שלום לכם,
ראש פתוח, מזה בעצם?
להיות בעל ראש פתוח בעצם אומר שאתה מוכן לקבל רעיונות חדשים ולהערך מחדש לגביי רעיונות שכבר קיבלת. לרוב אנשים מוטעים לגביי ההגדרה של להיות ראש פתוח.
למשל אם אני יגיד שאני לא בן אדם מאמין, אני בעצם אומר שעוד לא קיבלתי את ההוכחות שיגרמו לי להאמין באלוהים. למרות שעדיין אנשים יוכלו להגיד לי "אתה פשוט שונא את אלוהים", כי הם חושבים שאני לא מאמין באלוהים בגלל שאני חושב שהוא מוטעה או לא נכון.
אבל סוג חשיבה זה הוא לא נכון, בן אדם הוא אתאיסט לא כי יש לו משהו נגד אלוהים או לא מבין את אלוהים, אלא פשוט בגלל שהוא עוד לא נפגש עם ההוכחה לאלוהים.
וזאתי בעיה באמונה, כי באמונה אין הוכחות. לכן בן אדם עם ראש פתוח לא יכול להאמין באלוהים, כי אם הוא הוא בעצם יקלוט משהו לשכל שלו בלי שום הוכחות רציונליות וזה בדיוק ההפך מלהיות ראש פתוח.
בואו אני יתן לכם דוגמא, אני וחבר שלי נמצאים בביתי, ואנו שמים לב שהחלון סגור אך הוילון זז. החבר שלי זועק "תראה! רוח רפאים מופיעה מולנו!" ואני הסתכלתי למטה וראיתי שיש מאוורר מתחת לווילון, ולכן הוא זז. כשחבר שלי סיפר את הסיפור לחבר שלו, ואמר לו שראה רוח רפאים, הוא בעצם טען שאין לו שום דרך להסביר את התופעה ולכן היא חייבת להיות ע"י כח עליון. כשבעצם לחבר שלו אין שום דרך לגלות מה באמת קרה בדירה שלי, ולא כל העובדות מוצגות.(לא סיפור אמיתי, כמובן...)
עצם העובדה שאנחנו לא יכולים להסביר משהו, לא אומר שהוא יכול להיות מוסבר ע"י כח עליון - זאתי ניגודיות. אם אדם דתי אומר שהוא ראה משהו שהוא לא יכול להסביר, וזה בעצם חייב להיות פעולה של כח עליון, הוא בעצם אומר : אני לא יכול להסביר משהו, לכן אני יכול להסביר אותו(ע"י כח עליון).
אם אתה, אתם או כל אחד, לא יכול להסביר משהו, זה לא אומר שהאירוע לא מוסבר, זה רק אומר שאתה ספציפית לא יכול להסביר אותו.
ולכן אנשים מאמינים לרוב נוטים להיות 'ראש סגור', וזה בעצם הגלגל שמניע את האמונה.

ציטוט ההודעה