נכתב במקור על ידי
ShmuelAvera
למדע אין יכולת לדעת אם יש חיים אחרי המוות, מאחר וזהו נושא שלא ניתן לחקור אותו. על מנת לחקור אותו אתה צריך להגיע למקום הזה שנקרא אחרי המוות, וכמו שאנחנו יודעים כשאתה מגיע לשם אין דרך חזרה, וזוהי הסיבה שאי אפשר לחקור אותו.
למה לא הגיוני? הרי לפי המדע לכל דבר יש סיבה ולא משנה אם הוא רוחני או גשמי. כמו שלשולחן יש סיבה למה הוא נוצר, כי יש עליו ביקוש לשימוש. כמו שלך יש סיבה למה אתה כאן, כי הורייך רצו ילד. כך גם לחיים יש סיבה, הרי לא נשמע הגיוני שמשהו נוצר סתם ככה, אתם מסכים איתי?
נכון התנ"ך מתעד הרבה מחזות היסטוריים, כמו יציאת מצרים ועוד המון דברים, שחלק מהמעורות ההיסטוריים ה' היה קשור בכך שהתגלה, ובזכותו אותם דברים היסטוריים התרחשו. אז אם יש הוכחות למאורעות ההיסטוריים, שאכן הם התרחשו, וה' קשור בהם, זה מרמז לכך שהוא כן קיים, אתה מבין מה אני אומר?
מה שלא הבנתי זה שיש מפץ גדול וכו' אני מסכים עם זה, אבל מה עם הגורם שגרם לכך שיהיה מפץ גדול?
ומה לפני המפץ הגדו, למדע יש תשובה?
תסכים איתי שישנם דברים לא הגיוניים בעולם הזה.
אני מסכים איתך בנוגע לזה, שלא האמונה אחראית לכך שדברים קורים, אבל ישנם מקרים כמו אנשים שיצאו ממות כנגד כל הסיכויים, או בשריפה בכרמל שבית כולו נשרף ואילו הספר תנ"ך עצמם נשארו ולא נשרפו, לאנשים אין הסבר לכך והם מגדירים את זה כמעשה עליון.
גם בנוגע לטענה הזאת אני מסכים, שלשמוח על כוח עליון בכל מעשה הוא שטותי, אם תשים לב רשמתי שבגלל שנחשפתי לכל המחלוקות האלה עם ה' קיים, האמונה שלי השתנתה, והמוטו שלי כעת הוא לעזור לעצמך ואולי ה' יעזור לך, אתה לא יכול להסתמך על כוח עליון תמיד.
שים לב לדתיים שמתפללים כל היום אך הם סובלים למרות כל אמונתם, בנוגע לזה אני מסכים איתך, אך בגלל שהינך חושב שאתה מאמין בה', ואתה מאמין שבזכותו תצליח וכו', עד שאתה מאמין הכל הולך לך חלק עד שאתה באמת מצליח, כאילו אמונה בעצמך או באמונה בכוח עליון בסוף גורמת לכך שתצליח, ללא אמונה יהיה יותר קשה להצליח, אז להגיד שאמונה היא סתם זאת שטות.
נכון אדם חלש יותר מאמין, ואפשר לראות זאת במציאות, אם זה אנשים משכונות עוני אשר יותר מאמינים, או אנשים שאין להם כלום פתאום יותר מתחזקים באמונה, כשאתה במצב קשה, ואתה לא יודע איך לצאת מהמצב הזה אתה מעדיף להאמין שיקרו דברים, זה יותר קל, תסכים איתי.
אבל שאתה יותר חכם, ואתה יותר משכיל את מסתמך פחות על אמונה, אבל להאמין הוא חובה לדעתי, כאילו בכל זאת לשלול זה קל בלי ביסוס, למדע עדיין אין תשובה לכך שה' לא קיים כלל, זה הולך לכאן ולכאן, אז עד שלא יוכיחו סופית שהוא לא קיים אני מאמין.