מי שפותר לי את זה בלי ניתוח מלך אני אפילו ישלח לו נקודות[הרבה]
בעברית: תסמונת התעלה הקרפלית.
מי שפותר לי את זה בלי ניתוח מלך אני אפילו ישלח לו נקודות[הרבה]
בעברית: תסמונת התעלה הקרפלית.
|
|
לא קיים פתרון לא ניתוחי הפותר את תסמונת התעלה הקרפלית לצמיתות, עם זאת ישנן מספר אפשרויות טיפול המקלות את הסימפטומים והכאבים הכרוכים בתסמונת.
קיבוע המפרק עוזר להקלה בכאב ולמניעת נזק נוסף למפרק, בנוסף קיימות מספר אפשרויות תרופתיות להקלה בכאב:
תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות (NSAID) כמו אספירין ואיבופרופן יכולות להקל על התסמינים והכאב.
קורטיקוסטרואידים (בכדורים או בהזרקה מקומית) על מנת להוריד את הנפיחות והלחץ על העצב.
אפשרות טיפולית נוספת היא פיזותרפיה אשר יכולה גם היא לסייע בטיפול בתופעה.
בכל מקרה חובה להתייעץ באורתופד לפני תחילת הטיפול על מנת לקבל חוות דעת מקצועית.
שאלה: כבר יש פגיעה במפרק עצמו או שעדיין רק נפיחות וכאבים?
אם כבר יש פגיעה פיזית, צר לי, כאן צריך אורטופד שיעזור לך.
אם עוד אין פגיעה, אז דבר ראשון צריך להרגע.
לא "אפשר" להרגע, צריך! אחד הגורמים המשמעותיים לסנדרום הזה הוא לחץ נפשי.
משוואה פשוטה: לחץ + עודף מודעות למחלה = הגוף מפתח את הסמפטומים והאורטופדים מרוויחים הרבה כסף.
מעבר לזה, ע"י מסאז' ותרגילי מתיחות אפשר למנוע את התקדמות המחלה.
טוב קיצר אני לוקח ויטמין B זה די עוזר
דיקור סיני יכול לטפל בדלקת. תבדוק. אם צריך המלצות כתוב לי
זה 5656581, רוצים לדעת מה עזר לי?
לא ויטמין ולא מתיחות ולא דקירות ולא קרח ולא מנוחה.
הרמת משקולות. מזל שגיליתי סרטון ביוטוב שמסביר למה הרמת משקולות פותרת את הבעיה ולמה קרח+מנוחה גורם להחלמה איטית יותר ותרופות אנטי דלקטיות כמעט ומאיטות את תהליך ההחלמה.
ככל שמגיע יותר דם לאזור ככה האזור מחלים מהר יותר:
קרח=מקטין את כמות זרימת הדם למקום.
מנוחה=מקטין את זרימת הדם למקום.
אנטי דלקתי=מוריד את הדלקת [שנוצרת על ידי הגוף] וכתוצאה מכך תהליך ההחלמה כמעט ונעצר, הדלקת גורמת לריפוי והחלמה מהירה יותר. לכן חשוב שהדלקת "תישאר" ואסור בשום אופן לקחת אנטי דלקתי שיגרום לדלקת לעבור כי אז תהליך ההחלמה הופך למאוד איטי ואף נעצר. מהיום הראשון שהתחלתי להרים את המשקולות היה שיפור ועכשיו [אחרי חודש בערך] הבעיה כמעט עברה, היד כבר לא נרדמת אבל יש כאב קטנטן כשכותבים במקלדת [חשוב לציין שכל לילה שעובר הכאב פוחת].
דרך אגב אני מרים משקולות בכללי אבל לא בצורה כמו שמופיע בסרטון שמזרימה יותר דם לאזור.