אני מכיר את קרוב שלי שאני לוקח מימנו דוגמא לחיים האישים שלי
סמ"ר (מיל.) שני תורג'מן ז"ל12/07/2006 - יום רביעי ט"ז תמוז תשס"וסמ"ר (מיל.) שני תורג'מן בן 24 מבית שאן. שני חזר לפני מספר חודשים מהטיול הגדול בדרום אמריקה וכעבור זמן קצר עבר מעיר הולדתו, בית שאן, לתל-אביב.
חיים, אחיו של שני מתקשה לעכל את בשורת האיוב שקיבלה המשפחה בעקבות האירועים בצפון - "קשה לי להגיד 'היינו' שלושה אחים. אני זוכר אותו מסתכל עליי עם החיוך שלו, זה הזיכרון האחרון שלי ממנו - אני מצלם אותו במצלמה והוא מחייך". שני למד והתחנך באורט עין חרוד ולאחר מכן שירת בנח"ל, שם סיים את שירותו כרס"פ. חיים מספר כי לאחר השחרור "לא היה לו שום דבר אחר בראש חוץ מאשר הטיול בדרום אמריקה. הוא חסך כסף ונסע לעשרה חודשים, חרש את דרום אמריקה לאורכה ולרוחבה".
בשל הפרש הגילאים בין חיים לשני - שנה וחצי - היו השניים תמיד קרובים מאד. "רק בשנים האחרונות, לאחר שכל אחד פנה לכיוון שלו, התראינו פחות. אך גם לפני שבועיים כשראינו אותו בפעם האחרונה, צחקנו ביחד וירדנו על כל העוולות בעולם".
שני התגייס לשירות מילואים לפני למעלה משבועיים. "כקצין לשעבר, שאלתי אותו איפה הוא נמצא והוא סיפר שהוא יושב במוצב מוגן מאחורי שכבות רבות של בטון. הייתי רגוע מאוד. גם עכשיו אני עדיין לא מבין איך זה קרה", אומר חיים, ששמע את הידיעה על החיילים החטופים בשעה שהיה בעבודה. "פתחתי את האינטרנט וראיתי את המפה", הוא משחזר. "הבנתי שזה בגזרה הנמצאת סמוך למוצב. למרות זאת נשארתי רגוע אבל ברגע שהתחלתי להתקשר אליו והוא לא ענה - התחלתי לחשוש. חשבתי על אמא שלי, התקשרתי לאבא כדי להגיד לו שישמור על אמא עוד הרבה לפני שידעתי מה קרה. עכשיו אני מבין שהגרוע מכל קרה והחלומות שלנו על החברה שרצינו להקים יחד וחלומות נוספים, כבר לא יתגשמו לעולם".
מגיל צעיר בלט שני כבעל כישרון יצירתי. "כילד הוא היה גרפיקאי של העיתון המקומי", נזכר חיים. "הוא היה יצירתי מאוד, הוא היה יוצא דופן עם הסתכלות שונה על העולם". אביו של שני, אלברט, מוסיף: "לאבא שלי היה חלום שאני אהיה מהנדס וששני יהיה אדריכל וכך נבנה בתים ביחד. היום החלום הזה כבר לא יתגשם".
שני הותיר אחריו זוג הורים, אלברט ומרסל, ושני אחים - חיים ועינב. שני יובא למנוחת עולם בחלקה הצבאית בבית העלמין בבית שאן.
בבקשה להיתייחס לאשכול כראוי.



ציטוט ההודעה









