במה שנראית כהפקה יקרה, האגדה על קופי האדם קמה פעם נוספת לתחיה. הפעם האחרונה שמישהו עשה חידוש לכוכב הקופים, הסרט משנת 1968, היה טים ברטון, בהפקה הנכשלת משנת 2001, בה הכיר את אישתו, הלנה בונהם קרטר, שגילמה, לא פחות ולא יותר - קופה.
הפעם, הקאסט צעיר ובועט וכולל בין היתר את ג'יימס פרנקו וטום פלטון ("הארי פוטר") – הכל כדי לגרום גם לדור הצעיר להכיר מקרוב את הקופים המפחידים – שם הסרט - "עליית כוכב הקופים" (תרגום חופשי ל: "Rise of the Planet of the Apes ")
העלילה מוכרת ולא מפתיעה, אך מקבלת רלוונטיות – בסן פרנסיסקו של היום, מדען (פרנקו) מחפש תרופה למחלת האלצהיימר ע"י ניסויים על שימפנזה בשם קיסר. התפתחות האינטילגנציה של החיה מביאה לידי מלחמה בין בני האדם לקופים.
צפו בטריילר:





ציטוט ההודעה
) שעושים חידוש לאחד הסרטים האחרים בסדרה. זה למעשה חידוש של הסרט הרביעי בסדרה המקורית שבו מחזירים אותנו אחורה על מנת להסביר לנו איך כל הבלאגן התחיל.


