
http://www.duckload.com/download/2713802/sr-tdu2.iso
שם המשחק : Test Drive Unlimited 2
תאריך יציאה : 11.4.11
ג'אנר : סימולטור-מירוצים
מפתחת : Eden Games
מפיצה : ATARI
סדרת test driveהתחילה את דרכה בסוף שנות השמונים (1987) , הרבה לפני שמישהו שמע על Need For Speed, עד היום המשחק הועבר בין חמש מפתחות , ועדיין לא זכה לדחיפה , שתביא אותו לטופ של ג'אנר המרוצים . Eden Gamesהם אילו שכרגע מפתחים את הסדרה , ב 2006 הם יצרו את המשחק הראשון Test Drive Unlimitedשקיבל הרבה קריאות כבוד , אך עדיין היה זקוק לשיפורים . היום (פברואר 2011) , Eden Gamesחוזרים ובגדול עם משחק ההמשך 2 Test Drive Unlimitedשבהחלט יכול להתחרות במשחקי המירוצים של היום .
---
2 Test Drive Unlimitedלוקח אותכם לשני איים ענקיים ויפים בגודלם , האחד איביזה (הממוקם בספרד) , והשני אואהו (הוואי) שכבר הכרנו במשחק הקודם . המפתחים השתמשו באמצעים רבים כדי להגיע לתוצאה הטובה והאמיתית ביותר (בין היתר תצלומי לווין בזמן אמת) , ואכן שני האיים נראים מעולה , הבניינים, הכבישים ונופי הטבע לוטשו בצורה מדהימה והתמונה נראת כל כך אמיתית וחיה , גם המכוניות נראות מעולה ,הן נוצצות ומבריקות כאילו לוטשו בידי אמן , פשוט דיוק מושלם של טעם טוב ומנוע גראפי משובח במשחק אחד . 2 Test Drive Unlimited דורס בקלות את רוב משחקי המירוצים מבחינה גראפית , מה שכבר מקדם אותו עוד צעד לעבר הכתר הנחשק של ג'אנר המירוצים .
לעומת המנוע הגראפי הנהדר , מנוע הנזק במשחק ממש מזעזע . לעיתים רחוקות אני נפגש במשחק מירוצים שלא כולל בתוכו מנוע נזק , כמה שלא ניסיתי להרוס את המכונית על ידי התנגשויות בקירות ועמודים, או בקיצור בכלל דבר שזז במשחק , המכונית כמעט ולא הגיבה לתאונה , צצו רק שריטות מזעריות והרכב המשיך לעבוד כמו חדש (ריח הניילונים נשמר). חיסרון זה פוגע קשות בתחושת הריאליזם של המשחק .
במשחק תגלמו נהג המשתתף בתוכנית ריאלטי בשם Solar Crown, שכל תפקידה הוא למצוא את נהג המירוצים הטוב ביותר . בדרך כלל לא נהוג שיכלל סיפור בתוך משחק מירוצים , ואכן היה עדיף ש Eden Gamesהיו משקיעים את מירב מאמציהם בדברים אחרים , העלילה גרועה יותר מסרטי אקדמייה ,הדמיות משעממות , והסרטונים שבהם מתרחשת העלילה נראים גרוע הדמויות לא מלוטשות והדיבוב פשוט אסון מהלך , ועוד לא הזכרתי את עלילת המשימות הצדדיות שנראות כמו קלישאה אחת גדולה , לסיכום תירוץ עלוב לעלילה במשחק מירוצים.
מערכת הנהיגה של 2 Test Drive Unlimitedסבירה לחלוטין , הנסיעה לא הרגישה אמיתית וכל תנועה של הרכב לא תמיד מתבצעת בדיוק רב. המערכת שונה ממשחקי הרדקור כמו GRID אבל היא גם לא קזואלית/ארקיידית למדי כמו משחקי Burnout(היא נמצאת בדיוק על החבל הדק המפריד בין שניהם) , כך שמי שחיפש סימולטור מירוצים כבד כמו GT5/Forza יתאכזב לשמוע ש TDU2 לא מספק את הסחורה . גם רמת הקושי במשחק מותאמת לשחקנים מתחילים , כל מה שצריך לעשות כדי לנצח זה רק ללחוץ על דוושת הגז ולעצור בזמנים מתאימים לפנייה( אין דריפטים ) , גם הנהגים האחרים לא מהווים ממש אתגר וברגע שעקפת את השחקן הראשון קל לשמור על המיקום שלך ביחס לקבוצה ולנצח . כאן מתעוררת הבעיה המרכזית במשחק Test Drive Unlimited 2 , הוא מנסה להנות משני העולמות והורס את כל החוויה המרכזית במשחק , לכן אני ממליץ עליו רק לחובבי משחקי המירוצים ולא לקהל ההרדקור .

לפני שתתחילו להתחרות במירוצים השונים תצטרכו ללמוד בשלושה בתי ספר לנהיגה כדי לקבל את הרשיונות המתאימים לכל סוגי הרכב .הלימוד מתבצע צעד אחר צעד , לאלו שלא ממש משחקים במשחקי מירוצים הלימוד יכול לעזור מאוד למרות אורכו הממושך, אך השחקנים המנוסים יותר ימצאו את עצמם מתשעממים בכל השעות הראשונות של המשחק , ונורא חבל שלא נוספה אופציה לדילוג על שלבי הלימוד . אחרי השגת הרשיונות מתחילים לחקור את האיים הענקיים ש Test Drive Unlimited 2 מציע , אלפי קילומטרים של ערים וטבע טהור יהיו פתוחים עבורכם , ממדבריות , ערים , יערות ועד לחוף הים הקסום , כל הנופים האקזוטיים האלה מוכיחים שלמרות הישארותו של האי אואהו מהמשחק הקודם , הוא עדיין מהווה תפקיד חשוב בעיצוב של הסדרה . עוד נקודה לשיבוח המשחק הוא החתמת החוזים עם יצרניות הרכב הגדולות והטובות שיש כיום בשוק , במשחק מופיעים רכבים של: Mercedes, Aston Martin,Lotus,Audi,Dodge, Alfa Roméoוגולת הכותרת Ferrari, החלום של כולנו הוא לנהוג במכוניות יוקרתיות כמו אלו , אך לצערינו נצטרך להסתפק במשחק , שהוא באמת הדמייה מציאותית ביותר . התחרויות במשחק בנויות לסוגי רכב שונים: מכוניות קלאסיות (פשוטות) , מכוניות יוקרה , ורכבי שטח . היתרון בביצוע חלוקה זו הוא שניתנת הזדמנות לשחק בכל סוגי הרכב שקיימים במשחק , ולא רק צורת משחקיות אחת בודדת . סוגי המירוצים אינם פורצי דרך, לא קיים איזה טוויסט כלשהו במירוצים כמו נהיגת שטח פרועה או מירוץ אגרסיבי, אלא אפשרויות נהיגה סטנדרטיות המוכרות לכולם כמו נהיגה על זמן , מירוץ הדחה וכדומה .. . למרות שהם לא מקוריים במיוחד , ישנם די הרבה סוגי מירוצים שתורמים רבות לרמת הגיוון במשחק . הרכב המסלולים בנוי מעולה: אורך המסלול נמדד בכבידה ,הפניות מחושבות , והכי חשוב שלא נשאר סנטימטר אחד בו לא נסעתם . כל עיצוב המסלולים נבנה בעזרת עולם הפתוח והעשיר שיש למשחק להציע והוא בהחלט מצליח לנצל אותו היטב (עולם פתוח עשיר = הרכב מסלולים מעולה).
החידוש היחידי שקיים ב 2 Test Drive Unlimitedשלא קיים עד היום בג'אנר המירוצים הוא התוספת של מרכיב האונליין התמידי , או בשלוש אותיות Massively Multiplayer Online) MMO.).
בהפעלת המשחק המערכת תתחבר אוטומטית לשרתים שלTest Drive Unlimitedותתעדכן בכל החידושים שיוצאים למשחק , העיקר במערכת האונליין הזאת היא העובדה שניתן לפגוש שחקנים אחרים תוך כדי משחק הסינגל , ולהזמין אותם למשחק קבוצתי ( וכן המשחק הוא על כסף , הימור ), בדיוק כמו במשחקי הרשת המוכרים במחשב. על הנייר תוספת זו נשמעת נהדר , אך השרתים של המשחק לרוב לא מתחברים , הפעם לפחות אין האשמה נגד חברות האינטרנט בישראל , משום שהבעיה קיימת בכל העולם , נכון לעכשיוATARIהצהירה כי היא תוציא עדכון שיתקן את הבעיה הזו (צפו לעדכונים) .
ב 2Test Drive Unlimited , ישנו דגש על עיצוב הדמות במשחק (מזכיר קצת את SIMS) . תוכלו לעצב את הדמות בחנויות שונות המפוזרות ברחבי המפה כמו חנויות בגדים ומספרות , החיסרון היחידי הוא שהמשחק מתנהל בגוף ראשון , מה שאומר שבקושי תראו את יצירת המופת שלכם (אבל "כל המוסיף הרי זה משובח") . הסאונדטרק במשחק הוא אחד מהטובים שיצא לי לשמוע , ישנן שתי תחנות רדיו במשחק , Hariba Radio המשמיעה מוזיקת מסיבות ,R&B ומעט פופ (עם דגש על מסיבות), ו Road Rock המשמיעה מוזיקת רוק קל וכבד (אין מטאל(.
לסיכום : 2 Test Drive Unlimited לא מחדש דבר בתחומו , אך יודע לבצע את העבודה כמו שצריך . תוספת מרכיביMMO רק תרמה לערכו של המשחק ( אם כי יש צורך בשיפור השרתים) . העולם הפתוח במשחק הוא אחד מהטובים שנוצרו , הן מבחינה גראפית והן מבחינת העיצוב .
יתרונות :.
-גראפיקה מהממת
- סאונד-טרק מקפיץ
- הרבה סוגי מכוניות
