מתי כספי יעלה הערב מופע מיוחד בהיכל התרבות עם התזמורת הפילהרמונית, המבצעת את מיטב יצירותיו. בראיון הוא מסכים עם דבריו של יהורם גאון ונותן למוזיקה הים תיכונית עצות לשיפור...
http://www.mako.co.il/music-Magazine...&pId=786102762
דיעה אישית: אני חושב כנגד דיעותיהם של "המומחים" למוזיקה יהורם גאון ומתי כספי שמתנשאים ומתרפסים על חשבון המוזיקה הים תיכונית , מוזיקה שבלי ספק מכילה המון דברים טובים בין היתר שירים על רמה , שמחה , שיתוף , רגש , ריקוד , טקסטים מעולים ומרגשים בעלי תוכן שלא יבייש אף תמלילן של השירים של יהורם גאון ומתי כספי ... עם זאת יש לציין שיש מעט חסרונות כמו בכל דבר טוב .. אז נכון יש לא מעט שירים עם טסקטים ברמה נמוכה ועל זה יש לתת את הדין אבל מה שהשירים האלה מספקים ועושים לא שווה שיר אחד של המוזיקה "האשכנזית" (ולא שאני גזען) .. כי השירים האלה משמחים , עושים טוב על הלב מקרבים בין אחד לשני מרגשים ומהנים. לסיכום אני לא אומר שלא צריך לבקר את המוזיקת המזרחית אבל לא בדרך שבה זה נעשה .. כי הגחמות הללו לא צריכות לבוא ממוזיקאים מזאנר אחר אלא דווקא מאצלנו כביכול ונכון זה יקח זמן אבל כרגע אי אפשר לעצור את הגלגל וניתן לזמן לעשות את שלו.
כולי תקווה שנמשיך עם המוזיקה המזרחית שלנו ושרק נקצור הצלחה, כי זה לא בא בקלות וכן מגיע לנו "להינות" אחרי כל שנות הקיפוח שחוותה המוזיקה עד לא לפני הרבה שנים כאן בארץ ודווקא מהמוזיקאים שעכשו יוצאים כנגדה.
ומי שמקנא יכול להמשיך לשבת בבית ולגחום ולקטר עד מחר כי כרגע אנחנו על הגל ואנחנו נישאר עליו.

ציטוט ההודעה