-המדריך הוא לא שלי, הוא הועתק מפורום אחר-
לפעמים גם אני נתקל באותה תחושה מעצבנת של חוסר ביטחון. אבל מצד שני, לפעמים אני מרגיש בוסט חזק של "אף אחד לא יעצור אותי, ונראה את הפראייר שינסה!", ומי שמנסה באותו הרגע, באמת שיוצא פראייר . לא יודע, אני בעצמי לא מבין את הקוטביות הזו. ודווקא בגלל זה אני חושב שאלו ממש עיצות טובות - לקוחות מתוכניתו המדהימה של Dr. Phil :
1. ביטחון עצמי לרוב בנוי על נושא מסויים. למשל - הצלחה בלימודים, הצלחה עם בחורות, מראה חיצוני, הופעה בציבור, וכו`.. ובכל נושא שכזה, יש בתוכנו אמונות שגורמות לנו להירתע, לקחת צעד אחד אחורנית, ולא לנסות. למשל -
הצלחה בלימודים - "אני גם ככה תלמיד גרוע, בשביל מה ללמוד".
להתחיל עם בחורה -"היא בטח תחשוב שאני לוזר"
מראה חיצוני - "כולם חושבים שאני נראה רע. בטוח!"
הופעה בציבור - "ברגע שאני אפתח את הפה, כולם יצחקו או לא יקשיבו לי".
בשלב הראשון עליכם למצוא את המשפט/האמונה אשר גורמים לכם להירתע, לפקפק בעצמכם, ולפחד מלנסות. תנסו להקשיב לים של מחשבות שטסות לכם בראש, תנסו לאתר את אותו המשפט שחוזר על עצמו, וברגע שאיתרתם אותו תרשמו אותו בגדול על דף.
2. רשמתם ? יופי.
מה שכתוב מולכם... האם זה נכון ? האם הוא באמת באמת נכון?
האם אתה באמת תלמיד גרוע, אולי לא מצטיין, אבל "גרוע" ?
האם הפכת לקורא מחשבות וזהו .. כבר החלטת שאתה יודע מה היא תחשוב ? וזה בטוח ב-100% ??
"כולם חושבים.." - כווולם חושבים? כולם! לא 50%.. לא 60%.. 100% מהאנשים חושבים ככה. באמת ?!
בשלב השני עליכם להבין שהמחשבה אשר כתבתם היא במקרה הכי פסימי "רק" 50% מהמציאות. בטח ובטח לא "האמת לאמיתה".
( .. ותרשמו את המסקנה באותו הדף.)
3. אם הבנתם שהמחשבה הזאת אינה 100% האמת לאמיתה, בטח שלא god`s honest truth כפי שאומר הביטוי באנגלית, אז עכשיו הגיע הזמן שתשאלו את עצמכם -
האם האמונה במשפט הנ"ל משרתת את מטרתכם באופן מיטבי? האם היא משמחת אתכם, מרגיעה, הופכת אתכם שלווים יותר וממלאת בתחושת סיפוק עצמי ?
האם המשפט שכתבתם משרת את טובתכם, או את רעתכם ? זה הזמן להחליט.
4. ובהמשך ישיר לסעיף 3, האם מחשבה זו, האם גישה זו בה אתם נוקטים מקדמת את המצב הבריאותי שלכם ? האם אמונה זאת על עצמכם מביאה אתכם למצבים שמסכנים אותכם באיזשהו אופן ופוגעים בכם (לאוו דווקא פיזית, אולי ריגשית או נפשית ..) ?
מחשבה זאת פוגעת בבריאותכם. נכון ?
5. ועכשיו לחלק הארי של המבחן בו אנו מעמידים את האמונה שאיבחנו בסעיף 1 -
האמונה הזאת מביאה לכם יותר ממה שאתם רוצים/צריכים, או פחות ? האם היא מובילה אתכם קדימה אל ההצלחה, או שמשאירה אתכם היכן שאינכם רוצים להיות ?
תהרגו אותי, אבל ההיגיון שלי אומר לי שמחשבה כמו "אני תלמיד גרוע" רק מורידה את הסיכוי להצליח בלימודים, ולכן תלמיד שהוא "באמת" גרוע צריך להימנע מלחשוב אותה. לא ככה ?!
מחשבה כמו "אני לוזר" לא תעזור לכם להתחיל עם הבחורה.
האמונה ש"כולם יצחקו עליי" לא תביא אתכם למצב בו תדברו חופשי מול קהל.
שורה תחתונה - כל אמונה שמשרישה את המצב הקיים (שאיננו חפצים בו) ולו בשל עובדה זו יש להיפטר ממנה.
עכשיו תקראו את הדף שקיבלתם, מלמעלה למטה, קודם את המשפט ואחריו את כל המסקנות שהגעתם אליהן. ואם צריך, קחו איתכם את דף זה לכל מקום בו המחשבה הזאת עלולה לצוץ. זאת הדרך להילחם בה. תמיד לחשוב על ההשפעה השלילית שלה, מול הסיבות שלכם להיפטר ממנה.
רצוי שמי שסובל מביטחון עצמי נמוך יחזור שוב לשלב 1 וימצא משפט נוסף להתמודד מולו. משפט אחד לא מספיק, זאת כי לרובנו יש מספר רב של משפטים אשר עוצרים אותנו. לכן כדאי לנטרל אותם אחד אחד.
בהצלחה

ציטוט ההודעה