תגידו אם אני ירוץ כל יום 2000 מטר זה יעשה לי נזק גופני כי אני מעמיס על הגוף ??
תגידו אם אני ירוץ כל יום 2000 מטר זה יעשה לי נזק גופני כי אני מעמיס על הגוף ??
|
|
רוב הסיכויים שלא יקרה לך שום דבר רציני אם אתה לא מתאמץ יותר מדיי.
זה תלוי אם אתה בכושר או לא. בעיות בברכיים מתחילות להיווצר אחרי בערך 120 ק"מ בשבוע וזה מרחק בסדר גודל של מכונית...
אבל, אם אתה לא בכושר יתכן ולעשות ריצת 2000 כל יום לא מתאימה לך נגיד, ואתה צריך לעשות 3 פעמים בשבוע לשם התחלה ואז להעלות עם הזמן.
אני לא בכושר אבל 2000 זה לא מי יודע מה :\ אני רוצה לשפר את ריצת ה2000 שלי עד תחילת הבית ספר
הכל תלוי בסיבולת שלך,גם רכב חדש מהחברה לא נוסעים איתו ישר על 140..
עד לריצת האלפיים יהיה לך זמן,הכושר הוא בהדרגה.
אם לא רצת הרבה זמן תתחיל בחצי קילומטר\קילומטר,תתרגל את זה קצת,כשתראה שזה קטן עליך תגבר את המרחק\קצב.
הכל תלוי באיך שאתה מרגיש.
להתחיל מאפס, לא בריא על ההתחלה ריצה של 2000, אני לא יודעת כמה אתה בכושר אם בכלל, ומה הסיבולת לב ריאה שלך.
ממליצה להתחיל בקטנה, קשה לך לרוץ 2000, תעשה הליכה מהירה של 3000, לאט לאט תעבור לריצה עד שאתה מרגיש שאתה עומד "בלחץ".
מעבר לכך אל תתפרע על ההתחלה ועל תרוץ/תלך כל יום, הגוף צריך לנוח.
אל תשכח מתיחות, אחרת יתפסו השרירים.
והכי חשוב אל תתעצל, אתה חייב להקדיש זמן למתיחות ולא לעשות לעצמך הנחות, תתאמן בלוח זמנים קבוע מראש.
ברגע שיש מטרה תגיע ליעד.
אם המטרה שלך היא לשפר ריצת אלפיים הדרך הטובה ביותר היא אינטרוולים של 400 מטר בקצב גבוה יחסית.
תעשה 400 מטר מהר איזה 5-6 פעמים!
לא אכפת לי מ2000 אני פשוט רוצה לרוץ מרחק ארוך במהירות בינונית בלי להתעייף, איך אתם ממליצים לי ?? עד תחילת הבית ספר להתאמן שככה בתחילת בית ספר אני יהיה בכושר טוב לספורט היום רצתי קילומטר לא יכולתי להמשיך חח
בבקשה עזרו לי תגיד לי איך
אז אם נשברת בקילומטר או שתאט או שתרוץ איזה 500-600 מטר 3-4 פעמים בשבוע ותעלה את המרחק עם הזמן
נשברתי בקילומטר כי דפקתי ספיד על ההתחלה, אם רצים 500 4 פעמים בשבוע זה משפר בכלל סיבולת/מהירות :\\\\\\\?????????????????????????
אם אתה ברמה נמוכה אז כן, בעיקר סיבולת.
אם אתה רוצה מהירות אז תעשה פעילות אנארובית על שרירי הרגליים.
נערך לאחרונה על ידי SoL; 02-08-2011 בשעה 23:55.