<מערכת Navigator Bar>
רוצים לעזור לאחרים ללמוד מהאנימציות שלכם? רוצים להעלות את רמת האנימציה
שלכם בקלות? תשתמשו במערכת ה Navigator Bar שלי!
(קרדיטון לDark Tornado השמעיין!)
כותרת שאין לי מושג איך לקרוא לה:
שלום לכל השמנים! הימים האחרונים התחלתי ללמוד AS יותר ברצינות, אז חרשתי קצת ולבסוף
הכנתי מערכת שתעזור לכם לעזור לאחרים, ושתעלה את רמת האנימציה שלכם!
המערכת הזאת נותנת לצופה אפשרות לשלוט במהלך התקדמות האנימציה.
לעצור אותה, להקפיא אותה, להמשיך אותה, לעבור לפריים הבא, לעבור לפריים שעבר
ושליטה על מיקום האנימציה כמו ששולטים בסרטים דרך הMEDIA PLAYER, ע"י גרירת ה SEEKER על המד.
תמונה של המערכת:
אנימצית הדגמה של המערכת:
http://img148.imageshack.us/my.php?i...imationpi2.swf
נא לא להגיב על האנימציה! היא ישנה ולא משקפת את היכולת שלי בפלאש עוד!
הורדת המערכת:
אם אתם רוצים להוריד ולהשתמש במערכת, תעתיקו את הסמלים מהאנימצייה הזאת:
הוראות שימוש:
כן, כן - זה מגיע עם הוראות D:!
אוקע כדי להשתיל את המערכת שלכם באנימציה שלכם פשוט תעתיקו את הסמלים של המערכת מאנימציית
Navigator_Bar.fla שהשארתי לכם ותדביקו באנימציה שלכם איפה שאתם רוצים!
אפשר לשנות את גודל המד וזה לא ייפגע בתפקוד!
עכשיו תצטרכו לשנות כמה דברים בהתאם לאנימציה שלכם.
תסמנו את הMovieClip בשם NAV_MC - זה החלק הזה שאתם גוררים על המד - ותראו שם את
הסקריפט הזה:
קוד:
onClipEvent (load) { dragging = false; offset = _level.BAR._x; _y = _level.BAR._y; max_width = _level.BAR._width; min_frame = 1; max_frame = 100; maxframes = max_frame-min_frame; } onClipEvent (enterFrame) { frame = _level._currentframe-min_frame; percent = frame/maxframes; if (dragging == false) { _x = offset+(Math.max(Math.min(percent, 1), 0)*max_width); } else { new_offset = _x-offset; new_percent = new_offset/max_width; new_frames = min_frame+Math.round(Math.max(Math.min(new_percent, 1), 0)*maxframes)-1; _level.gotoAndStop(new_frames); _x = _level._xmouse; if (_x<offset) { _x = offset; } if (_x>offset+max_width) { _x = offset+max_width; } } } on (press) { dragging = true; } on (release) { if (dragging == true) { dragging = false; _level.play(); } } on (releaseOutside) { if (dragging == true) { dragging = false; _level.play(); } }
רואים את החלק הזה? (שורות 6, 7)
קוד:
min_frame = 1; max_frame = 100;
תשנו את הערך של min_frame למספר הפריים הראשון שהצופה יוכל להגיע אליו דרך המערכת.
למשל אני לא רוצה שהמשתמש יוכל להגיע לפריימים 1-10 כי זה ה PRELOADER שלי, אז min_frame שלי יהיה 11.
בקיצור - זה כדי למנוע מהצופה להגיע לפריימים שאתם לא רוצים שהוא יגיע דרך המערכת.
את max_frame תשנו לפריים האחרון שהצופה יוכל להגיע אליו דרך המערכת, בדיוק כמו עם ה min_frame.
תנסו לשחק עם הערכים האלה באנימציית הדוגמא ותראו בעצמכם איך זה משפיע.
המלצות:
אני ממליץ לכם בחום לשים באנימציות שאתם מעוניינים שיילמדו מהם! בזכות השליטה של מעבר פריימים בודדים
אנשים שרוצים ללמוד איך לעשות אנימציות כמו שלכם יוכלו להסתכל ולעבור על האנימציה פריים פריים ביתר קלות!
כמו כן, אני ממליץ לכם לשים את זה במקום שלא יפריע למהלך האנימציה, ושזה יהיה סטאטי!
כלומר, אל תזיזו את הסמלים תוך כדי אנימציה, זה רק ייעצבן את הצופים חחח...
בעיות:
זה לא נחשב כל כך לבעיה, אבל חשוב שתדעו - לכל מי שמשתמש ב VCAM! אני ממליץ לכם בחום
להתאמץ כדי לתאם את המערכת שלי עם ה VCAM שלכם, ולהזיז אותם יחד עם ה VCAM כמקשה אחת!
אם מישהו יודע איך לשאול אם MovieClip מסויים קיים בסצנה ב AS שייפנה אלי בפרטי!
אני מנסה לעשות שאלה שאם VCAM קיים בסצנה, שהמערכת תדבק ל VCAM בצורה אוטומטית!
אם תקבצו את כל המערכת לסימבול אחד, המערכת לא תעבוד! אני מקווה שאני אצליח לפתור את זה T~T,
אז אם מישהו יודע איך לסדר את זה שייפנה אלי בפרטי! תודה!
קרדיט לאתר אחר

ציטוט ההודעה