כן, מסך התלת-מימד באמת עובד. לא, זה לא רק גימיק - וטוב יעשו המתחרים אם ימהרו ליישר קו. לקחנו את קונסולת ה-3DS החדשה של נינטנדו לסיבוב ניסיון, ועכשיו אנחנו כבר לא מוכנים להיפרד ממנה.
המופע העיקרי בעבור רוב הרוכשים יהיה כמובן מסך התלת-מימד נטול המשקפיים, טכנולוגיה שאומנם לא פותחה על ידי נינטנדו עצמה ואפילו אינה חדשה כל-כך, אך משום מה טרם מצאה את דרכה למכשירי בידור אחרים. לדעתי, הגישה ההססנית הזו תשתנה מהר מאוד, שכן ה-3DS מוכיחה שהמסכים הללו, גם אם אינם מושלמים, בהחלט מוכנים לשימוש ההמונים. אפקט התלת-מימד באמת עובד, ולא גרם לתחושת אי-נוחות או עייפות לי או לאף אחד מהנסיינים האחרים שהזמנתי.עוצמת האפקט תלויה מאוד במשחק, אך ככלל דעו שהטכנולוגיה מתאימה יותר ליצירת משחקים עם "עומק", כאלו שנראים כאילו הם נמשכים מכם והלאה אל תוך האופק, ולא בהטלת חפצים שונים לעברכם כפי שבמאי הקולנוע התלת-מימדי נהנים כל-כך לעשות (ואולי מספיק עם זה כבר?). המפגש הראשוני בהחלט יוצר תגובות "ואוו" מתבקשות, אך ההתלהבות לא חלפה גם שעות אחר כך. אם זהו גימיק - הרי שמדובר בגימיק מאוד, מאוד מוצלח.
לתלת-מימד יש גם מחיר. ראשית, זווית הצפייה מוגבלת מאוד: די להזיז את הראש בכמה סנטימטרים בכדי לאבד לחלוטין את המיקוד בתמונה, שתהפוך מול עיניכם מטושטשת. שנית, זמן הסוללה עלוב למדי. לכל היותר הצלחנו לשחק שעתיים ומחצית בטרם נדרשה הקונסולה להטענה חוזרת. אם לא בא לכם להקריב למען האפקט הגרפי, אפשר פשוט לכבות את תצוגת התלת-מימד וליהנות ממשחקים דו-מימדיים סטנדרטיים. גם כך ה-3DS מרשימה, ברמת גרפיקה המקבילה בערך למשחקי ה-Wii, וזו עוד בוודאי תלך ותשתפר בשנים הקרובות אם לשפוט לפי הקפיצה המדהימה שאותה רשמה נינטנדו לאורך חיי ה-DS.
זהו רק חלק כמובן מהסיקור העצום שעשו עליו, כדי לדעת עוד פרטים, עוד תמונות וסרטונים יש להיכנס לאתר:
http://gamer.nana10.co.il/Article/?ArticleID=791932
קרדיט ל GAMER.





ציטוט ההודעה
