל להתאמן ויחד עם זאת לא להוריד את המילה במכה אלה לאט לאט שאני אתרגל : )
נשמע רעיון שטותי לגמרי
אני יכול לכבד את הדעה שלך ולא להסכים איתה... המילה אבל היא בכדי שאני אוכל להציג את דעתי... והדוגמא שהבאת היא לא נכונה מכיוון שהצגת את זה בהקצנה...
"אני מבין מדוע את חושב שאין אלוהים וממה השקפת עולמך נובעת אבל אני לא מסכים איתך כי אני חושב שהאמונה היא המבחן האמיתי"
להגיד אבל זה לא בהכרח לבטל את דעתו של השונה. זו ההבנה שיש לנו דעות שונות לגבי אותם נושאים ועצם זה שיש שיח תרבותי מעיד על כבוד הדדי...
הדוגמא שלך עם המילה אבל היא שגויה מכיוון שהקצנת את זה עד כדי כך שזה יתאים לתאוריה שלך. מה שקרה בעצם זה שהמשפט עצמו ביטל את הדעה של השני... ולא ה"אבל"
דווקא ממש לא שטותי. זה יכול אומנאם להרגיז אותך בגלל שזה נישמע מפגר וזה מציק לא להגיד מילות ניגוד כשאתה אשכרה מרגיש שכן, אתה מבטל וסותר את השקפת העולם שלה אדם העומד מולך כי תאכלס הוא לא יודע על מה הוא מדבר ממש. אבל ככה זה אצל בניאדם, לרוב, מעטים האנשים שחושבים בהיגיון, רוב האנשים 99% חושבים ריגשית. אפשר ליראות אתזה בכל מקום. וברגע שאתה אומר את מילת הקסם -אבל-, זה פוגע בו מבחינה מסויימת ריגשית, וזה נותן לו הרגשה כמו שסוניקס אמר שאתה מבטל אותו לגמרי גם אם זה ממש לא ככה. אם ניקח אתזה לכיוון הפוליטיקה, אנחנו בארץ ישלנו את ההסברה הישראלית, שוואלה- היא אומרת דברים נכונים, עובדות, פועלת על היגיון פשוט. והם באים לעולם בגישה של "אבל אבל ואבל". והם צודקים. אבללל האנשים בעולם פועלים ריגשית. ולא ע''פ ההיגיון. ברגע שהם רואים סירטון על היגיון שקשור לטובת ישראל הם כבר מכריעים את החלטתם עוד לפני שהם ראו משו ואז מתרצים אתזה ריגשית ולא ע''פ היגיון בשטויות "אההה זה הפרופוגאנדה הישראלית מין הסתם היא תראה דברים חיוביים רק בלה בלה בלה". וכן- כל זה גם קשור למילה "אבל". בכל התחומים בחיים אפשר ליראות זאת