במרץ 2010, בראיון ל-MTV בריטניה, גאגא הצהירה שהיא התחילה לעבוד על אלבום האולפן החדש שלה. שלושה חודשים מאוחר יותר, בראיון עם הרולינג סטון היא הצהירה שהאלבום מוכן. גאגא אמרה: "זה בא כ"כ מהר. אני עובדת על זה במשך חודשים ואני מרגישה מאוד חזקה כשזה מוכן עכשיו. לחלק מהאומנים זה לוקח שנים. לי לא. אני כותבת מוזיקה כל יום". גאגא חשפה את שם האלבום, Born This Way, ואף שרה מספר תיבות ממנו בעת שקיבלה את פרס וידאו השנה עבור הקליפ Bad Romance בטקס פרסים של MTV (MTV Video Music Awards) לשנת 2010. ב-11 בפברואר 2011 יצא הסינגל הראשון מאלבומה שנושא את אותו שם Born This Way.
ב-6 באפריל 2011 פרסמה גאגא שהסינגל הבא מהאלבום, "Judas", מתוכנן לצאת ב-19 באפריל 2011, אך כמה ימים קודם ליציאה המתוכננת הודלף השיר לאינטרנט ויציאתו הוקדמה ל-15 באפריל. באותו היום, פורסמה ביקורת על השיר באתר "Popjustice", ובה נכתב "Judas", הוא טוב בצורה קיצונית ואף ש-"השיר טוב מ-Born This Way פי 2.5."
בראיון למגזין NME ספרה גאגא על שלושה שירים נוספים מתוך האלבום: "Government Hooker" המדבר על מועדונים בברלין, "Bloody Mary" שמציג את סיפורה של מריה מגדלנה והוא בעל מוזיקה מאיימת ו-"Americano" שהוא שיר פוליטי המדבר על הגירה. גאגא ספרה שהאלבום הזה הרבה יותר משמעותי בשבילה: "חשבתי שהייתי סופה תרבותית. נכנסתי לחדר ואנשים כתבו עליי. רק אחרי שיצא הסינגל שלי "Born This Way" הבנתי כמה אנשים הם ריקניים. אז הייתה לי השפעה קטנה ועכשיו אני הולכת להשפיע הרבה יותר".
ב-3 במאי, לקראת סיום סיבוב ההופעות גאגא הופיעה עם שיר נוסף מהאלבום החדש, "Americano". בנוסף סיפרה עליו כי הוא מספר על החוקים שמדכאים קהילות בארצות הברית כמו הגירה ונישואים חד מיניים.
הסינגל השיווקי הראשון מן האלבום, "The Edge of Glory", שוחרר ב-9 במאי, לאחר שהשיר זכה להצלחה וביקורות טובות מאוד הוחלט להוציא אותו כסינגל שלישי מתוך האלבום ,Born this way. ביום שחרורו של השיר נחשף באייטונס כי הסינגל השיווקי השני (כעת הראשון) מהאלבום, "Hair", ישוחרר שבוע לאחר מכן, ב-16 במאי.
השירים באלבום:
1. " "
2. " "
3. " "
4." "
5." "
6. " "
7. " "
8. " "
9." "
10." "
11." "
12. " "
13. " "
14." "
אפשר לראות שהדת נכנסה עמוק לתוך השירים של גאגא וזה מצחיק כי היא לא חוסכת בכפירה.
לדעתי היא הפציצה באלבום הזה ברמה מטורפת! אפילו יותר משאר האלבומים שלה!
הכי אהבתי את Judas, Americano, Scheibe ו- Heavy Metal Lover.
מה אתם אהבתם אם בכלל?
שבוע מעולה לכולנו 3>

ציטוט ההודעה