תקישבו הארנב שלי לבד עם 3 ארנבות..
והוא מת לז**ן ארנבת והיא לא נותנת לו!..
כול פעם שהוא עולה עליה הוא מזי*ן אותה 5-7 שניות והיא בורחת לו!..
רצתי לישאול אם זה בסדר או משהוא.. ואם לא מה לעשות......
ואם כבר איך אני יודע שהארנבת שלי לא בהריון?
תקישבו הארנב שלי לבד עם 3 ארנבות..
והוא מת לז**ן ארנבת והיא לא נותנת לו!..
כול פעם שהוא עולה עליה הוא מזי*ן אותה 5-7 שניות והיא בורחת לו!..
רצתי לישאול אם זה בסדר או משהוא.. ואם לא מה לעשות......
ואם כבר איך אני יודע שהארנבת שלי לא בהריון?
|
|
התנהגות:
ארנבונים רגישים יותר משרקנים. כל סביבה שלא נוחה לאמא גורמת לה לא לטפל בגורים.
שני ארנבונים מאותו מין עלולים לריב, ובכלל כשקונים ארנבונים כדאי לבדוק לפני הקניה האם הם מסתדרים יחדיו.
ארנבות מורטות את הפרווה שלהן לקראת ההמלטה על מנת ליצור מצע חם ורך לגורים. היית לי ארנבת כמעט הקריחה לחלוטין עקב כך, אני ממליץ להכניס צמר-גפן לכלוב שישמש כתחליף הולם.
קצת על הארנבונים:
ארנבונים סובלים מאד מהחמסין ולכן בימי חמסין מומלץ להכניס לבית של הארנבונים קרחום קפוא או שני בקבוקים קטנים (של מים מינרלים) שהוקפאו מראש.
ומקור לא כל כך סובלים אבל צריך לדאוג שלא ירד עליהם גשם.
קיים ויכוח לגבי מזונות המותרים למאכל ארנבונים. גזר – כן או לא? (כנראה שכן) חסה- כן או לא? (כנראה שכן, אבל מעט) ופטרוזיליה? (לא) כנראה שעדיף לתת ירקות קשים ולא עתירי נוזלים (כמו גזר, גזע ברוקולי, קליפות תפ"א...) מה שבטוח – עדיף לא לתת להם לכרסם חוטי חשמל וספרים!
למזון קש וחציר וכמה עצים קשים(צריך לדעת איזה סוג) שטובים לכרסום (כך הם שומרים על השיניים). בנוסף לכל שאריות הבית (ירקות פירות וקצת לחם), הארנבונים שלה מקבלים גם תערובת שמיועדת לארנבונים ודשא.
הריון, המלטות וטיפול בגורים:
אם הארנבונים רצים בכלוב ודופקים עם הרגלים (ואם הם בני יותר מ 3 - 4 חודשים) – זה הזמן לזווגם עם בני/בנות זוג (ואם לא - התופעה פשוט תעבור לאחר יומיים שלושה).
הריון של ארנבת נמשך כחודש. כשבוע לפני ההמלטה הארנבת מכינה קן ולכן כדאי לתת לה קש או צמר גפן, פשוט לשים בצד הכלוב היא כבר תסדר אותו לבד. מומלץ להכניס איזשהו ארגז או עציץ גדול כדי שיהיה לה מקום חשוך, ולדאוג שפתחו יהי דומה לחלון משום שלגורים הקטנים יש תנועות לא רצוניות שגורמות להם לקפץ החוצה מתוך הבית, או שהם לא מתנתקים בזמן מהאם המניקה ונופלים מחוץ לבית (מה שגורם למותם אם לא מוחזרים מהר למקומם). יש לוודא שהזכרים אינם חוסמים את מוצא ה"קן".וכדי לא לעזור יותר מדי בטיפול כי הארנבת יודעת מה שהיא עושה.
מומלץ לבודד את הזכר לכלוב אחר (או לשים מחיצה בכלוב), משום שיש זכרים שהורגים את הארנבונים (בכדי שיוכלו להזדווג שוב עם הנקבה)
יש לדאוג שלארנבת יהיו מספיק מים לשתיה, משום שאחרי ההמלטה היא צמאה מאוד. כדאי לתת לארנבות גם ירקות ועשב טרי בכדי שיהיה להן מספיק חלב להניק (לא להפריז- פעם ביומים זה מספיק בהחלט, ולא לתת הרבה כרוב)
כאשר הארנבת הופכת אגרסיבית לסביבתה זה מרמז שההמלטה מאוד קרובה.
כשהארנבת בהריון וכשבועיים לאחר ההמלטה כדאי לצמצם ביקורים למינימום ההכרחי, לשמור על שקט ליד הכלוב, ולא לנסות להוציא את הגורים או להכנס אליהם. מתי מותר לגעת בגורים? הדעות חלוקות לגבי גיל שבועיים או שלושה. אני מציע לחכות עד שיתחילו לאכול אוכל של ארנבים, כך שגם אם האם תנטוש אותם כתוצאה מהמגע יצליחו להסתדר לבד.
אם אחד הגורים נמצא מחוץ ל"קן" סביר להניח שהוא חולה או חלש מסיבה כלשהי. האמהות הארנבות יודעות כשיש להן גור חולה, בעל פיגור כל שהוא, חלש או כל דבר אחר שמקשה עליו לשרוד והן פשוט מעיפות אותו מחוץ לקן כי הן יודעות שאין לו סיכוי. כך שאם הארנבת מתעקשת לסלק גור (ואין אפשרות שהגור הגיע החוצה בכוחות עצמו) היא כנראה יודעת מה היא עושה ולא צריך להתערב.
מה עלול לגרום לארנבת להזניח את גוריה או להרגם:
הארנבת מרגישה מאוימת או לא בטוחה.
מקום רועש או חשוף מדי. ריפוד דל או לא נוח (עיתונים לא מומלצים. נסורת כן).
חוסר מזון ושתייה
צפיפות או עודף זכרים (בדרך כלל הם מפריעים בגידול הגורים ונקבה שהמליטה יותר מפעם אחת בקרבת זכרים יודעת זאת).
גורים שנולדו לא בריאים
חוסר כוח יכולת או ידע לטפל בגורים (יש ארנבות שפשוט לא מניקות את גוריהן ונוטשות אותם. אפשר להניק אותם ממזרק או פיפטה במטרנה סמיכה וחמה, או לנסות להעבירם לארנבת-מינקת אחרת)
מות ארנבונים בהמלטה ראשונה (ולעתים גם שנייה) של האם הוא מחזה נפוץ, כנראה עקב חוסר נסיון של האם.
מקווה שעזרתי
חלק מהמידע לקוח מאתר.
יש עוד שאלות?
נערך לאחרונה על ידי Special1; 27-03-2011 בשעה 08:47.
כה אחי אבל לךא עניתה לי על השאלה הריאשונה
איך אני יודע שהיא בהריון?
כי הוא מזיין את הנקבה כול פעם והיא בורחת לו
כתבתי בהתחלה^ארנבות מורטות את הפרווה שלהן לקראת ההמלטה על מנת ליצור מצע חם ורך לגורים. היית לי ארנבת כמעט הקריחה לחלוטין עקב כך, אני ממליץ להכניס צמר-גפן לכלוב שישמש כתחליף הולם.