קודם כל אני חייב להגיד אני אחד האוהדים השרופים של CRYSIS . ברגע ששמעתי שיצא CRYSIS 2 בתוך עיר עירונית חשבתי לעצמי שזה רעיון לא כל כך טוב אבל לפחות זה יהיה בסגנון של CRYSIS - משמע - מפה פתוחה - עיר בסגנון PROTOTYPE אבל לצערי זה גם לא קרה.
ובכן מה קרה לCRYSIS 2 שGAMESPOT נתן לו 8.5 ואולי זה אפילו קצת יותר מידי...
CRYSIS היה ועדיין משחק פורץ דרך. גראפיקה מופלאה ב 3 מימדים עלילה חזקה - משחק שעדיין נחשב לאחד המשחקים הטובים שיצאו לPC ואולי אפילו הטוב שבהם. באותה שנה יצא גם המשחק MODERN WARFARE שגם הוא היה משחק טוב אם גראפיקה טובה.
אם כך מה קרה לCRYSIS 2 שנתן לו ציון די נמוך???
ברור שהאויב הגדול של CRYSIS 2 הוא CRYSIS 1 .משחק מדהים וחדשני במנוע הגראפי ובבינה המלאכותית שאין הרבה משחקים שנימצאים ברמה שלו אפילו היום. הצפייה למשחק חדשני וגדול, במיוחד בתחום הגראפי היא כנראה הבסיס לציון של CRYSIS 2 .
2 . ז'אנר משחקי הFPS .. כמו שהזכרתי CRYSIS היה אחד המשחקים הראשונים אם מנוע גראפי חזק ושימוש בכלי נשק מתקדמים ונוצר באותה שנה של MODERN WARFARE . מאז הכותר של MW יצא אם שני משחקים חדשים וז'אנר משחקי הFPS די נלעס בהרבה כותרים דומים. הצפייה של CRYSIS 2 לחדשנות מסויימת בתחום לא התממשה. אפילו מה שאיפיין את CRYSIS 1 בעולם שהוא די פתוח - משמע שאפשר לנוע בהרבה אפשרויות במפה ולא כמו כותרי הMW - שאפשר רק לזוז ברחוב אחד וזהו - גם כאן CRYSIS 2 נפל קורבן לז'אנר העלוב הזה. ולמרות שהמפה היא קצת פתוחה היא לא מזכירה בכלל את חופשיות התנועה של המשחק הראשון.
3. גראפיקה. שוב אני חוזר על המשפט " CRYSIS אחד היה פורץ דרך וחדשני " בגראפיקה שלו. CRYSIS אחד התמודד בהצלחה אם אתגר של נוף חיצוני כמו טבע ועצים לעומת רוב משחקי הFPS שמעדיפים סביבה עירונית או חד מימדית. בגלל זה לא היה ברור לי המעבר לסביבה עירונית ששם כבר ראינו משחקים מרובים כאלה. כמו כן בגלל הרצון כנראה לאפשר למשחק לעבוד על סביבות עבודה יותר נמוכות כמו הקונסולות ומחשבים חלשים - יש הרגשה שהמנוע הגראפי לא הגיע לשיא יכולתו.
לסיכום : יש להגיד את האמת. CRYSIS 2 הוא בעל המנוע הגראפי הכי טוב שנראה עד עכשיו במשחקים. ביחד אם אפשרויות של תקיפת האויבים בשטח יחסית גדול על המפה - ולא כמו MW ומיניהם שאפשר ללכת רק ברחוב אחד בלי לחשוב בכלל - CRYSIS 2 הוא משחק FPS טוב...אבל לא גדול.אין כמעט כלי רכב ליסוע, אין את הנוף המהמם שרואים בדרך וגם בעיקר אין את החופש ללכת לאן שאתה רוצה ולפתור את הלחימה ביותר מדרך אחת.בסופו של דבר זה רק עוד משחק אחד דומה קצת להרבה משחקים אחרים ששיחקנו.
לדעתי עשו כאן טעות. אסור בשום פנים היה להתפשר על הגראפיקה ויצירה של עולם קצת גדול יותר. מבחינתי עדיפה יצירת מופת שלא עולה על שום מחשב מאשר יצירה בינונית שממש לא מחדשת כלום . CRYSIS אחד יצר סטנדרטים חדשים וCRYSIS 2 הוא פשוט סתם עוד משחק.

ציטוט ההודעה