האם לדעתכם צריך לתת עונש מוות לרוצחי ילדים ותינוקות?
פעם שמעתי על זה ברדיו, ואמרתי "זה היה חד פעמי", ואולם, בזמן האחרון עולים המקרים של הורים רוצחים את ילדיהם.
מה דעתכם בנושא הזה?
האם לדעתכם צריך לתת עונש מוות לרוצחי ילדים ותינוקות?
פעם שמעתי על זה ברדיו, ואמרתי "זה היה חד פעמי", ואולם, בזמן האחרון עולים המקרים של הורים רוצחים את ילדיהם.
מה דעתכם בנושא הזה?
מי שרוצה ליצור קשר מוזמן לשלוח ה"פ/מייל
|
|
מה זה יעזור לנו אם הם יכנסו לכלא וישתחררו כשנרצה את גלעד או כל חייל שיחטף על ידי החמאס?
עונש מוות בלי ספק.
תגידי לי תגידי מה ממני את רוצה רוצה אלייך שוב ילדה ויש לי בשביל מה נכון שלא הייתי לך הגבר שכבש חכי לי את עוד רגע קט הלב שלי חלש....
רק לרוצחי ילדים ותינוקות? לחלק מהאנשים זה הרבה יותר צובט בלב כשרוצחים צעירים אבל אני לא חושב שצריך לעשות הפרדה בין מי שרצח בן 4 למי שרצח בן 40. חיים נלקחים פה וחיים נלקחים שם.
"אבל תינוק מסכן שנרצח לא עשה כלום בחיים שלו!!" חלק ממכם בטח חושבים אבל אותו טיעון של מסכנות אפשר ליחס גם לרופא בכיר בן 40 שנרצח ושכל שבוע היה מציל חיים של בני אדם ויש לו אישה וילדים.
לקחת חיים זה לקחת חיים ככה שמבלי להתייחס לשאלה האם צריך להיות עונש מוות בישראל (יש עונש כזה לנאצים) אני אטען שלא צריך להפריד בין דם לדם במידה ועושים עונש כזה.
צריך עונש כזה, לא יתכן שרוצחים (לא משנה מי הם רצחו) ירצחו, ויצאו מזה בכלא ל25 שנה, כשהם בני 30 לפעמים, הם יצאו לחופשי בסופו של דבר, ומה יצא מזה שישב בכלא? כלום, ישב שם, ויצא לחופשי כאילו כלום. צריך עונש מוות, כמו שכתוב בתורה, וכמו שעושים היום בארה"ב במדינות הנורמליות.
אין שום הבדל בין רצח של אדם מבוגר לרצח של אדם צעיר,
אני ממש לא מבין למה אתה עושה הפרדה ביניהם.
עונש מוות, לא בטוח שהוא ראוי,
מה שבטוח זה, שאין לנו מערכת משפט-צדק מספקת בשביל למצוא אשם בוודאות מוחלטת, כמו שנדרש בשביל להעניש מישהו במוות.
אין שום ספק - שכן!
"Once more into the fray
Into the last good fight I'll ever know.
Live or die on this day
Live or die on this day."
ואם אני פנאט ניאו נאצי בן 20 שחי ב... בלגיה (סתם לצורך העניין) ששונא יהודים. יום אחד אני מחכה מחוץ לבית כנסת וכשאני רואה יהודי יוצא ממנו (הוא בן 40, רופא ויש לו משפחה - רק שאני לא יודע את זה) אני מחכה שהוא יתרחק קצת, עוקב אחריו ודוקר אותו מאחורה למוות. אין לו מושג בכלל שזה בא. אין לו זמן להתגונן. הוא לא יודע בכלל שהוא צריך להתגונן ממשהו.
מה אז? עדיין הרצח שלו פחות נורא משל תינוק בגלל שהוא בן 40?
אני מניח שיש הרבה אנשים שחושבים כמוך, שצריך להעניש בחומרה רבה יותר רוצח פעוטות. לא הצלחתי לשכנע אותך אחרת אבל ניסיתי
אגב, שופטים מפעילים שיקול דעת כאשר הם באים לגזור עונש ככה שבדרך כלל, כאשר הם מזועזעים במיוחד ממקרה של רצח או אונס בגלל גיל הקורבן, הם נוטים להחמיר יותר והם מציינים זאת במסמך שבו הם חותמים על העונש כך שיש משהו בטענה שאולי צריך להחמיר עם עושי עבירות מסוימות.
נערך לאחרונה על ידי golda; 20-04-2011 בשעה 18:12. סיבה: תיקון שגיאת כתיב
אני לא יודע אם הנך זוכר, אבל היה רצח לפני שנה +- של משפחה שלמה, שני ילדים, הורים וסבא וסבתא, בבית שלהם, אני לא זוכר בדיוק את השם, באותו זמן רצו לתת לרוצח עונש מוות (עצומות וכו'), כמו כן, לדעתי, לרומן זדורוב (תאיר ראדה מקצרין) צריך גם לתת עונש מוות, לא? הוא רצח ילדה בגלל סיגרי (!!)
מי שרוצה ליצור קשר מוזמן לשלוח ה"פ/מייל
צריך להיות עונש מוות, אך יש לבדוק כי הנאשם הוא באמת הרוצח (ובמקרה שלא בטוחים לשלוח למאסר). אבל אם יש הוחכות חותכות והודאה של הבן אדם עצמו ועוד הוכחות שונות וכ'ו יש לדון אותו למוות.
היה כבר עונש מוות חד פעמי בישראל, חידה: מי האיש שנידון למוות?![]()
נערך לאחרונה על ידי 5656581; 20-04-2011 בשעה 18:50.
רצח זה רצח.
עונש מוות זה לא משהו... כי 1.העבריין לא סובל,זה מכפר על מעשיו ועוד משהו יתכן שיהרגו מישהו בטעות(מישהו שהפלילו אותו וכולי.)
עונש מוות זה סוף הדרך, למה אם חלה טעות והאסיר הוא באמת הינו חף מפשע, הוא סתם נהרג.
לשם זה צריך להפעיל תוכנית חקירה עמוקה יותר כדי לראות אם אותו חשוד אשר עשה את מעשה הרצח או כל דבר אחר, יהיה מוצדק ומשם לעשות לו עונש מוות.
כדי להראות לרוצחים, שמי שרוצח בסוף נרצח.
אני מאמין שזה יפחית את כמות הריצחות במדינה שלנו, למה אחרי שהם משתחררים מהכלא הם לא משתנים, פעם רוצח תמיד רוצח ככה זה, אין דבר כזה לא.