קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 24-12-2011, 22:55
  2. Flo Rida - Good Feeling (Infection Remix) *HOT* 2011
    על ידי RaptorMG1 בפורום דאבסטפ/אלקטרו האוס
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 02-12-2011, 10:43
  3. Flo Rida - Good Feeling (Dj Infection Remix)
    על ידי RaptorMG1 בפורום דאבסטפ/אלקטרו האוס
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 28-11-2011, 18:35
  4. [מאמר] dopamine, sex, food, drugs, good feeling and addiction-part 2
    על ידי שרגאא בפורום אימון אישי - קואצ'ינג
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 29-06-2011, 00:25
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 23

dopamine, sex, food, drugs, good feeling and addiction

ברירת מחדל dopamine, sex, food, drugs, good feeling and addiction

דופמין זהו הורמון\כימיקל[המופרש במוח] שבזכותו אנחנו חיים ועדיין לא שלחנו יד בנפשנו...

דופמין אחראי ל"הרגשה הטובה" שאנחנו מקבלים כשאנחנו עושים משהו, מה שגורם ל"אופוריה" ובין היתר להפחתה ברגישות לכאב, עלייה בקשב וריכוז[אחד מהמרכיבים העיקריים של ריטלין, שיכול להיות ממכר אם משתמשים בו יתר על מידה] והתמכרות.
    כל פעולה שגורמת לנו להרגיש טוב, או בכלל, כל פעולה שאנחנו רוצים לעשות קשורה בדופמין, בזכותו הגן שלנו עדיין ממשיך להתקיים ולא נכחד.
    מכאן נובע..... שאנחנו לא באמת עושים את הפעולה X Y Z כדי לעשות אותה.. אלה כדי לקבל את ההרגשה הטובה ממנה>דופמין.

דופמין פועל בצורה של פעולה>ציפייה להצלחה>שחרור דופמין. כשאנחנו לא מצליחים דופמין לא מופרש למוח, ואנחנו עצובים[שזה לא טוב].

כמו כל דבר שקשור בנו בני האדם המודרנים והאינטליגנטיים עדיין יש קשר לעבר הרחוק[מליוני שנים] ובזמנים קשים אלה היה חשוב שיהיה מורה דרך להגדיל את סיכויי ההישרדות שלנו [מה לעשות הגן שלנו עדיין רוצה להתקיים מסיבה כלשהיא שעדיין לא ברורה לי], וכאן נכנס הדופמין.
    כשאנחנו עושים משהו שמעלה את סיכויי ההישרדות שלנו[וימשיך את קיומו של הגן]>דופמין משתחרר>גורם לתחושה טובה.
    כשאנחנו לא עושים משהו שמעלה את סיכויי ההישרדות שלנו>דופמין לא משתחרר>אנחנו עצובים.
    כל הרגשה טובה קשורה בשחרור דופמין למוח, וכל פעם כשאנחנו עצובים משמע ישנה כמות קטנה של דופמין במוח.

מכאן נובע..... שאין הורמון שגורם לנו להרגיש עצובים\מתוסכלים\מדוכדכים\חסרי מוטיבציה וכ'ו [אנחנו כאלה ב"רגיל"] אלה רק חוסר של דופמין[שעושה אותנו שמחים] הוא שגורם לנו להרגיש רע. מכאן נובע... אנשים שבדיכאון>רמות דופמין נמוכות במוח.
    אתם יושבים עכשיו וקוראים את זה ומרגישים מדוכדכים\שליליים\מתוסכלים? אל דאגה, כל מה שצריך לעשות זה להעלות את רמות הדופמין במוח ואתם תרגישו נהדר~!
    קמים בבוקר ומרגישים רע? לא צריך לנסות לשקר לעצמכם ולהגיד:"איזה יום נפלא, השמש זורחת ציפורים מצייצות אני שמח שיש לי 2 רגליים יש לי משפחה חרטא ברטא חרטא ברטא ועוד חרטא ברטא.... אולי זה כן ירומם טיפה את מצב הרוח שלכם.... אבל מה באמת גורם לכם להיות במצב רוח טוב? [נחשו אני כבר חופר על זה כל המאמר]

כשאתם אוכלים משתחרר דופמין, אם אתם אוכלים סיכויי ההישרדות שלכם גדלים [באמת? כן], כשאתם עושים סקס וגומרים יש הרגשה טובה בגוף, נחשו מה גורם לזה? למה ספורט כל כך ממכר? ולמה ספורטאים שבפציעה\פרישה חווים תסמינים דומים כמו גמילה מסמים? כשאתם מקבלים תגובה חיובית מאינטרקציה חברתית אתם מרגישים טוב? ככל שערך הבן אדם מבחינה הישרדותית\רביה גבוה יותר, יותר דופמין משתחרר, במקרה שלנו הגברים תשתחרר כמות גדולה יותר של דופמין אם נקבל תגובה חיובית מכוסית בת 20 מאשר סבתא בת 80[שום דבר אישי נגד סבתות] והביטחון העצמי יעלה [ביטחון עצמי>קשר ישיר בדופמין, בהמשך פירוט). אם נסתכל על זה מבחינה לוגית, מה גורם לעלייה גבוה כל כך[אצל הגברים] של דופמין באינטרקציה עם נשים? אם נתסכל על זה בצורה לוגית נשים זה בעיקרון שקיות שומן עם מסת שריר כמעט אפסית, באותם ימים מה תרם כל כך להיות בקשר עם "יצור" שלא יכל לשרוד בעצמו?אם לא ניחשתם עד עכשיו יש לי בשורה רעה בשבילכם..... אבל אם אמרתם סקס צדקתם! רק בזכותן הגן שלנו יכול להמשיך להתקיים.

עכשיו בקשר לביטחון עצמי, נחשווווווווווו מה גורם לזה..
    עכשיו יש 2 "סוגים" של ביטחון עצמי, אחד שמבוסס על רמת דופמין גבוה ואחד שאנחנו "מזייפים" [אני מדבר פה מבחינה סטטיסטית, כמובן שיהיו המיוחדים עם רמות דופמין בשמיים ועם הפרעה חברתית או משהו כזה].

דוגמא קלאסית:בדיוק אחרי הגמירה רמות הדופמין אצל הגבר בשמיים, בכמה דקות שאחרי הגמירה תנסו להבין את ההרגשה, אתם שמים זין מה הבחורה חושבת? אתם מפחדים להגיד משהו? אתם מרגישים נפלא בלי שום קשר לשום דבר.. סתם ככה[וממש מעניין לכם תביצה האמצעית מה חושבים עליכם באותם רגעים]. באותו הזמן רמות הדופמין בשמיים, מחקרים מוכיחים שניתן למצוא עדיין כמות קטנה של דופמין שהשתחרר מהגמירה אפילו 24 שעות לאחר מכן. כנ"ל עם הקטע של להסתכל על נשים יפות בלי סיבה, אנחנו פשוט יכולים להסתכל על כוסית ערומה ולהנות מזה, רק מלהסתכל רמות הדופמין עולות. לכן גם פורנו ממכר.

כל דבר שגורם לעלייה ברמות הדופמין ממכר, מפני שאם רמות הדופמין עולות אנחנו תורמים לסיכויי ההישרדות שלנו והמוח רוצה שנעשה את זה עוד ועוד ועוד. אנחנו מכורים לדופמין, בדרך זו או אחרת אנחנו צריכים לקבל מנה מסויימת של דופמין, בין אם זה גמירה, ספורט, סמים\סיגריות\אלכוהול[מחקרים מוכחים שמבחינה סטטיסטית ככל שלאדם רמות דופמין נמוכות גודל הסיכוי שיתמכר לסמים\סיגריות[סיגריות יש גם ניקוטין שזה דיי מיחד את ההתמכרות הזו, אך גם דופמין משתחרר ומחזק את ההתמכרות]\אלכוהול כי המוח מחפש כל הזמן לעלות את רמות הדופמין], אינטרקציה חברתית חיובית, לשמוע מוזיקה, לאכול, תחביבים, הצלחה בXYZ וכל מה שגורם להרגשה טובה ממכר. ככה שאם אתם מקבלים הרבה דופמין מאינטרקציות חברתיות חיביות אתם תיהיו תלויים פחות בסמים\ספורט [לדוגמא], אם אתם מקבלים דופמין ממקור אחד [שאליו אתם מתמכרים] תיהיו תלויים פחות במקור אחר לקבל דופמין.

אני יסביר בפשטות:

הגוף רגיל לקבל 100 דופמין ביום[המוח מכור לדופמין, ההורמון הזה משתחרר בכמות גבוה כשלוקחים סמים לדוגמא], ברגע שהוא מקבל 20 האדם מדוכדך יותר שלילי וכ'ו.
    אם אותו אדם יחשף לרמות דופמין 20 במשך כמה שבועות [נגיד חודש] המוח כבר לא יהיה "מכור" ל100 ויהיה "מכור" ל20. ואז והאדם חוזר להרגיש "רגיל"[למרות שהוא יהיה יותר מדוכדך מב100].
    ולכיוון ההפוך, אדם רגיל לקבל דופמין 50, כשהוא מקבל 80 הוא מרגיש "תחושת אופוריה" ותחושה טובה, אם הוא ימשיך לקבל דופמין 80 הוא ירגיש פחות ב"היי" כל פעם כשהוא מגיע לרמה הזאת, וירצה עוד ועוד ועוד ועוד דופמין עד אין סוף [המוח שלנו תמיד רוצה עוד דופמין]. דוגמא מאוד טובה עם סמים, כמו שרשמתי למעלה, סמים גורמים לרמות הדופמין בגוף להרקיע שחקים, לאט לאט בן אדם שרגיל לקבל דופמין 80 לוקח סמים ורמת הדופמין עולה ל-150, אם הוא ימשיך לקחת אותה כמות סמים הוא יהיה בפחות ופחות "היי" וירגיש רגיל, ואז הוא יקח עוד יותר סמים כדי להרגיש "היי" ואז כבר הגוף מתרגל לרמות דופמין 200. וככה עד אין סוף [עד שהוא מת ממנת יתר]. הסיבה שכל כך קשה להיגמל מסמים היא בגלל שהם גורמים לשחרור כמות דופמין גדולה, שהמוח מכור לו. ואם הם יפסיקו לקחת סמים רמת הדופמין תרד ל-80 והם יהיו מדוכדכים וכ'ו, לאט לאט המוח "נגמל" מרמת דופמין 200 ומתרגל לרמת דופמין 80, והבן אדם חוזר להרגיש רגיל בלי הסמים. אך תמיד יש את הפיתוי לחזור אך ורק בגלל הדופמין שגורם ל"תחושה הטובה" ויגרום לבן אדם לחזור לקחת סמים. דופמין הוא ההורמון שמניע את העולם, זה שגורם לך לרצות לאכול, לזיין, להצליח בחיים. אתה נהנה מלראות את השפיך שלך יוצא מהגוף? או מההרגשה שזה נותן [שכוללת דופמין, יש גם סרוטין ואוקסיטוסין הם פחות קריטיים אבל גם להם יש השפעה אבל מהרבה יותר קטנה מדופמין], מה גורם לך לרצות להצליח בחיים? ההרגשה הטובה שזה נותן [דופמין].

עכשיו הקטע הכי חשוב, מה גורם לרמות הדופמין לעלות???? כל מה שגורם לנו להרגיש טוב. זאת תשובה כללית ודיי מתחמקת... ועכשיו למפציצים הגדולים שגרמים לשחרור כמות דופמין גדולה (לפי הסדר):

סמים
    גמירה\אורגזמה
    אינטרקציה חברתית חיובית
    ספורט:הרמת משקולות וריצה זה פיצוץ אמיתי, עזבו אותכם יוגה או ספינינג או להרים 5 קילו. תפציצו כמו שצריך ואתם תודו לי.
    [כל תחביב שממכר\גורם להרגיש טוב-סיגריות\אלכוהול\גולף\טיסה\לשחק במחשב\לשמוע מוזיקה\להצליח בXYZ וכ'ו]
    אם אתם עדיין קוראים את זה, זה מפני שדופמין משתחרר במוח.

עכשיו שקיבלתם את הידע והכלים לאושר בחיים, תוכלו להרגיש טוב ולהבין מה באמת גורם לזה, בהצלחה.

מקורות:

http://bigthink.com/ideas/23923

http://www.reuniting.info/science/sex_in_the_brain

http://www.health-science-spirit.com/neurosex.html

http://thenextweb.com/entrepreneur/2...-expectations/

http://www.livestrong.com/article/25...mine-exercise/
    נערך לאחרונה על ידי 5656581; 05-07-2011 בשעה 14:39.

2. קישורים ממומנים

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

בוא נשאל את זה ככה:
    מה בכלל אמור להיות אכפת לי אם במקום לקרוא לזה סיפוק תקרא לזה דופמין?
    הרי בסך הכל, אתה מדבר פה על כמה דברים שגורמים לבן אדם להרגיש מאושר, מסופק.
    מה האימון פה???

משתמשת כבוד האוואטר של _יעל_
    לייקים
    656
    נקודות
    500

ציטוט נכתב במקור על ידי 5656581 צפיה בהודעה
    סמים
    גמירה\אורגזמה
    אינטרקציה חברתית חיובית
    ספורט:הרמת משקולות וריצה זה פיצוץ אמיתי, עזבו אותכם יוגה או ספינינג או להרים 5 קילו. תפציצו כמו שצריך ואתם תודו לי.
    [כל תחביב שממכר\גורם להרגיש טוב-סיגריות\אלכוהול\גולף\טיסה\לשחק במחשב\לשמוע מוזיקה\להצליח בXYZ וכ'ו]

עכשיו שקיבלתם את הידע והכלים לאושר בחיים, תוכלו להרגיש טוב ולהבין מה באמת גורם לזה, בהצלחה.
    אני אגיד לך את האמת, לא הבנתי את הרעיון המרכזי פה.
    אתה אומר שזה טוב להתמכר לדברים כי זה משחרר דופמין במוח?
    שבשביל להיות מאושרים צריך לצרוך סמים לעשות הרבה סקס ולהרים משקולות?

משתמש מתחיל
    לייקים
    7
    נקודות
    0

להגיד לך תאמת , וגם אם כל מה שכתבת נכון , אני והרבה אנשים מעדיפים להתייחס לחיים שלנו בתור עולם מלא אפשרויות , אנחנו מתוך המכלול וכו' .
    אני מניח שרמת הדופמין אצלי ירדה אחרי שקראתי את האשכול הזה ,קצת עצוב להסתכל על החיים בצורה כלכך צרה .

ורגע , אני לא בטוח שירדתי לסף דעתך , אני עושה מדיטציה , אחרי המדיטציה אני הרבה יותר רגוע וחש תחושה של "היי" ואושר , איך הגדלתי פה את סיכויי ההישרדות שלי ?

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

קודם כל, מאמר טוב יש לציין, הנושא הוא נכון ומרתק!
    סחטיין עליך, אני מבסוט שאתה סוף סוף שופך ידע במקום להעיר הערות מיותרות, שיחקת אותה גבר!

למרות שאני מכיר את הנושא דיי טוב, אני בטוח שהוא חדש לפורום הזה ומאוד מאוד מועיל! הוא מבהיר לאנשים את פני הדברים ומונע מהם לעשות דברים מיותרים שהם עשו עד היום רק בגלל ההתמכרות לדופמין.

רק חשוב לי לתת את דעתי לגבי מספר נקודות, בלי שתכעס עלי כמובן:

1) אל תתבלבל, סרוטונין זהו הורמון האושר, לא דופמין! (אגב, השם המדויק יותר להורמונים אלו - נוירוטרנסמיטרים).
    2) הצגת כאן רעיון מאוד נכון לדעתי, אך בשורה התחתונה קשה להבין את כוונותיך..
    האם במהלך היום לצרוך יותר דופמין או פחות?
    3) השקעה רק בכמות של נוירוטרנסמיטר אחד כלשהו זאת שטות וגורם לחוסר איזון בתפקוד הגופני והנפשי שלנו!
    ישנם ארבע נוירוטרנסימטרים חשובים שיש לשמור עליהם:

דופמין - אחראי על הריכוז (ולמידה).
    אצטילכולין - אחראי על הזיכרון (גם למידה כמו דופמין).
    גאבא - אחראי על הרגיעה.
    סרוטונין - אחראי על תחושת האושר.

החוכמה היא לשמור על איזון של ארבעת נוירוטרנסימיטרים אלו ולא להשקיע רק באחד מהם.

בשל כך, ביצוע מדיטציות, פעילות גופנית (לא מוגזמת!), חיים חברתיים, השגת יעדים, הרהורים עם עצמינו, צחוקים, רגעים של רצינות..
    כולם ביחד מהווים "תרופה" מועילה ולא רק הרמת משקולות או יציאה למועדונים בכל יום, זאת טיפשות!

4) לגבי אי-הבנתך על תורת ההישרדות, הנה הסבר קל (לא שאני בעצמי לגמרי מאמין בהסבר הזה):
    המיקרוב, הצמח, הנמלה, הכלב, האדם, הים, כדור הארץ, השמש, הגלקסיה והיקום כולו, נועדו לשם מטרה אחת בלבד - שרוד!

מדענים רבים האמינו בזה אך לא יכלו להסביר את המטרה הזאת בצורה מלאה, עד שהם חילקו אותה לארבע צורות (דינמיקות):

דינמיקה 1 - כל הדברים הנועדו לשם הישרדותו של העצמי (האינדיבידואל, כמו למשל שאתה לא סובל לקום מוקדם בבוקר אך עושה זאת בשביל להרוויח את כספך).

דינמיקה 2 - כל הדברים הנועדו למען התרבות והמשך הגזע (מישהו הזכיר סקס? גם הליכה בחצאית מיני או גלישה בפורום אומנות הפיתוי, מבוצעים בשורה התחתונה מתוך דינמיקה זו).

דינמיקה 3 - כל הדברים הנועדו לשמר את הישרדותה של הקבוצה (למשל, חייל המחרף את נפשו למען המדינה, פועל מתוך דינמיקה זו).

דינמיקה 4 - הדחף לעבר הישרדות המין האנושי כולו (וכנראה שגם למען הישרדותו של היקום כולו, בלי קשר אלינו, בני התמותה.. כנראה שבגלל דינמיקה זו, השמש לא תשרוף אותנו מהר כלכך והכוכבים ימשיכו להסתובב המון זמן על צירם).

כך שלאדם ישנם ארבע דינמיקות המתניעות אותו.. ובגלל זה בחור מסוגל לומר לפעמים "לא" לכוסית שמבקשת לשכב איתו.. או שאדם מסוגל להקריב את נפשו למען קבוצה מסויימת (מעשה שלכאורה מנוגד בכל תוקף לעקרון ההישרדות, לא?) ואז לך אין הסברים לכך. גם הרבה פעמים אנשים מפרשנים את החיים רק ע"פי אחת מהדינמיקות, במקום להתייחס לכולן, כמו למשל שיש כאלה הטוענים שהתנהגותו של גבר, כולה ככללה, נועדה רק למען הישרדות-רבייה (דינמיקה 2) כשלמעשה זה לא תמיד נכון. התנהגותו של גבר, כמו התנהגותו של צמח או כמו התנהגותה של השמש, מבוצעת מתוך שילוב של ארבעת הדינמיקות, ולא רק מתוך הצורך בהישרדות-רבייה (הצורך בסקס, במילים שלנו).

מקווה שהעניין קצת יותר ברור לך.
    אגב, נא לא להתייחס ברצינות רבה מידי לסעיף הזה, הוא סתם לשם ידע כללי, אדם חכם לא ינסה לפעול על פי התאוריה המדעית-פילוסופית מידי הזו.. באמת שאין בשביל מה.

הייתי שמח לומר לך את המקורות שמהם למדתי את כל זה אך לא אעשה זאת, מכיוון שזה משול בלתת לך מיליון דולר במזומן בלי שטרחת לעבוד קשה או אפילו לבקש אותם.

גבר, במהלך קריאתי את ההודעות שלך שמתי לב שאתה בחור חם ואוהב (בדגש על החם..), אל חשוב לרגע שבאתי לסתור אותך אלא שאני באמת מעוניין להפיק את התועלת המירבית מהפוסט שלך, שהוא ראוי בהחלט! אשמח אם תתייחס לשאלותיי ואי-הבנותי בצורה אוהבת, כזאת הרוצה באמת לעזור.
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 29-05-2011 בשעה 00:00.

ציטוט נכתב במקור על ידי ישראל צפיה בהודעה
    בוא נשאל את זה ככה:
    מה בכלל אמור להיות אכפת לי אם במקום לקרוא לזה סיפוק תקרא לזה דופמין?
    הרי בסך הכל, אתה מדבר פה על כמה דברים שגורמים לבן אדם להרגיש מאושר, מסופק.
    מה האימון פה???

כי לאנשים יש יכולת מדהימה לתת תירוצים למצב רוח שלהם....

ציטוט נכתב במקור על ידי _יעל_ צפיה בהודעה
    אני אגיד לך את האמת, לא הבנתי את הרעיון המרכזי פה.
    אתה אומר שזה טוב להתמכר לדברים כי זה משחרר דופמין במוח?
    שבשביל להיות מאושרים צריך לצרוך סמים לעשות הרבה סקס ולהרים משקולות?

הבאתי דוגמאות לפעולות שגורמות לעלייה של דופמין במוח, אף אחד לא אמר אם הן טובות או לא.

בשביל להיות מאושרים צריך רמות גבוהות של דופמין במוח, אצל נשים רמות דופמין מושפעות יותר מאינטרקציה חברתית חיובית [ המוח שלהן מכוייל לסמוך יותר על החברה ופחות על עצמן להישרדות].

תנסי לא לדבר עם אף אדם במשך שבוע ותגידי לי איך תרגישי.

ציטוט נכתב במקור על ידי player1 צפיה בהודעה
    להגיד לך תאמת , וגם אם כל מה שכתבת נכון , אני והרבה אנשים מעדיפים להתייחס לחיים שלנו בתור עולם מלא אפשרויות , אנחנו מתוך המכלול וכו' .
    אני מניח שרמת הדופמין אצלי ירדה אחרי שקראתי את האשכול הזה ,קצת עצוב להסתכל על החיים בצורה כלכך צרה .

ורגע , אני לא בטוח שירדתי לסף דעתך , אני עושה מדיטציה , אחרי המדיטציה אני הרבה יותר רגוע וחש תחושה של "היי" ואושר , איך הגדלתי פה את סיכויי ההישרדות שלי ?

לא יודע, אבל איכשהוא העלתה [אולי כי נחתה ואין קשר ליוגה?] אחרת לא הייתה מרגיש אושר מזה שעשיתה את זה.

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    קודם כל, מאמר טוב יש לציין, הנושא הוא נכון ומרתק!
    סחטיין עליך, אני מבסוט שאתה סוף סוף שופך ידע במקום להעיר הערות מיותרות, שיחקת אותה גבר!

למרות שאני מכיר את הנושא דיי טוב, אני בטוח שהוא חדש לפורום הזה ומאוד מאוד מועיל! הוא מבהיר לאנשים את פני הדברים ומונע מהם לעשות דברים מיותרים שהם עשו עד היום רק בגלל ההתמכרות לדופמין.

רק חשוב לי לתת את דעתי לגבי מספר נקודות, בלי שתכעס עלי כמובן:

1) אל תתבלבל, סרוטונין זהו הורמון האושר, לא דופמין! (אגב, השם המדויק יותר להורמונים אלו - נוירוטרנסמיטרים).
    2) הצגת כאן רעיון מאוד נכון לדעתי, אך בשורה התחתונה קשה להבין את כוונותיך..
    האם במהלך היום לצרוך יותר דופמין או פחות?
    3) השקעה רק בכמות של נוירוטרנסמיטר אחד כלשהו זאת שטות וגורם לחוסר איזון בתפקוד הגופני והנפשי שלנו!
    ישנם ארבע נוירוטרנסימטרים:

דופמין - אחראי על הריכוז (ולמידה).
    אצטילכולין - אחראי על הזיכרון (גם למידה כמו דופמין).
    גאבא - אחראי על הרגיעה.
    סרוטונין - אחראי על תחושת האושר.

החוכמה היא לשמור על איזון של ארבעת נוירוטרנסימיטרים אלו ולא להשקיע רק באחד מהם.

בשל כך, ביצוע מדיטציות, פעילות גופנית (לא מוגזמת!), חיים חברתיים, השגת יעדים, הרהורים עם עצמינו, צחוקים, רגעים של רצינות..
    כולם ביחד מהווים "תרופה" מועילה ולא רק הרמת משקולות או יציאה למועדונים בכל יום, זאת טיפשות!

4) לגבי אי-הבנתך על תורת ההישרדות, הנה הסבר קל (לא שאני בעצמי לגמרי מאמין בהסבר הזה):
    המיקרוב, הצמח, הנמלה, הכלב, האדם, הים, כדור הארץ, השמש, הגלקסיה והיקום כולו, נועדו לשם מטרה אחת בלבד - שרוד!

מדענים רבים האמינו בזה אך לא יכלו להסביר את המטרה הזאת בצורה מלאה, עד שהם חילקו אותה לארבע צורות (דינמיקות):

דינמיקה 1 - כל הדברים הנועדו לשם הישרדותו של העצמי (האינדיבידואל, כמו למשל שאתה לא סובל לקום מוקדם בבוקר אך עושה זאת בשביל להרוויח את כספך).

דינמיקה 2 - כל הדברים הנועדו למען התרבות והמשך הגזע (מישהו הזכיר סקס? גם הליכה בחצאית מיני או גלישה בפורום אומנות הפיתוי, מבוצעים בשורה התחתונה מתוך דינמיקה זו).

דינמיקה 3 - כל הדברים הנועדו לשמר את הישרדותה של הקבוצה (למשל, חייל המחרף את נפשו למען המדינה, פועל מתוך דינמיקה זו).

דינמיקה 4 - הדחף לעבר הישרדות המין האנושי כולו (וכנראה שגם למען הישרדותו של היקום כולו, בלי קשר אלינו, בני התמותה.. כנראה שבגלל דינמיקה זו, השמש לא תשרוף אותנו מהר כלכך והכוכבים ימשיכו להסתובב המון זמן על צירם).

כך שלאדם ישנם ארבע דינמיקות המתניעות אותו.. ובגלל זה בחור מסוגל לומר לפעמים "לא" לכוסית שמבקשת לשכב איתו.. או שאדם מסוגל להקריב את נפשו למען קבוצה מסויימת (מעשה שלכאורה מנוגד בכל תוקף לעקרון ההישרדות, לא?) ואז לך אין הסברים לכך.

מקווה שהעניין קצת יותר ברור לך.
    אגב, נא לא להתייחס ברצינות רבה מידי לסעיף הזה, הוא סתם לשם ידע כללי, אדם חכם לא ינסה לפעול על פי התאוריה המדעית-פילוסופית מידי הזו.. באמת שאין בשביל מה.

הייתי שמח לומר לך את המקורות שמהם למדתי את כל זה אך לא אעשה זאת, מכיוון שזה משול בלתת לך מיליון דולר במזומן בלי שטרחת לעבוד קשה או אפילו לבקש אותם.

גבר, במהלך קריאתי את ההודעות שלך שמתי לב שאתה בחור חם ואוהב (בדגש על החם..), אל חשוב לרגע שבאתי לסתור אותך אלא שאני באמת מעוניין להפיק את התועלת המירבית מהפוסט שלך, שהוא ראוי בהחלט! אשמח אם תתייחס לשאלותיי ואי-הבנותי בצורה אוהבת, כזאת הרוצה באמת לעזור.

תודה

יש מצב זה סרוטין אני לא מומחה.... מה הבעיה שלך נגד ספורט? יש לו רק יתרונות ואין חסרונות.
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 24-05-2011 בשעה 22:56.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

תודה

יש מצב זה סרוטין אני לא מומחה.... מה הבעיה שלך נגד ספורט? יש לו רק יתרונות ואין חסרונות.
    פששש הופתעתי מהתגובה הכלכך פשוטה וחיובית הזאת
    אין לי שום בעיה עם ספורט, אני בעצמי דואג לשמור על פעילות גופנית, ספורט זה בריא וחשוב! אך כמו כל דבר, לא בהגזמה, נגד הגזמה יש לי המון בעיות!

רק חשוב לי לדעת מה אתה מעודד אותנו בעצם לעשות, להרבות בדופמין או להפחית אותו?
    מהו הסטנדרט היומי הרצוי לדופמין לפי המקורות שלך למען אורח חיים תקין +?
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 24-05-2011 בשעה 21:49.

פששש הופתעתי מהתגובה הכלכך פשוטה וחיובית הזאת
    אין לי שום בעיה עם ספורט, אני בעצמי דואג לשמור על פעילות גופנית, ספורט זה בריא וחשוב! אך כמו כל דבר, לא בהגזמה, נגד הגזמה יש לי המון בעיות!

רק חשוב לי לדעת מה אתה מעודד אותנו בעצם לעשות, להרבות בדופמין או להפחית אותו?
    מהו הסטנדרט היומי הרצוי לדופמין לפי המקורות שלך למען אורח חיים תקין +?

להרבות כמה שיותר בפעילויות שמעלות דופמין אבל כאלה שתורמות לנו ולא עושות רע [מבחינה לוגית סמים גורם לשחרור דופמין במוח אבל זה רע].
    המוח מקשר פעולה X Y Z>דופמין, ואז מתמכר אליה.

הגוף שלנו [הגברים] בנוי להרים משקלים כבדים ולהיות בפעילות גופנית עצימה ולרוץ למרחקים עצומים [הידעתם שהאדם הוא החיה שיכולה לרוץ הכי הרבה מרחק ללא הפסקה? החיה היחידה שמסוגלת לרוץ מרתון]. אני לא יודע מה איתך אבל אחרי שאני רץ 40 דקות אני מרגיש מדהים... כמעט כאילו גמרתי [טוב לא כמעט................. אבל הרגשה מדהימה בהחלט].

אם לא היית כותב בסוף את השטות על העלייה לניהול , התגובות היו הרבה יותר חיוביות..

תודה רבה =]

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

להרבות כמה שיותר בפעילויות שמעלות דופמין אבל כאלה שתורמות לנו ולא עושות רע [מבחינה לוגית סמים גורם לשחרור דופמין במוח אבל זה רע].
    המוח מקשר פעולה X Y Z>דופמין, ואז מתמכר אליה.

הגוף שלנו [הגברים] בנוי להרים משקלים כבדים ולהיות בפעילות גופנית עצימה ולרוץ למרחקים עצומים [הידעתם שהאדם הוא החיה שיכולה לרוץ הכי הרבה מרחק ללא הפסקה? החיה היחידה שמסוגלת לרוץ מרתון]. אני לא יודע מה איתך אבל אחרי שאני רץ 40 דקות אני מרגיש מדהים... כמעט כאילו גמרתי [טוב לא כמעט................. אבל הרגשה מדהימה בהחלט].
    לא ידוע מה עם השאר, אני אימצתי.. קבעתי עם חבר לרוץ פעם בשבוע בטיילת או בעיר שלנו ואני מתכוון לעמוד בזה
    5656581, באמת שהועלת! אהבתי את הפוסט שלך מאוד ולי אישית הוא תרם. יצאת גבר
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 24-05-2011 בשעה 22:33.

לא ידוע מה עם השאר, אני אימצתי.. קבעתי עם חבר לרוץ פעם בשבוע בטיילת או בעיר שלנו ואני מתכוון לעמוד בזה
    5656581, באמת שהועלת! אהבתי את הפוסט שלך מאוד ולי אישית הוא תרם. יצאת גבר

פעם בשבוע לא מספיק.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

פעם בשבוע לא מספיק.
    בוודאי שלא!
    אך ריצה פעם בשבוע, תרגילי יציבה פעמיים בשבוע וכושר + שחייה בסופי שבוע, כל זה מספיק בהחלט.
    הייתי רץ בהרבה יותר, אני גם בנוי לזה.. הנקודה שאני לא רוצה להפציץ את עצמי, אסתדר גם עם ריצה פעם בשבוע (שלא נזכיר את זה שאני בלי כל הפעילו תהגופנית נחשב לפי הרופאים לפעיל מכיוון שאני הולך הרבה במהלך היום).

משתמש כבוד
    לייקים
    466
    נקודות
    5,401

אל תתבלבל, סרוטונין זהו הורמון האושר, לא דופמין! (אגב, השם המדויק יותר להורמונים אלו - נוירוטרנסמיטרים).
    לא יצא לי לקרוא הכל אבל ראיתי את המילה שרשמת פה והיה קצת בלבול, אז מזה נורוטרנסמיטרים? - קשור למערכת העצבים.
    האות במערכת העצבים עובר בצורה של אותות חשמליים (באקסון) וכאשר הוא מגיע לסינפסה (המרווח הבן תאי שיש בין החלק של תא העצב שמוסר, לתא עצב הבא/ לתא שריר/ לתא בלוטה). האות החשמלי לא יכול לעבור את המרווח הסינפטי בצורתו הוא, אז הוא מתורגם לאות כימי, שהוא המעביר העצבי (או כמו שקראנו לו כאן, נוירוטרנסמיטר)
    נוירוטרנסמיטר זה השם הכללי לכל האותות הכימיים שעוברים במרווח הסינפטי

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי -Dor- צפיה בהודעה
    לא יצא לי לקרוא הכל אבל ראיתי את המילה שרשמת פה והיה קצת בלבול, אז מזה נורוטרנסמיטרים? - קשור למערכת העצבים.
    האות במערכת העצבים עובר בצורה של אותות חשמליים (באקסון) וכאשר הוא מגיע לסינפסה (המרווח הבן תאי שיש בין החלק של תא העצב שמוסר, לתא עצב הבא/ לתא שריר/ לתא בלוטה). האות החשמלי לא יכול לעבור את המרווח הסינפטי בצורתו הוא, אז הוא מתורגם לאות כימי, שהוא המעביר העצבי (או כמו שקראנו לו כאן, נוירוטרנסמיטר)
    נוירוטרנסמיטר זה השם הכללי לכל האותות הכימיים שעוברים במרווח הסינפטי
    נו, בדיוק.
    נוירוטרנסמיטר = "מתווך".
    דופמין/סרוטונין/גאבא = כולם "מתווכים".

מכאן שנוירוטרנסמיטר = דופמין, סרוטונין, גאבא וכו'.

במילים אחרות, סרוטונין או דופמין הם לא מרכיב שנמצא במזון אלא האדם מייצר אותם ככאלה המקשרים ("מתווכים") בין התאים שלאחר כך מועברים לשריר, בלוטה וכן הלאה.

זה לפחות מכל הידוע לי, אני לא איזה דוקטור אז אני ממש לא מתכוון לפתוח כאן בוויכוח סוער על הנושא.
    תודה על ההבהרה דור

משתמש מתחיל האוואטר של you may call me V
    שם פרטי
    V (וי)
    לייקים
    102
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    “Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.”

מבחינה ביולוגית מה שאתה אומר נכון, אבל לא הייתי בוחר לראות כך את חיי..
    נערך לאחרונה על ידי you may call me V; 04-06-2011 בשעה 15:18.

אז לבסוף, אני הוא V (וי) - ומי אתה?

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:52.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect