רולאן גארוס: האמריקני כבר היה בדרך לסנסציה אך הספרדי התעלה וניצח לאחר 4 שעות. גם מארי עלה. שראפובה בסיבוב ה-2 עם 0:6 ו-3:6, איבנוביץ' עפה.
רפאל נדאל, הראשון בעולם, מנע היום (שלישי) בשיניים סנסציה ענקית, כשחזר מפיגור 2:1 במערכות לניצחון בסיבוב הראשון על גיבור היום, ג'ון איסנר האמריקני בחמש מערכות אחרי ארבע שעות 4:6, 7:6, 7:6 , 2:6 ו-4:6.
בתחילת המשחק ניסו לספור הפרשנים כמה משחקונים יוציא איזנר גבה-הקומה מנדאל. אבל האמריקני, גיבור המרתון הבלתי נשכח מווימבלדון, הדהים כשחזר מפיגור שבירה במערכה השניה אותה לקח לשובר שוויון בו שלט וניצח.
התסריט חזר על עצמו במערכה השלישית, בה שוב כשל נדאל בשובר השוויון ואיסנר מצא את עצמו מוליך 1:2 במערכות על מלך החימר שהפסיד משחק אחד מ-38 המשחקים האחרונים בפאריס, לרובין סודרלינג לפני שנתיים ומעולם לא נמתח לחמש מערכות על המגרש המרכזי בפאריס.
נדאל ניצל את העייפות של איסנר ושבר פעמיים במערכה השניה אותה ניצח 2:6. נדאל השיג שבירה מכרעת במערכה החמישית ל-1:2, אבל האמריקני לא נתן לו לברוח ושמר על ההגשות שלו עד למשחקון האחרון, כשרק בנקודת המשחק השניה, אחרי ארבע שעות, הצליח נדאל לנצח ולנשום לרווחה גדולה. נדאל ישחק בסיבוב השני מול פבלו אנדוז'ר בן ארצו שניצח את סנטיאגו גילרדו מקולומביה 6:7, 3:6 ו-3:6.
נדי מארי הבריטי, הצלע הרביעית בטופ העולמי, פתח את השתתפותו ברולאן גארוס עם 1:6, 4:6 ו-3:6 על המדורג 124 בעולם, אריק פרדון מצרפת. מארי איבד קצת מקור הרוח שלו, כשיריבו הירבה להשתמש בדרופ-שוטס. יריבו הבא של מארי, שיש לו עונת חימר טובה יחסית, יהיה סימונה בוללי מאיטליה.
המדורג 21, אלכסנדר דולגופולוב מאוקראינה הביס בקלות את רנר שוטלר מגרמניה
3:6, 3:6 ו-1:6. האוקראיני שפרץ השנה ישחק מול אנדריאס היידר מורר מאוסטריה שניצח את ריאן סוויטינג מארה"ב, 1:6, 7:5, 2:6 ו-0:6. איוון ליובצ'יץ' הקרואטי הוותיק ניצח את סמדב דברמן מהודו, 4:6, 3:6 ו-4:6.
יורגן מלצר, המדורג שמיני, עלה לסיבוב השני עם 3:6, 4:6 ו-2:6 נוח מול אנדראס בק מגרמניה. מלצר נעצר רק בחצי הגמר על ידי נדאל בשנה שעברה. לוקאס קובוט מפולין, שמשחק בעיקר זוגות, הדהים את המדורג 11 ואחד משחקני החימר הטובים בעולם, ניקולס אלמגרו.
אלמגרו כבר הוליך 0:2 במערכות עם 3:6 ו-2:6, אך קובוט ניצח 6:7, 6:7 ו-4:6 ונתן לעצמו פוש עצום לקריירת היחידים שלו. פלוריאן מאייר מגרמניה (20) ניצח 3:6, 6:4, 4:6 ו-3:6 את איגור קוניצין מרוסיה. סאם קווארי (24) ניצח 6:3, 1:6, 2:6 ו-4:6 את פיליפ קולשרייבר מגרמניה.
גם רובין סודרלינג, המדורג חמישי בעולם, עבד קשה כדי לנצח את ראיין האריסון בן ה-18. סודרלינג ניצח 1:6, 7:6, 3:6 ו-5:7 ויפגוש בסיבוב השני באלברטו ראמוס מספרד.
קרדיט ל- One.
לכתבה המלאה: http://one.co.il/Article/10-11/7,673,0,0/180280.html




ספוילר:
ציטוט ההודעה
