המצב של הליגה בקאנטים , אבל באמת בקאנטים . אני לא מדבר על הזרים הלא מוצלחים ( חוץ ממכבי ) , הישראלים הגרועים ( חוץ ממכבי ) או מאמנים ברמה של רפובליקת בננות ( שוב , חוץ ממכבי ( והאמת שעוד כמה צדיקות בסדום ) .
הליגה הישראלית הפכה ( או נשארה ) ליגה עם קבוצה אחת ותחרות על מקום שני , וכשהאוהדים של הקבוצות נואשות מהמצב , מכבי עוברת לליגה האדריאטית .
התקציב של מכבי בראשות דון שימון הוא יותר ממחצית התקציבים של שאר הקבוצות בליגה ביחד , ואין באמת תחרויות , ככה זה הרמה וככה זה יישאר .
*מה משותף ליניב גרין , דרור חג'ג' , טריי סימונס ?
* כולם באו למכבי לאחר עונה מצוינת בליגה , שיחקו דקה וחצי ( מצטבר ) , נהיו אפסנאים ב' , נהיו שחקני דמקה מדופלמים ועברו קבוצה אחרי עונה אחת , שבד"כ גמרה להם את הקריירה מקצועית
-יניב גרין , אחד הסנטרים הבולטים שהיו ויהיו בתולדות הכדורסל הישראלי , שחקן לגיטימי בליגה הישראלית שבכל קבוצה בישראל היה פותח , מגרד בקושי את קצה הספסל של מכבי ( כן , גם לפני הפציעה )
-דרור חג'ג' שיחק 19 משחקים בממוצע של 3.2 נק' למשחק , ריבאונד אחד ,ו-2 אסיסטים , כשעונה לפני כן בירושלים הנתונים היו 9.1 נק' , 2.7 ריבאונדים , 4.4 אסיסטים ב-27 משחקים !
-טריי סימונס שיחק בחולון 28 משחקים והממוצעים הם 14.2 נק' , 3.5 ריבאונדים ו-2.4 אסיסטים ובמכבי 4 נק' , 0.9 ריבאונדים וחצי אסיסט ! ב-11 משחקים!!!
ואני עוד לא מחשיב שחקנים כמו גל מקל , רביב לימונד , שרון ששון וארון מגי .
שיטת העבודה העבודה הביזיונית של דון שימון היא שיטת קנה והחלש , הן את השחקן והן את הקבוצה , וזה בגלל שהקבוצה והשחקן גרמו לה להגביר את היכולת מ-10% ל-30% , הפכו את ההפרש מ-40 ל-6 וגרמו לה להזיע 3 טיפות יותר מדי !!
מכבי היא קבוצה ישראלית עם יותר שחקנים אמריקאיים שחורים מאשר ישראלים , שגם הם לא מקבלים יותר מדי דקות .
נכון שהשנה הם יש יותר "ישראלים " משנים קודמות , ונכון שהבנייה של כספי ואליהו שייך למכבי , אבל מכבי מזיקים לליגה ולספורטיביות של הליגה יותר מאשר מועילים .
העצה שלי היא שספונסר עם הרבה כסף , יבוא לפה וישקיע בקבוצה כמו הפועל ת"א ויביא לה את כל התותחים שהועפו ממכבי + שחקנים שהם עוד לא נגעו בהם ( כמו נעימי ויזרעאלי ) ויבנה קבוצה שתביא קונטרה רצינית .
יש לציין שאני אוהד מכבי , ומכבי היא קבוצה ישראלית

ציטוט ההודעה