אני לא בטוח שזה המקום לדון אבל נזרום חח, שמעתם על פארקור? שמעתם על פרי ראן?
אם לא אני אשמח להכיר לכם את הספורט (:
רקע:
בצרפת היה היה איש שמו דיוויד בל, דיוויד אהב אתגרים והיה יצירתי מאוד, דיוויד ביטא את היצירתיות שלו בספורט חדש שהוא בעצם המציא שנקרא פארקור (Parkour).
מה זה?:
פארקור מבחינה פיזית זה להגיע ממקום למקום בדרך הכי מהירה ואפקטיבית שאפשר באמצעות הגוף שלך.
זה אומר שאם אני רוצה להגיע מנקודה כלשהי לנקודה אחרת וגדר מפריע לי להגיע לנקודה ההיא אני קופץ מעל הגדר ולא הולך מסביבו.
מה אתם אומרים:
"נשמע כיף, אבל זה מסוכן שמעתי כבר זה לקפוץ מגגות"
תנו לי לנפץ לכם את המיתוס, פארקור זה פחות מסוכן מאשר לשחק בכדורגל.
פארקור אמיתי זה כמו שאמרתי להגיע ממקום למקום בדרך הכי מהירה ואפקטיבית, שימו דגש על המילה א-פ-ק-ט-י-ב-י-ת.
לקפוץ מגג בלי לדעת לנחות זה לא פארקור.
לקפוץ מגג גם לא עוזר לך להגיע לשום מקום מהר יותר אלא אם כן אתה כבר על הגג אבל עדיף לרוץ מסביב כי לעלות על הגג לוקח זמן, אם זה לא לוקח זמן סימן שהבניין קטן ודווקא כן יהיה אפקטיבי לקפוץ ממנו (:
מי עושה פארקור?
טרייסרים מנוסים מאוד שעבדו כל החיים שלהם על האומנות שבתזוזה... זהו שלא.
גם אתם עושים פארקור, אתם בטח חושבים שאני מפגר מדבר לעצמי ואומר לכם שאתם עושים פארקור למרות שאתם לא.
אז זהו שאתם כן, פארקור זה להגיע ממקום למקום יותר מהר, להגיע למטרה. ככה שאם אתה מציב לעצמך מטרה כמו לקבל מעל 80 במבחן ואתה מתאמן, אתה עושה פארקור.
פרי ראן\Free Run
בין פרי ראן לפארקור יש דמיון לעין בלתי מנוסה אבל פרי ראן זה שונה לגמרי מפארקור.
פארקור = להגיע הכי מהר לנקודה כלשהי בדרך הכי אפקטיבית שיש.
פרי ראן = להגיע לנקודה כלשהי בדרך הכי מסוגננת ויפה שיש.
סאלטה נחשב יפה אז תוכלו לראות פרי ראנר עושה סאלטה.
אבל טרייסר (פארקוריסט) לא יעשה סאלטה, למה? בגלל שסאלטה תאט אותו ותגרום לו להגיע לאט יותר אל היעד שלו.
מכך נובע שהפרי ראן יכול להיות כל דבר שנחשב בעיניך יפה, אם לפי דעתך הליכה תהיה יפה יותר במקום ריצה אתה יכול ללכת ולקרוא לזה פרי ראן.
אז הכל טוב ויפה, אבל תן לי לראות!
הייתי נותן לכם לראות אבל זה לא נותן לי לפרסם קישורים כשיהיה לי 20 הודעות אני אעדכן (באמא שלי החוק הכי מטומטם שיש)
לבינתיים תחפשו ביוטיוב
david belle
daniel ilabaca
damien walters
daniel aorroyo
Haifa Family Jam 2011 (זה סרטון של אימון גדול של כמה חברה מכל הארץ שהתרכזו בארץ, אני הפסדתי את המיטינג הזה)
תמיד תזכרו, מכשולים זה הדברים שאנחנו רואים כשאנחנו מורידים את העין מהמטרה.
מקווה שהצלחתי להעביר לכם מסר בנוגע לחיים ובנוגע לפארקור שאלות, איך להתאמן לדעת עוד תפנו אלי איך שאתם רוצים.
אני מתאמן כבר שנתיים וחצי עם הפסקה של חצי שנה עקב פציעה, אני לא חלק מקבוצה כלשהי אבל חלק מקהילה קטנה חמה ואוהבת של הפארקור הישראלי.
תתאמנו בטוח חברים (:

)
ציטוט ההודעה
עזר מעוד למרות שאני בן 12 ועושה פארקור ..