מצרכים
ל-20 בראוניז בקוטר 6 ס"מ:
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
4 ביצים
1 כף קליפת תפוז מגוררת
3 כפות ליקר תפוזים (קוואנטרו או גראן מרינייה)
1 כפית תמצית וניל
140 גרם (1 כוס) קמח
35 גרם (2 כפות גדושות) אבקת קקאו
קורט מלח
לציפוי השוליים:
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כף שמן קנולה
200 גרם פולי קקאו גרוסים
לגאנש שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה
לקישוט:
מטבעות שוקולד
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית חד-פעמית בגודל 27×30 ס"מ.
2. מכינים את הבראוניז : ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על ביין מארי. מקררים כ-10 דקות.
3. מקציפים ביצים עם סוכר 6-5 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית. מאטים את המהירות ומוסיפים קליפת תפוז, ליקר, וניל ואת השוקולד המומס. מערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, קקאו ומלח ומערבלים. יוצקים לתבנית.
4. אופים 25 דקות (מכבים את התנור גם אם נדמה שהבראוניז עדיין לא מוכנים). מצננים ומעבירים למקפיא לשעתיים.
5. מכינים את הציפוי : ממיסים שוקולד ושמן לתערובת אחידה ונוזלית ומכינים קערית עם פולי קקאו לציפוי.
6. קורצים ממשטח הבראוניז הקפוא עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מורחים את שולי הבראוניז בשוקולד המומס, טובלים מיד בפולי קקאו סביב-סביב ומניחים בתבנית. שומרים במקרר.
7. מכינים גנאש לבן : מחממים שמנת ויוצקים על השוקולד הלבן. ממתינים דקה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן קטן ומקררים 4 שעות להתייצבות.
8. לפני ההגשה מזלפים עיגול גנאש במרכז כל בראוני, מניחים מעל מטבע שוקולד ולוחצים מעט.
גיוונים:
• שוקולד-תפוז זה לא הקטע שלכם? מוותרים על קליפת התפוז ומחליפים את ליקר התפוזים בליקר שוקולד, בברנדי או בליקר אגוזים (פרנג'ליקו).
• אין פולי קקאו? מצפים בקוקוס קלוי או בברס (שברי אגוזים מקורמלים), שקונים בחנויות למוצרי קונדיטוריה.
![]()



ציטוט ההודעה

ספוילר: 

