תיארת כאן מסע מדהים ומרתק כשלעצמו, ולא משנה אם יצאת דתי או חילוני ממנו.
רק מה שכן, אל תמהר ואל תנהג לחשוב בחופזה. מה שנראה לך מאוד "לוגי והגיוני" כיום יכול להתגלות בעיניך כטיפשות מחר או מחרתיים או בגיל 40. אני לא אתערב בשיקוליך האמונתיים אך רק אומר לך שאני אישית מכיר בעובדה שכרגע (רק כרגע) אני חי בסביבה חילונית ושכרגע (רק כרגע) זהו סגנון החיים שישרת אותי אך אני לא שולל את האמונה, את תורה או את סגנון החיים הדתי, הוא מרתק, בריא ומדהים בעיני! בהרבה יותר מצורת החיים של כל 90% החילוניים הרגילים.
אני בדיוק כמוך שומר על מה שביכולתי וברצוני לשמור אך לא מגביל או חוסם את עצמי מלעשות דברים רק בגלל ש"הדתיים אומרים שאסור".
יחד עם זאת, אני מניח תפילין כשאני יכול, אני לא מדליק אש בשבת.. בערך כשנה שלמה לאחר בר המצווה שלי המשכתי לקרוא בתורה וגם בנוסף פרק משיר השירים בכל קבלת שבת. הרעיון שאני מנסה להראות לך זוהי היכולת לאזן, אפשר לחיות חיים חילוניים ויחד עם זאת להביע עניין רב בתורה ובאמונה, לא צריך ללכת על הקיצוניות.
את הריקנות שתיארת יוצא לי (ולרבים, אל תדאג) לחוש במצבים כגון:
- סיום גן חובה
- סיום בית ספר יסודי
- סיום חוג כלשהו
- סיום קורס
- סיום החטיבה
- חכה חכה, מה תרגיש בסיום התיכון...
- בסיום הצבא.. (היום בבסיס קרה לי מקרה ממש מזור הקשור מאוד לריקנות שאתה מדבר עליה).
בטח אתה ממתין לאיזו פואנטה הבעיה שאיני יכול לספק לך אותה, הרי מדובר בהרגשה פנימית שקשה מאוד להסביר אותה.
אני מזדהה מאוד עם תחושת הריקנות שאתה חווה כרגע ויש לי לומר לך שלושה דברים לגביה:
1) אתה תחוש אותה עוד המון פעמים בחייך, הורד מחשיבותה.
2) ככל שיעבור הזמן ובכל פעם שתרגיש את אותה הרגשה, היא תשפיע עליך פחות (לטוב ולרע).
3) מלא את חייך בתוכן משמעותי (במילים אחרות, בדברים שאתה אוהב לעשות או לעסוק בהם).
ובאופן כללי, אל תתן למותרות רגעיות כמו סקס, בנות או הצלחה חברתית לקנות אותך..
תשתדל פעם בשבוע לשבת עם עצמך ולשאול את עצמך בכנות "זה באמת מה שאני רוצה?" ומשבוע לשבוע להינעל על סגנון חיים הכי מיטבי עבורך (לפי הטקסט שלך, הייתי אומר שהכי מתאים לך זוהי שיגרה עצמאית עם אפשרויות וחופש פעולה אך יחד עם זאת, בריאה ומאוזנת, ללא יותר מידי מסיבות/בנות/כסף/קריירה/לימודים ותחרות בלית פוסקת אך לא אני הוא זה שיקבע, רק אתה!).
בהצלחה במסע החדש שלך