קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [חידוש] לכבוד שבת
    על ידי mezakeh_rabim בפורום יהדות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 11-02-2012, 10:08
  2. תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 29-01-2010, 14:28
  3. אווטרים, לכבוד שבת :P
    על ידי avidorturgi בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 25
    הודעה אחרונה: 26-07-2009, 00:15
  4. מעלת שמירת שבת-קודש - סיפור
    על ידי דתh בפורום יהדות
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 30-10-2007, 22:12
  5. מעלת שמירת שבת-קודש - סיפור
    על ידי coh12 בפורום יהדות
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 25-10-2006, 22:50
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

סיפור לכבוד שבת

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל סיפור לכבוד שבת

כמה שווים 50 שקלים-הרב דוד קליינר
    כולם ידעו שהמדריך יוני הוא הדבר הכי מקורי שיש במחנה הקיץ,בכל פעם הוא הפתיע מחדש עם תוכניות מרתקות ורעיונות מוזרים ומשונים בכל תולדות מחנות הקיץ של 3000 השנה האחרונות לא חשבו עליהם
    לכן כאשר שמעו החברה על כך שהערב יוני מארגן פעילות באולם האירועים לא נשאר אפילו ילד אחד בכל מתחם המחנה,כולם ללא יוצא מן הכלל גדשו את האולם שהיה לראשונה מלא עד אפס מקום
    יוני עלה לבמה לקול צהלת הילדים כשחיוך ערמומי מתחבא בזווית פיו,בשונה מן הפעמים הקודמות הוא הגיע ללא ציוד לבמה.ניגש למקרופון ופתח:"ערב טוב ילדים,לכולכם יש מצב רוח?" "כן" ענו הילדים במקהלה "אז בואו נתחיל".
    "אתם יודעים מהי מכירה פומבית?ומיד ענה "מכירה פומבית היא מכירה שבה מציגים לקהל מוצר נדיר ועתיק כמו לדוגמה ציור של הצייר הנודע ואן גוך,המשתתפים מכריזים כמה הם מוכנים לשלם עליו והמרבה במחיר הוא הזוכה.גם היום אני רוצה לערוך מכירה כזו אך מכיוון שאין לי שום דבר בעל ערךמיוחד אני הולך למכור לכם שטר כסף של 50 שקלים,שלף שטר סגלגל של 50 שקלים לקול גיחוך הצופים.נראה לכם שאני צוחק עליכם?בואו תשמעו את כללי המכירה:כלל ראשון-כל הצעה שתתנו והיא תהיה הגבוהה ביותר תזכה את המציע ב50 שקלים אפילו אם ההצעה תהיה שקל
    כלל שני:מי שיגיע למקום השני ז"א שההצעה שלו תהיה מעט נמוכה מההצעה הזוכה יצטרף לשלם לי את הסכום שהציע.ברור?
    אילן קפץ ראשון ואמר "שקל אחד" בעוד חושב לעצמו-אני יכול להרוויח 49 ש'ח ומקסימום להפסיד שקל אחד
    "שני שקלים" צעק יובל
    "רגע רגע אני לא מתכונן לשלם ככה סתם שקל ליוני הספיק להרהר אילן לפני שצעק "שלושה שקלים.."
    "ארבעה שקלים,חמישה..עשרה..עשרים וחמישה..ארבעים ושניים"
    "ארבעים ותשעה שקלים",צעק אילן
    "חמישים" הכריז יובל
    "אני עומד לשלם עכשיו סתם 49 שקלים חשב אילן לעצמו "חמישים ואחד שקלים" הפתיע אילן את כולם "כך אשלם רק שקל" הסביר לאיתמר ההמום שניצב לידו
    "חמישים ושניים" צעק יובל..חמישים ושלושה...100 שקלים..מאה וחמישים..מאתיים ארבעים ותשעה..מאתיים וחמישים
    "עצור"!הכריז יוני "אני ראה שהמכירה יצאה מכלל שליטה,הגענו למצב שבו מוכנים לשלם לי 250 שקלים עבור שטר של 50 שקלים,קודם כל אני רוצה להבהיר שהמכירה מבוטלת,ידעתי מראש שזה מה שיקרה ובכלל לא התכוונתי למכירה ברצינות"
    אילן ויובל נשמו לרווחה המתח כמעט הוציא אותם מדעתם
    יוני המשיך-"נראה לכם שהמשתתפים כאן התנהגו ללא היגיון? ובכן,את הניסוי הזה ערכו כבר עשרות פעמים והוא נערך גם על אנשים פקחים מאוד כמו אנשי אקדמיה וסטודנטים.בכל המקרים הסכום שאותו הציעו לבסוף הקונים היו פי כמה וכמה מן השטר שהוצע למכירה.ואתם יודעים מה הסוד כאן?לא להכנס למכירה הזאת מלכתחילה,כי אחרי שנכנסת אתה שקוע עמוקה בתוכה,ללא יכולת לצאת בלי לספוג נזקים.הסוד הגדול הוא שאדם לא מוכן להודות בטעות של עצמו גם אם בגלל זה הוא ממשיך להפסיד עוד ועוד,בשלב הראשון הנזק היה רק של שקל אחד אבל אף אחד לא רוצה לזרוק סתם כך שקל בלי לקבל מאומה ולכן האדם מגדיל את ההשקעה ובכך מגדיל את הסיכון להפסיד יותר.המסר שרציתי להעביר לכם היום הוא-יש אנשים שמגדלים פתאום בגיל 20 שיש אמת ויש משמעות אמיתית פנימית ורוחנית לחיים,אך הם חושבים לעצמם-מה אתה רוצה להגיד לי,שכל החיים עברו ככה סתם ושהחמצתי את העיקר בחיים?הם קובעים שלא וממשיכים בדרכם עד הסוף וכל זאת משום שלא היו מוכנים להודות על האמת כר בתחילת הדרך.כך גם אנחנו-מיד אחרי הימים הנוראים פתאום יש לנו נפילה באחד מן הדברים ואז אנו אומרים לעצמנו-הכול לא היה שווה כלום,אנחנו בדיוק כמו לפני חודש תשרי" וזו הטעות שלנו,גם אם עשינו טעות אחת אין זה אומר שבגללה עלינו להפסיד את הכול,צריך לדעת לצאת מהמשחק הזה בזמן לתקן את הטעות ולהתקדם הלאה,בהצלחה!!!
    שבת שלום

2. קישורים ממומנים

הקב"ה אני אוהב אותך!!! האוואטר של srvi12
    שם פרטי
    יעקב
    לייקים
    24
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    מי שפוחד מאחד - לא פוחד מאף אחד!!!

בס"ד
    אשרייך!!תודה רבה!

משתמשת כבוד האוואטר של _יעל_
    לייקים
    656
    נקודות
    500

זהו משחק מוכר של תורת המשחקים.
    המוסר השכל בסוף הסיפור נחמד מאוד.
    תודה על הפרסום

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 14:25.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,605 | הודעות: 8,198,198 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect