החיילים מצאו את החיה ברכב של פלסטיני, ועל-פי ההערכות היא נלכדה במלכודת או נפגעה מאבן: "חבשנו אותה, קיבענו את השבר ועצרנו את הדימום". היא נותחה והועברה לשיקום בספארי.
כוחות הביטחון הצילו את חיי עופרה בת שבועיים, שנמצאה כשהיא מדממת ברכבו של פלסטיני, באזור בית-אל. לאחר שחובש צבאי טיפל בה, היא הועברה לגן החיות התנ"כי, שם נותחה.
אתמול, סמוך לשעה 16:30, ערכו חיילים מרדף אחר רכב פלסטיני. בתוך הרכב נמצאו שלושה שקים ובתוכם צמח מוגן. במושב האחורי ברכב דיממה עופרה.
"העופרה סבלה משבר פתוח ומדמם" הוא שיחזר. "אחד החיילים לקח אותה לבסיס ושם החובש הפלוגתי טיפל בה טיפול ראשוני, חבש אותה וקיבע את השבר על מנת לנסות ולעצור את הדימום. להערכתי היא נפגע מאבן שהוא השליך עליה או ממלכודת".
בשעות הערב הוסעה העופרה על-ידי תושב אלון-שבות לאתר. "ב-22:00 הייתי כבר בדרכי לגן החיות התנ"כי בירושלים לטיפול בעופרה שמצבה היה קריטי". יחד עם שמוליק ידוב - המטפל הראשי בגן, נכנסה העופרה לחדר הניתוחים שם קיבלה מנה לא מבוטלת של אנטיביוטיקה ועירויים.
במבצע להצלת העופרה השתתפו רשות שמורות הטבע והגנים, צה"ל, המנהל האזרחי ומשטרת ש"י.
לכתבה המלאה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4050606,00.html
אם להגיד את האמת, אף פעם לא ידעתי שמישהו צד בישראל. אני יודע שזה מקובל בארה"ב בעונות מסויימות, אבל לא היה לי מושג שזה גם כאן.
בכל מקרה, עבודה טובה בהצלת הבמבי, יישר כוח!

ציטוט ההודעה