יש כל מיני תאוריות לגבי זהות האלוהות:
תאוריה 1: האלוהות היא האל שכתוב בתנ"ך.
תאוריה 2: האלוהות היא פשוט איזשהו כוח עליון ומה שכתוב בתנ"ך לא באמת מספר עליה אלא על משהו שהמציאו בני האדם.
תאוריה 3: האלוהות היא המצאה אנושית כשבפועל יש ביקום מקריות שהובילה ליצירת העולם שלנו ויש אבולוציה שהובילה ליצירת האדם בעולם שלנו.
- אני מניח שיש גם תאוריות נוספות (של ההודים וכו')
-
התגובה הראשונית לרעיון שהדבר שאנחנו קוראים לו אל זה בעצם חייזרים היא בדרך כלל "נו, באמת..." אבל זו למעשה עוד תאוריה לגיטימית שכן זה עוד רעיון שלא ניתן להוכיח או להפריך אותו. אני לא אומר שאני בהכרח מאמין בתאוריה הזו אבל זו עוד אפשרות מבחינתי ומעניין אותי לדעת מה אתם חושבים עליה.
למה שמתי את הדיון כאן?
בויקיפדיה כתוב: "תאולוגיה היא צירוף של 2 מילים ביוונית: Θεος = אל; Λογος = דיבור (במובן הרחב). כלומר דיבור אודות האלוהים". התאוריה הזו עוסקת בשאלה האם חייזרים הם למעשה האלוהות שאחראית לבריאה.
פירוט התאוריה:
חייזרים (שהם לצורך העניין ישויות יותר מתקדמות מאיתנו ושהמקור שלהם יכול להיות פה בכדור הארץ, לפני האדם, או מחוץ לכדור הארץ, איפושהו ברחבי היקום) יצרו את העולם הזה ו/או את תנאי המחיה הנוחים והייחודיים שלו ואת בני האדם בצורה מדעית (בניגוד להוקוס פוקוס אלוהי) לפני אלפי שנים.
למה הדבר דומה?
תדמיינו שבני אדם עושים ניסוי מדעי על אי ענקי בלב ים. באי המעבדה הזה, שיש בו מזון שאפשר למצוא בקלות וללקט, שמים חבורה של ילדים וילדות צעירים (בגיל שבו הזיכרונות לא נשמרים, נגיד 4 וחצי). כשהילדים גדלים הם לא זוכרים שהביאו אותם לאי, הם לא יודעים לדבר שפה אנושית והם מתחילים להתפתח "בטבעיות". נוצרים ביניהם חברויות ויריבויות וככה הם גדלים, מביאים צאצאים וככל שהזמן חולף מתפתחות שם תרבויות נפרדות. בני האדם צופים בניסוי שלהם (המדענים מתחלפים כל הזמן בחדשים ככל שהזמן עובר) באמצעות לוויינים ומצלמות באי. יום אחד, אחד המדענים מגיע לאי בצוללת (בחשאי), ניגש לאחד מהמשתתפים הבוגרים בניסוי ובעזרת מדע, מציג את עצמו כאל כל יכול. הוא מספר לאותו משתתף בניסוי שהוא האל שלו וככה נוצר מחדש כל המוטיב של אברהם אבינו...
ברור שהניסוי של החייזרים הוא במימדים גדולים בהרבה. הבאתי את הדוגמה של האי בתור כלי שבאמצעותו אני אסביר את התאוריה.
אז למה לחייזרים לעשות זאת?
יכולים להיות כל מיני סיבות אבל בבגדול כולנו למעשה חלק מניסוי מעבדה ענק של חייזרים ובדיוק כמו שחיות לא מבינות מה קורה כשבני אדם עושים בהם ניסוי התנהגותי (או אחר) בתנאי מעבדה שהם יצרו אז ככה גם אנחנו לא מבינים שאנחנו חלק מניסוי. אולי החייזרים עשו את הניסוי בשביל לראות תוך כמה זמן תרבות חדשה יכולה להתפתח למצב שבו היא תאיים עליהם, אולי הם עשו את הניסוי בשביל להבין יותר טוב את הרקע של עצמם, אולי אנחנו בכלל מתנה (כמו חוות נמלים) שאבא-חייזר נתן לבן-חייזר שלו ויש עוד המון "חוות נמלים" כאלה שלא מודעות האחת לקיומה של השנייה.
לסיכום:
מה אתם חושבים על התאוריה? תנסו לשמור על ראש פתוח. חשבתי על התאוריה הזו בעקבות קריאת הנושא "ועוד אומרים שהשמש גדולה". פתאום הבנתי (כשראיתי שם את התמונות) כמה שאנחנו קטנטנים ביקום הזה.
(הודעה זו משתתפת בתחרות הכתיבה של פורום אטרף
)