שלום,
שבוע שעבר הייתה לי בחינת מתכונת בספרות וקבלתי 42.
הייתה שאלה על סיפור קצר מאת ש"י עגנון. הייתה לי אפשרות לבחור את השאלה ובחרתי בשאלה הזו:
שאלת אחריות האדם למעשיו עומדת במרכזם של סיפורים קצרים ונובלות מאת עגנון.
הסבר כיצד באה שאלה זו לידי ביטוי בהתנהגותה ובמחשבותיה של הדמות המרכזית בסיפור קצר או בנובלות מאת עגנון שלמדת.
זאת הייתה התשובה שלי :
בחרתי בסיפור " הרופא וגרושתו" , דינה אחת מהדמויות הראשיות בסיפור נישאה לרופא.
מתחת לחופה דינה מתוודה על כך שהיא לא בתולה, ושהיא הייתה עם לבלר. ההודעה על כך לרופא מכניסה אותו להלם ושוק.
הוא מחליט שכן להינשא לה, אבל למרות החלטתו עדיין רובצת בו אותה מחשבה שדינה לא "נקייה" וטהורה כמו שחשב.
בהמשך הסיפור אנו רואים שהנישואים כשלו. הרופא היה עסוק במחשבה שדינה אשתו הייתה עם בחור אחר לפניו ועל כך ממרר לדינה את החיים.
הרופא כאן אחראי למעשיו, דינה נתנה לו את האפשרות לבחור אם כן להינשא לה או שלא. הוא החליט שכן.
ההערה שהמורה שלי כתבה לי ליד התשובה שלי :
זה נכון כגרעין לתשובה , אך חסרה הרחבה פרטים נוספים . שהרופא מצטייר כאדם נאור אך בפנים הוא מחזיק נושנות.
היא נתנה לי על התשובה שלי 8.25 מתוך 27.5 . (היא חילקה לחצאים)
19 נקודות הורידה לי על הרחבה!
כמו שראיתם עניתי בדיוק על השאלה ששאלו אותי. "
שאלת אחריות האדם למעשיו עומדת במרכזם של סיפורים קצרים ונובלות מאת עגנון.
הסבר כיצד באה שאלה זו לידי ביטוי בהתנהגותה ובמחשבותיה של הדמות המרכזית
השגשתי שתבינו יותר טוב.
והינה חלק מהתשובה שלי למטה "
הרופא כאן אחראי למעשיו, דינה נתנה לו את האפשרות לבחור אם כן להינשא לה או שלא. הוא החליט שכן."
למעלה בתחילת כתיבת התשובה נתתי הסבר על הדילמה שנתנה דינה לרופא.
אני חושב ש 19 נקודות להוריד זה ממש מוגזם . אני חושב שמגיע לי לפחות 15 נקודות וככה גם הציון שלי יהיה 55 , עובר.
איזה ערעור לדעתכם אני צריך לכתוב ליועצת? אם אפשר לקבל עזרה בכתיבת הערעור זה יהי טוב

ציטוט ההודעה