קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. העשן של הנרגילה גם מזיק?
    על ידי guy555 בפורום רפואה ובריאות
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 21-07-2007, 17:41
  2. מדריך לנפץ בעזרת קפצונים ונייר דבק שווה
    על ידי Offer בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 28-05-2007, 22:15
  3. הנרגילה השניה החדשה שלי! =]]]
    על ידי Karahana בפורום אופנה וטיפוח
    תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 04-05-2006, 17:06
  4. הנרגילה החדשה שלי!!
    על ידי Karahana בפורום אופנה וטיפוח
    תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 20-04-2006, 22:18
  5. סרטון פלאש_אנס הנרגילה!!
    על ידי SaGy MiYaRa בפורום דיבורים
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 20-12-2005, 21:03
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 18

לנפץ את "מיתוס הנרגילה"

מורחקים
    לייקים
    164
    נקודות
    68

ברירת מחדל לנפץ את "מיתוס הנרגילה"

בשנים האחרונות הולכת ומתפשטת תופעת עישון הנרגילות בקרב בני-נוער וצעירים. סקר שערכה בשנת 2001 , המחלקה לחינוך וקידום בריאות במשרד הבריאות, בקרב מדגם ארצי של 1,200 בני-נוער יהודים וערבים, בגילאים 12-17 מעלה ש -39% מבני- הנוער אמרו שהתנסו בעישון נרגילה. שעור המתנסים בקרב בני-הנוער היהודים היה גבוה מזה של בני-הנוער הערבים. נתונים אלה הם גבוהים יותר מהנתונים על התנסות בעישון סיגריה, כפי שעלה מסקר שערך ד"ר יוסי הראל מאוניברסיטת בר-אילן, בקרב בני-נוער יהודים וערבים, בכתות ו'-י'. סקר זה, שנערך ב-1998 מגלה ש-33.6% מבני-הנוער התנסו אי-פעם בעישון סיגריה.

בנרגילה שורפים טבק!

מסתבר שחלק ניכר מבני-הנוער, וגם חלק לא מבוטל מההורים, אינם יודעים מה מכילה התערובת הבוערת בנרגילה, וחושבים לתומם שמדובר בתערובת פירות וסוכר או דבש, שאינה גורמת נזק, ולכן הם מפגינים יחס סלחני כלפי עישון נרגילות. מה שתורם לחוסר הידע ולהטעייה הוא שמו של הטבק בערבית-מעסל, שמשמעותו עשוי מדבש, והריחות המתקתקים שהוא מפיץ. האמת היא שמדובר בתערובת המכילה טבק על כל המשמעויות הנובעות מכך, דיבשה (מולסה - נוזל מתוק המופק בתהליך יצור הסוכר), בתוספת חומרי טעם וחומרים משמרים. מידע זה מצויין על חלק מאריזות הטבק לנרגילות, אך מהם באמת כל החומרים הנמצאים בה אין יודעים, כי אין פיקוח על כך.
    על אריזות הטבק, המיובא ממקומות, כמו מצרים, ירדן, הרשות הפלסטינית, יש ציורי פירות שונים, בהתאם לטעמי הפירות שהם מתיימרים לתת, דבר המגביר את ההטעייה, בפרט שהכיתוב על האריזה הוא בערבית, ולפעמים גם באנגלית, באותיות קטנטנות, ואין תרגום לעברית.
    יש אריזות עליהן כתוב שהחבילה מכילה טבק, שיש בו ניקוטין (שהוא כידוע חומר ממכר) בכמות של 0.5 מ"ג . הם גם מציינים שכמות הזפת, העיטרן (TAR) היא 0 מ"ג, כלומר חומר מזיק זה הנחשב לחומר הגורם לסרטן, כביכול אינו קיים. העובדה היא שבעת שריפת הטבק נוצר חומר זה, והדבר אף נבדק במחקר שנערך באוניברסיטה האמריקנית, בביירות שבלבנון, ועומד להתפרסם בינואר 2003 בכתב עת מקצועי.

מה נמצא בעשן הטבק של הנרגילה?

במסגרת מחקר זה, בנו החוקרים מכונה שנועדה לבדוק את העשן הנפלט מעישון הנרגילה. תוצאות הבדיקה העלו שהעשן מכיל כמויות משמעותיות של זפת, ובנוסף גם ניקוטין ומתכות כבדות. יחסית לעשן של סיגריה אחת, נמדדו כמויות גבוהות של חומרים רעילים ומסרטנים, כמו ארסן, כרומיום ועופרת.
    מחקר שנערך בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת ירדן שבעמן, ופורסם השנה, גילה שלאחר עישון נרגילה ריכוז הניקוטין והקוטינין (תוצר פירוק של הניקוטין) בגוף עולה לרמות גבוהות, דבר המעיד שעישון הנרגילה אינו תמים וחסר סיכונים.
    מחקר נוסף שנערך במרכז רפואי בפקיסטן העלה שהמעשנים נחשפים גם לחד-חמוצת הפחמן (CO), שהוא גז רעיל הפוגע באספקת החמצן לרקמות הגוף השונות, פוגע בכושר הגופני ומגביר את הסיכון לחלות במחלות לב. לא היה הבדל בערכי חד-תחמוצת הפחמן בהשוואה לנרגילות עם פילטר או ללא פילטר. נרגילות בעלות נפח קטן היו מסוכנות יותר מנרגילות בעלות נפח גדול יותר, מכיוון שבקטנות העשן מרוכז יותר. מסקנת החוקרים היתה שהסכנה מחשיפה לחד-תחמוצת הפחמן כתוצאה מעישון נרגילות גבוהה כמו מעישון סיגריות.

המים בנרגילה אינם "מסננים" או "מדללים" את החומרים המזיקים

אמונה מוטעית נוספת, הרווחת בנוגע לעישון נרגילות, היא שעשן הנרגילה פחות מזיק מכיוון שהוא "מסונן" או "מדולל" דרך המים. העובדה שהוא עובר דרך המים אולי מפחיתה את תחושת הצריבה בגרון שנגרמת כתוצאה מעישון סיגריות, אך היא אינה מנטרלת את השפעתם של החומרים המזיקים ואת ספיגתם בגוף, שמתחילה עוד בפה, בדומה לעישון מוצרי טבק אחרים. משך החשיפה לחומרים אלה הוא ממושך בכל סבב של עישון, מכיוון שעישון נרגילה יכול להימשך 45 דקות וגם יותר, בעוד שסיגריה אחת מעשנים במשך מספר דקות, וכפי שטוענת קצינת רפואה העובדת בארגון הבריאות העולמי, לעישון נרגילה אחת יש השפעה כמו לעישון חפיסת סיגריות שלמה.

עשן הטבק על סוגיו השונים מזיק

ידוע שעשן הטבק מכיל חומרים רעילים ומסרטנים, והוא גורם למחלות סרטן שונות, מחלות לב וכלי דם, מחלות ריאה כרוניות, פוגע בכושר הגופני ובכושר המיני, גורם להזדקנות מוקדמת של העור ועוד. כאמור, גם בנרגילה בוער הטבק ויש לכך השפעות על הבריאות. תוארו מקרים של סרטן השפתיים והגברת הסיכון לחלות בסרטן הפה, וכן סיכון מוגבר לחלות בסרטן שלפוחית השתן בקרב מעשנים, ביניהם מעשני נרגילות. ידועה אף תופעה של מחלת עור המתוארת כאקזמה של מעשני נרגילות, המופיעה על אצבעות היד האוחזות בפיית הנרגילה.

הנרגילה כמעבירה מחלות מדבקות

יש הנוהגים לעשן נרגילה בחבורה, כשהם מעבירים את פיית הנרגילה מאחד לשני, או במקומות בילוי, כמו דיסקוטקים ומועדונים, בהם מצויות נרגילות לשימוש הכלל. הדבר עלול לגרום למחלות מדבקות המועברות באמצעות הרוק, החל מהצטננות ושפעת, ועד הרפס ושחפת, לכן לא כדאי להעביר נרגילה מפה לפה.
    יש המנצלים את הנרגילה להוספת חומרים נוספים, כמו סמים, או במקום המים משקאות אלכוהוליים, דבר המגביר את ההשפעה השלילית על הגוף. הדבר חמור במיוחד כאשר למשתמש אין שליטה על החומרים המוכנסים לנרגילה והוא אפילו אינו מודע לחומרים שהוא שואף לגופו ושעלולים להשפיע גם על הכרתו.

עישון הנרגילה משפיע על העובר

למשקל לידה נמוך של תינוקות בעת לידתם יש השלכות על מצבם הבריאותי ועל התפתחותם התקינה. מחקר שנערך בלבנון על נשים הרות, מגלה שבדומה לעישון סיגריות, גם לעישון נרגילות יש השפעה על משקל העובר - לנשים מעשנות סיכון גבוה יותר ללדת תינוקות במשקל לידה נמוך, לעומת נשים שלא עישנו. הסיכון גובר באופן משמעותי אצל נשים שהתחילו לעשן נרגילה בשליש הראשון להריון. נמצא גם שלעישון נרגילה השפעה על מצב היילוד לאחר הלידה ועל מצוקה נשימתית. המלצת החוקרים היא להרחיב את המחקר בנושא ולהגביר את המודעות לעובדה שעישון הנרגילה מזיק.

מידע נותן כוח להחליט

עישון נרגילה אינו מנהג חדש, אך למרות זאת, העובדות על השפעת עישון הנרגילה אינן ידועות דיין בציבור. יחסית למחקרים הרבים שנערכו על עישון סיגריות, מספר המחקרים על עישון נרגילות אינו רב ודרושים מחקרים נוספים להעמקת הידע בתחום זה. יחד עם זאת, מהמחקרים שהתפרסמו כבר, מסתבר בברור שעישון נרגילות מזיק וחשוב לנפץ את המיתוס שעישון נרגילות הוא הרגל שאינו גורם כל נזק, או לכל היותר גורם נזק קל בלבד.

מתוך האגודה למלחמה בסרטן .

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור
    שם פרטי
    אלון
    לייקים
    20
    נקודות
    141

שמע המידע שאתה מביא לפה מידי פעם לפורום פשוט מצויין!
    גם זה נוסף ללינקיה. תודה!

מנהל פורומים: 18+, תמונות סקס, ישראליות בעירום, Wolfteam לשעבר!
    אוהב אותכם פורום אטרף!

משתמש מתקדם האוואטר של eli_adato
    שם פרטי
    eli
    לייקים
    2
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    הצלחה היא היכולת לעבור מכישלון אחד למשנהו מבלי לאבד אף טיפה של התלהבות בדרך

פשש תודה איזה השקעה!

--------------------------------------------------------------------------------------------

משתמש מתקדם האוואטר של e8mile
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    90
    נקודות
    511

זה ממש עצוב החוסר מודעות הזאת יצא לי הרבה פעמים להיתקל באנשים כאלה

משתמש ותיק האוואטר של clicker
    לייקים
    74
    נקודות
    204
    משפט מחץ
    אל תסתכל בקנקן, תעשן ממנו !

כמה חארטותתתתתתת אמאלההההההההה.

המים בנרגילה אינם "מסננים" או "מדללים" את החומרים המזיקים

במידה ויצאה לכם לצפות בסרטונים שרצים באינטרנט שמראים מה נכנס לכם לריאות כשאתה מעשנים סיגריות תוכלו לראות שהם בונים מתקן דמוי נרגילה בו העשן עובר דרך מים, שורפים מספר קופסאות ולאחר מכן מרתיחים את המים עד שהם מתהדים וכל הרעלים נשארים.
    לכן - מים בנרגילה הם מסנן וזו עובדה קיימת.

הנרגילה כמעבירה מחלות מדבקות

ציטוט "הדבר חמור במיוחד כאשר למשתמש אין שליטה על החומרים המוכנסים לנרגילה והוא אפילו אינו מודע לחומרים שהוא שואף לגופו ושעלולים להשפיע גם על הכרתו."

במידה ותקחו שאכטה מסתם אנשים ברחוב אמרה זו כן נכונה.
    כמו כן תראו לי חבר שיעשן אתכם ולא יזהיר אתכם "יש לי הרפס" וכו' ? אם יש לכם כזה חבר זה לא חבר.

עישון הנרגילה משפיע על העובר

משפיע על העובר בדיוק כמו עישון של סיגריה ושאיפת גזים רעילים שנפלטים מרכבים וכו', סתם דחפו את זה כדי לדחוף לכם עוד חומר לתת מודע.

שימו לב -
    *אין מקור לשום מחקר מדעי כלשהו שצויין פה בכתבה, המקורות היחידים שצויינו הם המקורות של הסקרים בלבד.
    נערך לאחרונה על ידי clicker; 29-05-2011 בשעה 18:14. סיבה: לא חובה
    A Fistful Of Dollars
    "רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."

משתמש מתקדם האוואטר של kingdevilb
    שם פרטי
    דודי
    לייקים
    36
    נקודות
    275
    משפט מחץ
    למות? זה הדבר האחרון שעשה.

אוי אחי אתה מדבר שטויות !@?! מי שהביא את המאמר הזה יודע מה הוא מדבר ואני שמעתי על זה בהרצאה בבצפר אחי...
    בקשר למים אחי 80% מגוף שלך זה מים אז עצם קיומם בגוף ובנרגליה גורם לחיבור טוב יותר מה שמעלה את ההשפעה של העישון וגם את הנזק
    הטענה עם המחלות נכונה לא רק לגבי מה שהחבר שלך הכניס שם אלא עוד לפני שזה הגיע למוכר לך תדע מה יש בפנים...
    הקטע עם העובר זה כל איש נורמלי יכול לעשות את חשבון שזה בטח לא מועיל לתינוק
    כן זה די ידוע כל הדברים האלה בעולם המדע, לא תיהיה לי בעיה להביא לך מאמרים עם מקורות מוסמכים וגם לא למי שהביא את המאמר הנ"ל.

געו לי בביצה ... if you dare !

גם בזאת אם אתם ממש אמיצים ...

ציטוט נכתב במקור על ידי kingdevilb צפיה בהודעה
    אוי אחי אתה מדבר שטויות !@?! מי שהביא את המאמר הזה יודע מה הוא מדבר ואני שמעתי על זה בהרצאה בבצפר אחי...
    בקשר למים אחי 80% מגוף שלך זה מים אז עצם קיומם בגוף ובנרגליה גורם לחיבור טוב יותר מה שמעלה את ההשפעה של העישון וגם את הנזק
    הטענה עם המחלות נכונה לא רק לגבי מה שהחבר שלך הכניס שם אלא עוד לפני שזה הגיע למוכר לך תדע מה יש בפנים...
    כן זה די ידוע כל הדברים האלה בעולם המדע, לא תיהיה לי בעיה להביא לך מאמרים עם מקורות מוסמכים וגם לא למי שהביא את המאמר הנ"ל.
    האמת שלצערי כמו אל-סם, גם האגודה למלחמה בסרטן משקרת ומקצינה עובדות המון פעמים.

לייקים
    74
    נקודות
    204
    משפט מחץ

מה הקשר בין זה שהגוף של בן אדם הוא 80% מים לבין זה שהמים מסננים רעלים ?
    כן, המים כן עוזרים לעשן להיכנס טוב יותר לריאות ומאפשרים שאיפה ארוכה יותר אבל זה לא אומר שהם לא מסננים !

שים לב מה הוא עושה בסרטון : מדמה ריאות של בן אדם באמצעות מכשיר שדומה לפעולה של נרגילה.
    סיגריה בראש המכשיר (ראש הנרגילה) העשן עובר דרך המים ועובר לשואב האבק שמדמה את פעולת השאיפה של המעשן.
    שים לב לרעלים שנתפסים במים ואחרי זה אני רוצה לראות אותך אומר לי פה שהמים לא מסננים.
    נערך לאחרונה על ידי clicker; 30-05-2011 בשעה 15:54.
    A Fistful Of Dollars
    "רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."

משתמש מכור
    שם פרטי
    אלון
    לייקים
    20
    נקודות
    141

דוגמא מעולה אני חייב לציין! כל הכבוד על ההמחשה שלך. וכמו שהוא כבר הזכיר, המיים בנרגילה זה לסינון..

מנהל פורומים: 18+, תמונות סקס, ישראליות בעירום, Wolfteam לשעבר!
    אוהב אותכם פורום אטרף!

שם פרטי
    דודי
    לייקים
    36
    נקודות
    275
    משפט מחץ

אחי המים שיש בנרגילה נמצאים שם בגלל שמספר אנשים שידעו כימיה עשו את המשוואת די פשוטות וגילו כי יש קליטה יותר טובה ולכן זה יעצים את חווית העישון ובהחלט לא באו לסנן ולהפוך את זה ליותר בריא אני חותם לך...
    חלק מהמים בנגרילה אתה כמובן שואף פנימה אז יופי סיננת את הרעל והחדרת אותו לגוף מה עשית בזה לא יודע...
    הניסיון פה מתייחס לזפת וכמו שאתה רואה סינון לא משהו במיוחד זה אחרי 200 סיגריות אם אני לא טועה ולפי מה שהבנתי שאכטה אחת של נרגילה = 10 סיגריות (יכול להיות מוקצן קצת אבל זה מה שאני יודע) ולכן לא נראה לי שאתה מקבל כזאת כמות זפת שאתה מנקה את הנרגילה שלך כי החרא כבר בתוכך...

משתמש משקיע האוואטר של VanGogh
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    512
    נקודות
    1,599

דיון מושלם תודה רבה על המידע (זה היה הרעיון שלי לאשכול הנעוץ הבא,אני ננועץ את זה)
    אוקיי בזמן האחרון באמת מדברים הרבה על נרגילות ואני חושב שטוב מאוד שנפתח אשכול כזה.
    בקשר למים שהם מסננים או לא?
    המים הם אכן כדי לסנן את העשן שלא יכנס בשלמות לריאות ואת החיידקים והשטויות כמו העיקרון של הפיילטר של הסגריות.
    אבל מה מסתבר? שהמים מסרטנים הם אומנם באמת מסננים חלק אבל בו זמנית הם מסרטנים בצורה לא נורמאלית.
    זה נבדק וזה בטוח!
    אין פה וויכוח בכילל.
    -ננעץ-

לייקים
    74
    נקודות
    204
    משפט מחץ

אחי המים שיש בנרגילה נמצאים שם בגלל שמספר אנשים שידעו כימיה עשו את המשוואת די פשוטות וגילו כי יש קליטה יותר טובה ולכן זה יעצים את חווית העישון ובהחלט לא באו לסנן ולהפוך את זה ליותר בריא אני חותם לך...
    חלק מהמים בנגרילה אתה כמובן שואף פנימה אז יופי סיננת את הרעל והחדרת אותו לגוף מה עשית בזה לא יודע...
    הניסיון פה מתייחס לזפת וכמו שאתה רואה סינון לא משהו במיוחד זה אחרי 200 סיגריות אם אני לא טועה ולפי מה שהבנתי שאכטה אחת של נרגילה = 10 סיגריות (יכול להיות מוקצן קצת אבל זה מה שאני יודע) ולכן לא נראה לי שאתה מקבל כזאת כמות זפת שאתה מנקה את הנרגילה שלך כי החרא כבר בתוכך...
    אותם אנשים שידעו "כימיה" היו אינדיאנים לפני 200 שנה שפשוט מאוד שמו לב שעם המים הם יכולים לקח שאכטה גדולה יותר, אל תדמיין שנרגילה זו המצאה של מדענים.

נתחיל בזה שאין כזה דבר "סיננת את הרעל והחדרת אותו לגוף" אם סיננת את הרעל הוא נשאר במים ולכן לא נכנס לך לגוף.
    מה שאתה בעצם עושה זה מסנן את העשן ולא את רעל (שים לב כמה טעויות הבנתיות יש לך).
    אני לא בא ואומר פה ש 100% מהרעלים מסוננים, אני רק בא ומוכיח לך שהמים הם אכן מסנן מה שאתה באתה וטענת שלא.

תן לי בבקשה קישור למחקר מדעי (אל תביא לי איזה מאמר טיפשי מנענע) שמוכיח ששאכטה אחת של נרגילה = 10 סיגריות.
    אני כבר בא ואומר לך שלא קיים כזה מחקר ושזו סתם הקצנה של משרד הבריאות על מנת לעורר פחד בקרב המענשים.

נמשיך בזה בטבק של נרגילה לא נמצא זפת, ודוגמא יפה לכך היא שהטבק של הנרגילה אינו בוער לבדו ויכבה לאחר שתפסיק להדליק אותו בניגוד לטבק של סיגריה שימשיך לדלוק עקב כמויות הזפת (עטרן) ודלקים שנמצאים בו.

אתה סתם הולך עם הראש בקיר אחי.

עריכה :
    שהמים מסרטנים הם אומנם באמת מסננים חלק אבל בו זמנית הם מסרטנים בצורה לא נורמאלית.
    זה נבדק וזה בטוח!
    אני רוצה גם ממכה קישור למחקר מדעי שמוכיח את זה. תודה מראש.

המים נכנסים לך לריאות כמו הלחות שאתה שואף ביום יום, לא מאמין שהם מסרטנים במיוחד אם אתה מחליף מים קבוע ולא נותן לבקטריות להתחיל לדגור שם. (כמו אלו שמחליפים מים פעם ב 3 חודשים).
    נערך לאחרונה על ידי clicker; 30-05-2011 בשעה 23:25.
    A Fistful Of Dollars

שם פרטי
    דודי
    לייקים
    36
    נקודות
    275
    משפט מחץ

נו ומאז האינדאנים האנשים שעשו על זה קופות והם מוכרים לכם היה את הידע הזה תאמין לי...
    המים לא באו לסנן וגם עם כן אחוז הסינון הוא נמוך מאוד ויגרמו לך להקלה בלקיחת שאכטה גדולה יותר כלומר יותר נזק.
    בעישון נרגילה הנזק חמור ביותר. עשן הנרגילות מכיל גם הוא חומרים מסרטנים רבים, כמו גם ניקוטין, ובנוסף, העברת הפיה מפה לפה חושפת את המעשנים למחלות רבות, כמו מחלת הנשיקה, הרפס ועוד.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
    ויקיפדיה -
    תערובת העישון, אשר אינה נתונה תחת פיקוח, מכילה חומרים מסרטנים כגון זפת, ארסן, בנזופירן, כרום ועופרת. חומרים אלה גורמים לסרטן הריאה, החניכים, השפתיים ושלפוחית השתן‏‏[6]. המים בנרגילה אינם מנקים את העשן כמו שטוענים, והם יכולים לגרום לבצקות בריאות.
    זה מה שמצאתי בחיפוש 5 דקות לך תדע עוד כמה דברים כאלה אפשר למצוא באינטרנט בהנחה שהם יחסית אמינים..
    לאין לי כוח ממש להמשיך להתווכח תסכים איתי שזה בהחלט לא בריא והמאמר שהובאה לא אומר דברי סרק..

לייקים
    74
    נקודות
    204
    משפט מחץ

נו ומאז האינדאנים האנשים שעשו על זה קופות והם מוכרים לכם היה את הידע הזה תאמין לי...
    המים לא באו לסנן וגם עם כן אחוז הסינון הוא נמוך מאוד ויגרמו לך להקלה בלקיחת שאכטה גדולה יותר כלומר יותר נזק.

ויקיפדיה -
    זה מה שמצאתי בחיפוש 5 דקות לך תדע עוד כמה דברים כאלה אפשר למצוא באינטרנט בהנחה שהם יחסית אמינים..
    לאין לי כוח ממש להמשיך להתווכח תסכים איתי שזה בהחלט לא בריא והמאמר שהובאה לא אומר דברי סרק..
    אני מסכים איתך שנרגילה לא בריאה, לא אמרתי שנרגילה בריאה ושהיא מכילה ויטמינים שחיוניים לגדילה.
    סה"כ אמרתי במפורש - "נרגילה זו לא סיגריה, היא פחות מזיקה מסיגריה".

נסכים ביחד שלויקיפדיה אין באמת מקורות אמינים, כל אדם באשר הוא יכול לכתוב שם.

וכשאתה מחפש מחקרים אני ממליץ לך לחפש באתרים של אוניברסיטאות בחו"ל שעושות את המחקרים ולא באתר של ד"ר מורן שלא אני ולא אתה יודעים על סמך איזה מידע היא כותבת את מה שהיא כתבה.
    A Fistful Of Dollars

משתמש משקיע האוואטר של VanGogh
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    512
    נקודות
    1,599

ציטוט נכתב במקור על ידי clicker צפיה בהודעה
    אותם אנשים שידעו "כימיה" היו אינדיאנים לפני 200 שנה שפשוט מאוד שמו לב שעם המים הם יכולים לקח שאכטה גדולה יותר, אל תדמיין שנרגילה זו המצאה של מדענים.

נתחיל בזה שאין כזה דבר "סיננת את הרעל והחדרת אותו לגוף" אם סיננת את הרעל הוא נשאר במים ולכן לא נכנס לך לגוף.
    מה שאתה בעצם עושה זה מסנן את העשן ולא את רעל (שים לב כמה טעויות הבנתיות יש לך).
    אני לא בא ואומר פה ש 100% מהרעלים מסוננים, אני רק בא ומוכיח לך שהמים הם אכן מסנן מה שאתה באתה וטענת שלא.

תן לי בבקשה קישור למחקר מדעי (אל תביא לי איזה מאמר טיפשי מנענע) שמוכיח ששאכטה אחת של נרגילה = 10 סיגריות.
    אני כבר בא ואומר לך שלא קיים כזה מחקר ושזו סתם הקצנה של משרד הבריאות על מנת לעורר פחד בקרב המענשים.

נמשיך בזה בטבק של נרגילה לא נמצא זפת, ודוגמא יפה לכך היא שהטבק של הנרגילה אינו בוער לבדו ויכבה לאחר שתפסיק להדליק אותו בניגוד לטבק של סיגריה שימשיך לדלוק עקב כמויות הזפת (עטרן) ודלקים שנמצאים בו.

אתה סתם הולך עם הראש בקיר אחי.

עריכה :

אני רוצה גם ממכה קישור למחקר מדעי שמוכיח את זה. תודה מראש.

המים נכנסים לך לריאות כמו הלחות שאתה שואף ביום יום, לא מאמין שהם מסרטנים במיוחד אם אתה מחליף מים קבוע ולא נותן לבקטריות להתחיל לדגור שם. (כמו אלו שמחליפים מים פעם ב 3 חודשים).
    אין לי כרגע קישור לזה אבל אני ימצא ויביא.
    וכל כמה זמן אתה מצפה שאנשים יחליפו מים?

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:50.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect