אחד ממשחקי הפעולה הגדולים של השנה עושה סוף סוף את דרכו למחשב האישי, אחרי סיבוב הניצחון שהוא עשה על קונסולות ה- HD. להתקין ולהפעיל אותו זה לא דבר של מה בכך, ויש בו המון באגים וגליצ'ים מעצבנים, אבל הם עדיין לא מונעים ממנו לתפוס את מקומו הטבעי כאחד המשחקים הטובים ביותר שיצאו ב- 2008.
המשחק, שכמו קודמיו בסדרה משלב בין פעולה, מרוצי מכוניות ופשע על כל סוגיו, מלא אקשן וקטעים סינמטיים וידביק את הישבן שלכם לכיסא למשך ימים שלמים. הגרסה הנוכחית של ליברטי סיטי, בת דמותה של ניו-יורק בה מתרחש המשחק, היא העיר הכי גדולה, מגניבה, פעילה ומשכנעת שהופיעה עד היום במשחק מחשב כלשהו, וחובה להסתובב בה כמה שעות רק כדי להאמין לגודל ההישג.
הבעיה של GTA IV למחשב האישי היא שלמרות התוספות (השוליות יחסית, יש להודות) מדובר בגרסה הכי פחות טובה מבין השלוש. איכויות המרה נמוכות, בעיות טכניות רבות מספור ודרישות מערכת מטורפות לחלוטין מונעות ממנו להגיע לגדולה, ולמרות שהוא עדיין משחק מצויין, אין ספק שתהנו ממנו יותר בגרסה ל- Xbox 360 או לפלייסטיישן 3.
את המשחק תתחילו כשתרדו מהאנייה, בתפקיד מהגר רוסי לא חוקי (כמובן), ותדרכו לראשונה על אדמת ארצות הברית הבדיונית, בעיר ליברטי, עיר החופש. ניקו בליק מתפתה להגר לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות לאור סיפוריו של דודו רומן על עושר מסנוור ונשים קלות. מהר מאוד מגלה ניקו שהסיפורים היו רחוקים מהמציאות, והוא נוחת היישר אל "אימפריית ההסעות" של רומן, שכוללת כרגע מונית אחת בדיוק.
ניקו הוא סטריאוטיפ רוסי מהלך. הוא חמוש במבטא רוסי כבד דמוי-בוראט, נעלי ספורט, כרס וחולצת פסים עם צווארון. בתפקיד ניקו תתחילו לאט לאט להתחבר לעולם התחתון של ליברטי סיטי, תסתבכו עם כמה אנשים- אך עם חלקם תתיידדו ותהפכו אותם לבני ברית יעילים.
ככל שהעלילה תתפתח, רבות מהדמויות יישארו לצידכם בצורה כזו או אחרת, וגם החלטות שתעשו לגביהן ישפיעו על המשך העלילה. למשל, אם תבחרו להרוג דמות מסויימת, דמות אחרת עלולה להתעצבן, או לחלופין לסרב לעזור לכם בהמשך המשחק.
הרבה מעבר לאלימות הבוטה שמכניסה אותם לכותרות העיתונים, משחקי GTA מתהדרים בעולמות הפתוחים, הדינאמיים והפרועים שלהם. המשחק החדש אינו חורג מהנוסחה המוצלחת הזו ומציג לנו "ארגז חול" פתוח לחלוטין, בלי גבולות למה שתוכלו לעשות, להרוס או לחסל בדרככם. תוכלו לחקור את ליברטי סיטי מהסמטא הכי חשוכה ועד לגג של גורד השחקים הכי גבוה.
כמובן שיהיו לכם גם משימות, ואלה דווקא די ליניאריות. לא יהיו לכם הרבה אופציות בגישה למשימה, בדרך הפעולה שלכם או בתוצאות שתשיגו, אך לפעמים תוצג בפניכם בחירה פשוטה, כמו האם להוציא להורג דמות חסרת אונים או לתת לה לנוס על נפשה.
למרות הליניאריות, המשימות מגוונות ונותנות לכם אפשרות לנסות את כל כלי הרכב, הנשקים ושאר הממתקים של GTA. כיאה לכל משחקי הסדרה, המשימות מבדרות מאוד, ולא יסתכמו ב-"סע לשם, תהרוג את זה". תמיד יהיה לכם טוויסט כלשהו, דיאלוגים שנונים או פינוק אחר שיתבל קצת את האווירה.
כשלא תהיו עסוקים בלרצוח ולגנוב תוכלו לחקור את העיר עצמה, שלאט לאט תפתח את גבולותיה ותהיה פרוסה כולה לרגליכם. העיר הרבה יותר חיה מבעבר, הרבה יותר זורמת, והרבה, הרבה יותר מציאותית. תושבים ועוברי אורח יגיבו למעשיכם, כולל הנהגים בכביש. למשל, אם תכנסו למישהו באוטו, הוא עלול לצאת מהרכב ולהתחיל לצעוק עליכם, או לנסות להוציא אתכם בכח ממכוניתכם ולהתחיל קטטה.
תחושת הריאליזם והזרימה שאופפת את העיר פשוט מדהימה, והגודל העצום שלה מוסיף המון לחוויה. גורדי השחקים באמת נושקים לקו האופק, ולא מסתפקים בגובה של שלוש קומות וחצי כמו בסן אנדראס, המשחק הקודם בסדרה. הגשרים עצומים וארוכים והגודש במכוניות והולכי רגל מוסיף תוכן ועומק לעיר.